Nikita Mazepin kimdir, kaç yaşında, nereli? Hangi takımın pilotu?

27.03.2021 - 20:33 | Son Güncellenme: 27.03.2021 - 20:46

Nikita Mazepin kimdir? Formula 1 yarışları tekrar başladı. 15 haftalık aranın ardından başlayan yarış takviminde 3 yeni çaylak pilot dikkat çekiyor. Bunlardan ilki Nikita Mazepin. Geçtiğimiz yıl F2'yi Mick Schumacher'in bir alt basamağında tamamlayan genç Rus, bu yıl F1'e geçiş yapmıştı. Bugün, Nikita MazeSpin lakabını alan Nikita Mazepin kimdir, kaç yaşında, hangi takımın pilotu?

Nikita Mazepin kimdir, kaç yaşında, nereli? Hangi takımın pilotu?

Nikita Mazepin kimdir, kaç yaşında, nereli ve hangi takımın pilotu? Formula 1'de yeni sezon başladı. 2021 sezonunda merak edilen birçok pilot ve takım bulunuyor. F2'den F1'e bu yıl 3 yeni pilot çıktı. İkisi de HAAS Takımı'nda yaşandı. HAAS Takımı bu yıl gençlere emanet. Mick Schumaer ve Nikita Mazepin, sezon başında HAAS F1 Takımı ile masaya oturarak 2021 yılı boyunca 22 yarışta yer alacaklarına dair kontrat imzaladılar. Her iki pilotta bugün sıralama turlarında iyi bir sonuç elde edemedi. Peki, Nikita Mazepin kimdir ve kaç yaşında? Nikita Mazepin nereli? İşte, Nikita Mazepin hakkında merak edilen her şey.

Nikita Mazepin kimdir, kaç yaşında? 

Nikita Mazepin, 2 Mart 1999 tarihinde Rusya'nın başkenti Moskova'da dünyaya gelmiştir. Şu an Formula 1'de yer alan en genç 3. pilottur. Şu an padoktaki en genç isim Alpha Tauri'nin Japon pilotu Tsunoda (2000). Onun akabinde efsane pilot Michael Schumacher'in oğlu Mick (22 Mart 1999) bulunuyor. Mick ve Tsunoda'dan sonra pistteki en genç isim Nikita Mazepin'dir. Uzun yıllar F2 ve F3'te Renault için mücadele eden Nikita, son 2 sezon Honda için yarışıyordu. 

Nikita Mazepin hangi takımda?

Rus doğumlu genç Nikita Mazepin, HAAS F1 Takımı'nın pilotluğunu sürdürüyor. Kendisi gibi F2'den gelip HAAS'la anlaşmaya varan bir diğer pilot Mick Schumacher gibi o da bu yıl Haas F1 ile motorsporu düşkünlerini heyecanlandıracak. 

İlk yarışı Bahreyn'de

Nikita Mazepin ve Mick Schumacher'in kariyerlerindeki ilk grand prixi Bahreyn Sakhir pistinde yaşanacak. Bugünkü sıralama turlarında iyi bir sonuç elde edemeyen ikili, Q1'de elenerek son sıraya demirlediler. Yani, yarın ki yarışı en arka sıradan takip edecekler ve ilk yarışta puan alma ihtimalleri sırf bu nedenle bir hayli düşecek.

Senin için hazırladığımız haberler