Nostaljik finalde sonuç değişmedi!

Akın Ungan
08.06.2023 - 10:45 | Son Güncellenme: 08.06.2023 - 11:04

Dünkü İskenderunspor - Bucaspor finali, iki sezon önce de oynandı. O finali de Bucaspor kazandı. Buca'nın 2 sezon önceki kadrosunu büyük ölçüde koruması dikkat çekti.

Nostaljik finalde sonuç değişmedi!

Nazım TÜRKNAS - AJANSSPOR

Dün oynanan İskenderunspor - Bucaspor, 2. Lig Playoff yarı finali ilk maçı iki takım için çok farklı önemi bulunan bir karşılaşmaydı. Ev sahibi konumunda gözüken, deprem felaketi yaşamış ama mücadeleyi bırakmamış şehrin takımı İskenderunspor ile sezona büyük umutlar ile giren ancak sezon içinde bazı inişler-çıkışlar sonucu liderliği kaptırıp ligi ikinci sırada bitiren Bucaspor’un nostaljik mücadelesiydi.

2 sezon önce iki takım yine finalde karşılaştı

Bucaspor, zorlu karşılaşmayı 3-1 kazanmayı başardı. 2 sezon önce yine bu iki takım, yine İstanbul’da ve yine bir finalde karşı karşıya gelmişti ve o finali de Bucaspor kazanmıştı.

Tarihler 24 Mayıs 2021'i gösterirken bu sefer İstanbul’un diğer yakası olan Esenyurt’ta Necmi Kadıoğlu Stadyumu'nda 3. Lig Play-off finali için karşılaşmışlar, kıyasıya geçen mücadelenin hem normal süresi hem uzatmaları beraberlik ile sonuçlanmış, 3. Lig'e çıkacak takımı penaltı vuruşları belirlemişti.

İlgini Çekebilir
"Icardi şu andan itibaren tekrar PSG'nin oyuncusu"
Habere Git

Bucaspor= İstikrar ve başarı

Türk futbolunda göremediğimiz istikrar kelimesini sanki Bucaspor ve başkan Cihan Aktaş, bize gösterir vaziyette. İki sezon önceki finalde ilk 11 olarak sahaya çıkan kaleci Kıvanç Küçükkarış, orta saha oyuncuları Berke Bıyık ile Saruhan Fındıkçı dün de Bucaspor’un ilk 11’de görev alırken, o maça yedek başlayan Emre Erdem ise dün yine ilk 11 oyuncusuydu. Ayrıca yine o kadroda bulunan Alper Kadir Duruk, Cuma Menize ve Enes Alıç yine kadro görev alıyor.

2. Lig Kırmızı Grubu Bucaspor 81 puanla 2. sırada bitirirken, İskenderunspor 77 puanla 3. sırada tamamlamıştı. Bu sezon değişen playoff statüsü gereği gruplarında 2. sırada yer alan takımlar direkt yarı finalden maçlarına başlarken, diğer ekipler eleme maçları yapmak zorundaydı.

Senin için hazırladığımız haberler