Norveç Milli Takımı sil baştan!

17.11.2020 - 22:54 | Son Güncellenme: 17.11.2020 - 23:01

Koronavirüs salgını nedeniyle Romanya maçı ertelenen; Sörloth, Haaland ve Galatasaraylı Omar Elabdellaoui'nin formasını giydiği Norveç Milli Takımı, Avusturya karşısına U21 Milli Takımı Teknik Direktörü Leif Gunnar Smerud yönetiminde ve tamamı onun tarafından yenilenen oyuncu kadrosuyla çıkacak. İşte detaylar...

Hüseyin ÖZKÖK - AJANSSPOR

Galatasaraylı Omar Elabdellaoui'nin Covid-19 testinin pozitif çıkmasıyla birlikte Romanya ile oynayacağı Uluslar Ligi karşılaşması Norveç'ten çıkmasına izin verilmediği için ertelenen ve karantinaya alınan Norveç Milli Takımı, Avusturya karşısına U21 Milli Takımı Teknik Direktörü Leif Gunnar Smerud yönetiminde ve tamamı onun tarafından yenilenen oyuncu kadrosuyla çıkacak.

Yarın akşamki önemli karşılaşmada Haaland, Sörloth gibi yıldızlar yer alamayacak.Hükmen yenilgi tehlikesi nedeniyle Avusturya maçının da ertelenmesini istemeyen Norveç Futbol Federasyonu'nun Smerud'u görevlendirmesi sonrası çoğunluğu genç ve negatif test edilmiş oyunculardan oluşan kadrosu ile Norveç, Avusturya'yı yendiği takdirde 1 maç eksiğine rağmen grup birinciliğini garantileyebilir.

İlk karşılaşmayı deplasmanda 2-1 kazanan Avusturya, yalnızca 1-0 kaybederse deplasmanda daha fazla gol atan takım olarak grupta lider kalmayı sürdürür. Bu durumda B Ligi Grup 1'in nihai puan durumu ise UEFA'nın Romanya-Norveç maçı için alacağı karar sonrası ortaya çıkar.

Norveç'in Avusturya maçı kadrosu

Kale: Per Kristian Braatveit (Elfsborg/SWE), Anders Kristiansen (Saint Gilloise/BEL2)

Savunma: Andreas Hanche-Olsen (KAA Gent/BEL), Ruben Gabrielsen (FC Toulouse/FRA), Daniel Granli (Aalborg BK/DEN), Andreas Vindheim (Sparta Prag/CZE), Julian Ryerson (Union Berlin/GER), Jörgen Skjelvik (Odense BK/DEN)

Orta saha: Tobias Börkeeiet (Bröndby BK/DEN), Kristoffer Askildsen (Sampdoria Genua/ITA), Fredrik Ulvestad (Djurgaardens IF/SWE), Kristian Thorstvedt (KRC Genk/BEL), Sondre Tronstad (Vitesse Arnheim/NED), Mats Möller Dähli (KRC Genk/BEL), Haakon Evjen (AZ Alkmaar/NED), Ghayas Zahid (APOEL Nikosia/CYP)

Hücum: Jörgen Strand Larsen (Groningen/NED), Veton Berisha (Viking Stavange

Senin için hazırladığımız haberler