Mert Nobre'den Fenerbahçe, Alex de Souza ve Mesut Özil Açıklaması

Akın Ungan
08.06.2022 - 17:11 | Son Güncellenme: 08.06.2022 - 17:32

Teknik direktör Mert Nobre, eskiden formasını giydiği Fenerbahçe ve Beşiktaş hakkında konuştu. Nobre, Mesut Özil, Jorge Jesus ve Alex için açıklama yaptı.

Mert Nobre'den Fenerbahçe, Alex de Souza ve Mesut Özil Açıklaması

Bir dönem Fenerbahçe ve Beşiktaş formaları giyen ve kariyerinin sonunda teknik direktörlüğe adım atan Mert Nobre, Sporx'e açıklamalarda bulundu. Akhisarspor ve Hatayspor'da yardımcı antrenörlük yapan ve Gençlerbirliği ile Altay'da birinci adamlık tecrübesi edinen teknik adam, eskiden oynadığı iki büyük takım hakkında konuştu.

Mert Nobre, Beşiktaş'ın transfer yapması gerektiğini açıklarken, Fenerbahçe cephesinde ise önemli ifadelere yer verdi. 41 yaşındaki çalıştırıcı, Jorge Jesus'un takımın başına geçmesi ile şampiyonluğa inandığını söylerken, Mesut Özil'in Fenerbahçe'ye zarar verdiğini belirtti.

"Beşiktaş en az 4-5 transfer yapmalı"

2006-2011 yılları arasında mücadele ettiği Beşiktaş'ın transfer planlaması ile ilgili konuşan Nobre, "Stoper, orta saha ve forvet transferi kesin yapılmalı. Kanatta kimler olacak? Gidenler olabilir. Bence en az 4-5 transfer yapmalılar. Yapacaklarını da düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

"İsmail Kartal geçen sezon çok iyiydi, Jesus'un işi zor"

Mert Nobre, Fenerbahçe'de göreve getirilen ünlü teknik direktör Jorge Jesus için ise "Jesus çok tecrübeli bir teknik adam. Ama sıkıntı yaşayabilir. Neden? Çünkü İsmail Kartal geçen sezon çok iyi iş yaptı. Şimdi Jesus'un işi daha da zorlaştı." dedi.

Açıklamasına devam eden Nobre, "Düşünün; bir Türk hocanız var, çok iyi iş yapıyor. Daha sonra yeni ve marka bir hoca geliyor ama aynı etkiyi veremiyor. Böyle bir durum olursa Jesus büyük sıkıntı yaşar. Bunu tecrübesiyle aşabilir mi? Neden olmasın. Yeni hoca sonrası yeni oyuncular da gelecek. Fenerbahçe'nin iyi bir kadrosu var. Buna rağmen Jesus, 3-4 transfer yaptırır bence. Çok başarılı bir hoca. Zorlukları aşacak deneyime sahip." şeklinde konuştu.

 

"Jesus şampiyon olamazsa Ali Koç için büyük sıkıntı"

Fenerbahçe'nin Jorge Jesus ile şampiyon olacağına inandığını kaydeden Nobre, devamında şunları söyledi: "Ben Jesus'a inanıyorum. İyi bir hoca. Fenerbahçe'nin şampiyonluktan başka bir düşüncesi de yok. Eğer şampiyon olamazsa Başkan Ali Koç için de büyük sıkıntı ve stresli günlerin devamı olabilir. Ama bu sene Fenerbahçe'ye inanıyorum, başaracaklar."

"Alex'in zamana ihtiyacı var"

Fenerbahçe'nin efsane futbolcularından Alex de Souza'nın teknik direktör olarak Sarı-Lacivertliler'e dönme ihtimali hakkında konuşan Nobre, "O bir efsane. Alex ile bu konuyu konuşmadım. Alex'in Fenerbahçe'ye gelmesi için biraz zamana ihtiyacı var. İlerleyen dönemlerde elbette gelecek." açıklamasını yaptı.

"Önce tecrübe, sonra Fenerbahçe"

Genç teknik adam, "Kendisiyle konuştuğumda önce tecrübe kazanmak istediğini söyledi. Alex bunu düşünüyor. Önce tecrübe, sonra Fenerbahçe. Fenerbahçe'yi çok seviyor. Hayal kırıklığı da yaşamak istemiyor diye tahmin ediyorum." ifadelerini kullandı.

"İçeride ne olduğunu detaylıca bilmiyorum"

Sarı-Lacivertli kulüpte kadro dışı bırakılan yıldız futbolcu Mesut Özil hakkında fikirlerini dile getiren Mert Nobre, önemli açıklamalarda bulundu. Nobre, şöyle konuştu: "Mesut Özil, çok iyi bir oyuncu. Dünya çapında bir yıldız. Dışarıdan buna bizim karar vermemiz ise zor. İçeride ne olduğunu detaylıca bilmiyorum."

"Keşke Fenerbahçe oturup konuşsa ve Özil'i kazansa"

Nobre, "Jesus ne yapacak? Başkan ve yönetimin kararı sonuçta. Geçen sene karar verildi. Jesus o zaman yoktu. Tabii keşke Fenerbahçe oturup Mesut ile konuşsa ve Özil'i kazansa. Jesus da bu konuda öncü olsa diye düşünüyorum. Daha iyi olur. Alex'ten sonra büyük beklentilerle geldi. Mesut Özil konusu Fenerbahçe'ye zarar veriyor. Böyle olmamalı." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler