Norveç'in golcüsü Alexander Sörloth, Türkiye maçında yok

24.09.2021 - 16:31 | Son Güncellenme: 26.09.2021 - 17:28

A Milli Takım'ın rakibi Norveç'in golcüsü Alexander Sörloth'un sakatlık durumu belli oldu. Eski Trabzonsporlu, Türkiye'ye karşı oynayamayacak. İşte detaylar...

Norveç'in golcüsü Alexander Sörloth, Türkiye maçında yok

AJANSSPOR-HABER

A Milli Takım yeni teknik direktörü Stefan Kuntz yönetimindeki ilk sınavını Norveç'e karşı verecek. 8 Ekim'de oynanacak Dünya Kupası eleme grubu karşılaşması öncesi rakibimizde önemli bir gelişme yaşandı.

Alexander Sörloth maça devam edemedi

Vikinglerin önemli kozu Alexander Sörloth, Real Sociedad'ın Granada'yı 3-2 yendiği La Liga mücadelesinde sakatlandı. Ssağ uyluğundan bir kas sakatlığı geçiren golcü futbolcu ikinci yarı bu yüzden oyundan çıkmak zorunda kaldı.

Norveç'e Sörloth şoku 

Milli maçlar yaklaşırken yaşanan bu sakatlık Sociedad kulübü kadar yıldız futbolcunun ülkesinde de moral bozdu. Norveç basını, "Sörloth sakatlanarak oyundan çıktı, Türkiye maçı tehlikede" gibi başlıklarla haberi aktardı. Oyuncunun kesin durumu ise detaylı kontrollerin ardından belli oldu.

Türkiye ve Karadağ maçlarında oynayamayacak

Skorer'in haberine göre Norveç Milli Takımı Teknik Direktörü Stale Solbakken de konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Deneyimli çalıştırıcı “Sörloth, Türkiye ve Karadağ maçlarında forma giyemeyecek. Etkili bir performans sergileyen iyi bir oyuncumuzu kaybettik, fazla da söyleyecek bir şey yok” sözleriyle duyduğu üzüntüyü aktardı.

La Liga'da da en az 3 maçı kaçıracak 

Real Sociedad Teknik Direktörü Imanol da yaptığı açıklamada Sörloth’un sıradaki üç maç olan Elche, Monaco ve Getafe karşılaşmalarında oynamasının zor göründüğünü ifade etti. 

Transfer döneminde adı Fenerbahçe ile anılan Süper Lig'in eski gol kralı, kulübü RB Leipzig tarafından Real Sociedad'a kiralanmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler