Nijeryalı yıldız Süper Lig ekibinden İtalyan devine transfer oldu!

İsa Kethüda
30.06.2024 - 18:33 | Son Güncellenme: 30.06.2024 - 18:40

Transfer haberleri. Süper Lig takımlarından Hatayspor forması giyen Fisayo Dele-Bashiru, İtalya Ligi ekiplerinden Lazio ile anlaşmaya vardı. İşte detaylar.

Nijeryalı yıldız Süper Lig ekibinden İtalyan devine transfer oldu!

AJANSSPOR-HABER

İtalya Serie A Ligi ekiplerinden Lazio, Trendyol Süper Lig'de Hatayspor'da forma giyen Fisayo Dele-Bashiru transferini bitirdi.

Lazio, Fisayo Dele-Bashiru transferini bitirdi

Sky Sport Italia ve Sportitalia'da yer alan haberlere göre; Lazio kulübünün, Hatayspor'da oynayan Nijeryalı forveti sezon sonuna kadar 2 milyon Euro karşılığında kiralayacağı ve sezon sonunda da 4 milyon Euro'luk satın alma opsiyonunu kullanacağı belirtildi.

Ödeme iki sezona yayılacak şekilde yapılacak

Haberde, İtalyan ekibinin oyuncunun sözleşmesinde 7 milyon Euro'ya serbest kalır maddesinden de bu sayede kurtulacağı ve ödemeyi de 2 sezona yayacak şekilde ödeyeceği ifade edildi. 

2023-2024 sezonu performansı

Lazio ile kişisel şartlarda anlaşmaya varan Fisayo Dele-Bashiru, 2023-2024 sezonunda Akdebiz ekibi ile çıktığı 39 karşılaşmada 9 gol ve 6 asist kaydetti.

23 yaşındaki Nijeryalı futbolcunun Hatayspor ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2026 yılına kadar devam ediyor. Başarılı futbolcu İngiliz ekibi Sheffield Wednesday'dan ayrıldıktan sonra Akdeniz ekibine imza atmıştı.

Milli Takım kariyeri

Nijerya Milli Takımı'nda da forma giyen Fisayo Dele-Bashiru, görev aldığı 2 maçta 1 gol ve 1 asistlik performans sergiledi. 

Senin için hazırladığımız haberler