Nkoudou'dan mesaj var: "Bu kadar zorluk yaşamamızın nedeni..."

24.02.2020 - 14:43 | Son Güncellenme: 24.02.2020 - 11:57

Nkoudou'dan mesaj var: "Bu kadar zorluk yaşamamızın nedeni..."

Beşiktaş forması giyen Georges Kevin Nkoudou, basın mensuplarına açıklamalar yaptı. Siyah-beyazlı futbolcu, Sergen Yalçın’ın teknik direktörlük görevine gelişi, ligdeki hedefleri ve kendi performansı hakkında dikkat çeken sözler söyledi. Çarpıcı bir itirafda bulunan Nkoudou’nun açıklamalarından Ajansspor’un derledikleri şu şekilde:

Nkoudou: ”Takım savunması konusunda daha derli toplu olmalıyız”

Trabzonspor ile 2-2 berabere kaldıklarını ve galibiyeti kaçırdıklarını vurgulayan N'Koudou, "Gerçekten iyi futbol oynadık, takım halinde iyi performans gösterdik. Oynarken de büyük bir keyif aldık. Futbol gerçekten çok acımasız. Maçın son dakikasında bir gol yedik, 2 puan bıraktık. Samimiyetle söylüyorum; 2 gündür doğru dürüst uyumadım. Maçı tekrar tekrar izliyorum. Neleri yanlış yaptım, neleri başaramadık bunları anlamaya çalışıyorum." ifadelerini kullandı.

Maç kazanmak için gol atmalısınız, gol atarken de bir taraftan da iyi takım savunması yapmalısınız. Çünkü iyi bir takım savunması yapmadığınız zaman her maç gol yediğinizde bu sefer geriye düşen ve rakibi kovalaması gereken pozisyonda kalıyorsunuz. Bu bazen fiziksel ve mental olarak çok yorucu olabiliyor. Bu çok önemli. Oyunun 3. bölgesinde yakaladığınız fırsatları gole çevirmeniz lazım. Oradaki bitirici işleri doğru yapmanız lazım. Ama özellikle takım savunması anlamında daha sağlam olmalı ve daha doğru durmalıyız ki bu pozisyona düşmeyelim. Yani maçın başında bir gol yiyorsunuz, ondan sonra o golü çıkarmak için çok büyük bir efor sarf ediyorsunuz. Takım savunması anlamında daha derli toplu kalırsak bence bu kadar zorluk yaşamayız.

Performansı hakkında ne düşünüyor? Beklentileri karşıladı mı?

Geçmiş sezonlarda kaybettiğim oyun ritmini burada yakalamaya başladım. Ve şimdi fırsat bulduğumda yüzde yüzümü vermeye çalışıyorum. Tabii ki de yapabileceğim çok şey var, takıma katkı yapabileceğim birçok nokta var. Sezon henüz bitmiş değil. Kalan maçlarda galibiyetlere katkı verebilirim. Kaldı ki ben ofansif oynayan bir oyuncuyum. Kenarlarda ve kanatta oynayan bir oyuncuyum. Skora katkı anlamında yapacak şok şeyim daha var.

Bundan sonraki hedefleri neler?

Maç maç bakmamız gerekiyor. Burada yapmamız gereken ilk şey Alanyaspor maçını kazanmak. Orada 3 puanı almak ondan sonrada adım adım bakarız. Çünkü umutları taze tutabilmek, yukarıdaki yarışın içinde kalabilmemiz için mutlaka kazanmamız ve adım adım ilerlememiz gerekiyor.

Sergen Yalçın'la birlikte neler değişti?

Şu anlamda değişen birçok şey var. Birlikte oynama anlamında saha içerisinde o birlikteliği gösterme anlamında takım halinde daha doğru işler yapıyoruz. Sergen hocanın oyun vizyonunu Abdullah hoca ile kıyaslayınca daha farklı. Şunu belirtmek lazım. Sergen hoca Beşiktaş'ta çok büyük bir oyuncuydu, yaşayan bir efsane olduğunu hepimiz biliyoruz, farklı bir oyun aklı ve farklı bir oyun zekası var. Çok deneyimli ve bu seviyede nelerin yapılması gerektiğini bu seviyedeki oyuncu grubundan neleri bekleyebileceğini kendisi çok iyi biliyor. Bize bu doğrultular üzerinden tavsiyeler veriyor. Onunla çalışmakta gerçekten çok keyifli, bu fırsatı kullanıp onun tavsiyelerine kulak vermemiz ve sonuçları pozitif noktasına taşımamız gerekiyor.

Eksikler ve sorumluluk sözleri

Her oyuncunun farklı özellikleri ve karakterleri var. Bitirici anlamında sıkıntılarımız var. Çünkü birçok pozisyona girdik ve değerlendiremedik. Burada bize düşen bir payda var ve bu sorumluluğu almamız lazım. Burada ne yapabiliriz, daha fazla çalışabiliriz, bu eksikleri kapatabiliriz? Buna bakacağız. İnşallah bunları birlikte tamamlarız.

Nkoudou: "Oyun ritmini bir türlü yakalayamadım"

Marsilya günlerinden bu tarafa uzun zaman geçti ve o aradaki periyotta zor bir dönem geçirdim. Çünkü oyun ritmi anlamında sürekli oynamadım, oyun ritmini bir türlü yakalayamadım. Şimdi burada onu yakalamaya başladım. Az önce de söyledim, yapabileceğim büyük katkılar var. Takıma yapabileceğim büyük katkılar var. Bunun için de çok çalışıyorum. Tabii ki de neden olmasın? Bunun yolu da şuradan geçiyor; gol ve asistlerim sayısını artırırsam zaten o katkı giderek yukarıya doğru çıkacaktır.

Senin için hazırladığımız haberler