Nörologdan Schumacher açıklaması!

29.10.2019 - 21:27 | Son Güncellenme: 29.10.2019 - 18:37

Nörologdan Schumacher açıklaması!

Michael Schumacher hakkında flaş açıklama! Michael Schumacher’in sır gibi saklanan sağlık durumuyla ilgili, İtalyan nörolog Matilde Leonardi’den açıklama geldi.

Formula 1’in efsane pilotu, Fransa Alpleri’nde geçirdiği kayak kazasının ardından komaya girmiş ve ardından durumuyla ilgili net bir bilgiye ulaşılamamıştı.

Alman pilotun son olarak Fransa’nın başkenti Paris’te kök hücre tedavisinden geçtiği ortaya çıkarken, bu tedavinin olası sonuçlarıyla ilgili değerlendirme yapıldı.

Milano’daki Nöroloji Koma Araştırmaları merkezinden Matilde Leonardi, Schumacher’in durumuyla ilgili şunları söyledi: “Michael Schumacher gibi minimal bilinç düzeyindeki hastalar için olumlu etkide bulunan ekspiryum bir kök hücre tedavisi yok. Kendisiyle ilgili dile getirilen iddialar boş yere umutlandırmaktan başka bir işe yaramıyor”.

Paris’teki hastanedeki ameliyata giren bir hemşirenin, yıldız ismin bilincinin yerinde olduğuna dair gözlemini yorumlayan ünlü nörolog şunları anlattı: “Schumacher’in durumundaki hastalar gözlerini açabilir, başlarını döndürebilir, bir hikayenin sonunda ağlayabilir. Ancak ne yazık ki bunlar bilincinin yerinde olduğunun belirtileri değildir”.

“Bunu duyan bazı hasta yakınlarımdan, çocuklarının aynı Schumacher’inki gibi bir tedaviye girmesi yönünde bilgi almak amaçlı telefonlar aldım. Onlara, bu tedavi yöntemi hakkında hiçbir şey bilmediğimizi anlatmak zorunda kaldım”

“Bu tip hastaların bazı durumlarda tekrar bilinçlenmeleri nadir görülür. Bir keresinde minimal bilinç düzeyindeki bir hasta dört yılın ardından eşi tarafından yapılan bir şakaya aniden gülerek yanıt vermiş ve onunla konuşmaya başlamıştı”. (Skorer)

Senin için hazırladığımız haberler