Ahmet Ağaoğlu'ndan yayın ihalesi açıklaması

Feride Kara
04.04.2022 - 17:51 | Son Güncellenme: 04.04.2022 - 23:01

Kulüpler Birliği Başkanı Ahmet Ağaoğlu TFF'nin Süper Lig ve 1. Lig'in yayın hakları için düzenlediği yeni yayın ihalesiyle ilgili son gelişmeleri aktardı.

Ahmet Ağaoğlu'ndan yayın ihalesi açıklaması

Trabzonspor ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ahmet Ağaoğlu, TFF Başkanı Nihat Özdemir'in istifasının ardından yayın ihalesinin son durumunu aktardı. 

Yayın ihalesinde son durum

Riva'daki TFF binasının çıkışında basın mehsuplarının sorularını yanıtlayan Ahmet Ağaoğlu "Siz Nihat Bey'in istifa ettiğini biz içerde olmamıza rağmen bizden önce öğrendiniz galiba. Biz içerdeyken bize de haberler düşmeye başladı. Nihat beyin istifa ettiğini açıklamasının ardından, biz kulüp başkanlrı olarak kendi aramızda uzun süre naklen yayın ihalesiyle ilgili gelmiş olduğumuz süreci tartıştık. Federasyon başkanı ve yönetim kurulu üyeleri ayrıldılar. Naklen yayın ihalesi konusunda nasıl bir yol izlememiz gerektiği konusunda kendi aramızda tartışıp, 2-3 alternatifli bir karar birliğine vardık." dedi.

1-2 ay içinde olağanüstü genel kurul yapılacak

Kendi aralarında görüşmelerinin ardından bu kez Nihat Özdemir'in yerine vekaleten TFF başkanlığını sürdürecek olan Servet Yardımcı ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldiklerini ifade eden Ağaoğlu, "Kulüp başkanları yayın ihalesiyle ilgili olarak düşüncülerimiz ve görüşlerimizi kendilerine aktardık. Servet bey ve bazı yönetim kurulu üyelerinin söylediğinden anladığımıza göre de 1-2 ay içerisinde olağanüstü genel kurula gidilecek." şeklinde konuştu.
 

Açıklama ve ihale yetkisi TFF'de

Yayın ihalesi konusunda kulüpler olarak belirledikleri alternatiflerin ne olduğu sorusuna Ahmet Ağaoğlu, "Benim bu konuda bir şey söylemem doğru olmaz. Yayın ihalesiyle alakalı kanun TFF'ye yetki veriyor, biz sadece görüşlerimizi belirtiyoruz. TFF ile yaptığımız toplantılarda sıkıntıları, sakıncaları ve önerilerimizi ifade ediyoruz. Yoksa bu konuyla alakalı olarak açıklama yapma yetkisi de ihale yapma yetkisi de TFF'de." yanıtını verdi. 
 

İlgini Çekebilir
TFF Başkanı Nihat Özdemir istifa etti! Resmi açıklama geldi...
Habere Git

Genel kurula kadar yayın ihalesinin tamamlanması lazım

TFF'nin olağanüstü genel kuruluna kadar yayın ihalesinin tamamlanması gerektiğinin altını çizen Ağaoğlu, "Çünkü ikinci yayın dönemi başlıyor. Naklen yayını alacak olan kurum ya da kuruluşun  bir hazırlık dönemine ihtiyacı var. İhaleyi alacak kuruluşun bu hazırlık dönemini rahatlıkla yürütebilmesi için veya pazarını oluşturabilmesi için ciddi bir süreye ihtiyacı var. Ben şahsım adına bu sürenin ciddi şekilde daraldığını düşünüyorum. Bir an önce artık karar verilmek zorunda." şeklinde konuştu. 

TFF Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Erdem de Nihat Özdemir'in istifası hakkında açıklamalarda bulundu. Erdem, "Bugün de yayın ihalesi ile ilgili, TFF'de kulüp başkanlarımız ile bir araya geldik. Artık bardak doldu, taştı. Tahkim Kurulu kararından sonra da bir arkadaşımızın da istifa etmesi yönetim kurulu açısından çok can sıkıcı oldu." ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler