Noel'de kar Miami'de Robinson'ın üçlükleri yağdı

25.12.2020 - 22:42 | Son Güncellenme: 25.12.2020 - 22:44

NBA'de Miami Heat, Noel Günü'ndeki ilk maçta New Orleans Pelicans'ı sahasında konuk etti. Duncan Robinson'ın 3 sayılık basketlerle etkili olan Heat, rakibini 111-98 yenerek bu sezon ilk galibiyetini aldı.

Bertan ERMAN - AJANSSPOR

Üçlüklerle başlayan maçta ilk 2 sayılık isabet, New Orleans Pelicans’ın genç pota altı oyuncusu Zion Williamson’ın turnikesiyle buldu ve Louisiana ekibi, Duncan Robinson’ın dış atış isabetine 8-0’lık bir seri ile cevap verdi. (3-8, 10.19) Heat’in basit hataları olmasına karşın aradaki fark maksimum 7 sayıya kadar çıktı. Karşılaşmanın ilk molasında Pelicans’ın 15-9’luk üstünlüğü vardı. (6.55) Mola sonrasında rahat ve etkili hücumlarla oynayan Steven Adams ile skor üstünlüğünü korumaya çalışan New Orleans’a karşı Heat’in yanıtları etkili oldu. Duncan Robinson’ın üçlükleri ile rakibine ağırlığını koymaya çalışan Miami Heat, ilk 12 dakikayı 29-26 önde tamamladı.

Duncan Robinson’dan rekor geldi

İkinci çeyreğe hücumdaki belli yeteneklerini doğru şekilde kullanan Miami, Duncan Robinson ile 3 sayı, Goran Dragic’in serbest atışları ve Bam Adebayo’nun smacı ile yakaladığı seri ile farkı 8 sayıya çıkardı ve Pelicans’tan erken mola geldi. (36-28, 10.34) Mola sonrasında lakabının hakkını veren Heat, Goran Dragic ile Bam Adebayo’nun ikili oyunlarıyla kontrolü eline geçirdi. Ayrıca, üçlüklerdeki etkisini arttıran Florida ekibi, farkı bir ara 20 sayının üzerine çıkardı. New Orleans Pelicans, sonlara doğru arayı kapatmaya başlasa da, devre arasına Miami Heat’in 66-53’lük üstünlüğüyle girildi. Heat’te Duncan Robinson ilk yarıda bulduğu isabetli 6 üçlükle bu alanda Noel Günü rekorunu kırdı.

Heat Butler’ı kaybetti ama maçı kazandı

Sağ ayak bileğindeki sakatlığının nüksetmesi nedeniyle Miami Heat’in yıldız ismi Jimmy Butler, ikinci yarıda forma giyemedi. New Orleans, üçüncü çeyrekte Zion Williamson’ın içerideki fiziksel avantajını iyi değerlendirdi. Heat ise, ilk yarının sonlarında yaptığı basit top kayıplarına dur diyemedi.  Pelicans iyi bir defansın meyvelerini farkı 9 sayıya indirerek aldı. (79-70, 2.23) Ancak Miami, Goran Dragic’in devreye girmesiyle deyim yerindeyse silkelendi. Fakat Brandon Ingram, bu çeyrekte etkili bir performans ortaya koydu ve Louisiana ekibinin maçtan kopmasına izin vermedi.

Son 12 dakikaya 88-79 önde giren Heat, 5 dakikalık süre içinde sayı bulma sıkıntısı yaşadı. New Orleans da hücumda sıkıntılar çekse de, farkı 6 sayıya kadar düşürdü. (91-85, 7.43) Buna rağmen Miami Heat bir noktada gücünü birçok alanda ortaya koydu ve mücadeleden 111-98 galip ayrıldı.

Ligdeki ilk maçını kazanan Miami'de Duncan Robinson, 13'te 7 dış atış isabeti kaydederken, 23 sayı ve 5 ribaundla öne çıktı. New Orleans'ta maçın en skorer ismi Zion Williamson 32 sayı ve 14 ribaundla double double yaptı. 

Senin için hazırladığımız haberler