Nouma'dan sonra ilk kez!.. Bu listede kimler yok ki...

27.10.2017 - 04:49 | Son Güncellenme: 27.10.2017 - 04:49

Nouma'dan sonra ilk kez!.. Bu listede kimler yok ki...

Beşiktaş, 9. haftayı evinde Başakşehir ile berabere kalarak tamamlarken, geceye 1-1’lik skor kadar Caner Erkin’in Mete Kalkavan’a ettiği küfürler ve beraberlik golünden sonra hakemin önünde yaptığı hareket damgasını vurmuştu. (Fanatik)

Türkiye’nin konuştuğu, yayıncı kuruluşun RTÜK engeli sebebiyle tekrarını bile yayınlayamadığı görüntülerin faturası ağır oldu.
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Siyah-Beyazlı futbolcuya sportmenliğe aykırı hareketlerinden ötürü 2, hakeme hakaretten ise 4 maç men cezası verdi.
Başakşehir karşılaşmasında gördüğü sarı kart nedeniyle de 1 maç ceza alan deneyimli oyuncu, neredeyse devreyi kapattı. Yakın tarihe damga vuran cezalardan birini alan Caner Erkin, unutulmazlar arasına girdi! Beşiktaş’ın sol kanattaki as futbolcusu ligde 6, Türkiye Kupası’nda ise 1 maç kaçıracak. Beşiktaş Kulübü, bu ceza sebebiyle Tahkim Kurulu’na itiraz etti.
Caner Erkin’in hakem Mete Kalkavan’ın arkasından ettiği küfürlerin kameralara yansımasıydı. Tosic’in golü sonrasında yine hakemin önünde sevincini yapan Caner, Kalkavan’ın raporunda yazmamasına rağmen PFDK’ya sevkedilmişti. Caner’in cezasıyla ilgili herkes bir tahmin yaparken, PFDK beklentilerin üstünde ağır bir fatura kesti.
Hakem Mete Kalkavan’a yönelik “Sportmenliğe aykırı hareketleri” nedeniyle Caner Erkin’e 2 maç men ve 26 bin lira para cezası verilirken, aynı müsabakada “Hakeme yönelik hakareti” nedeniyle de 4 maç men ve 17 bin 500 lira para cezası uygulandı.
2003’te Fenerbahçe derbisinde gol attıktan sonra elini şortundan içeri sokan Pascal Nouma’ya 7 ay men cezası verilmiş, ilerleyen süreçte yıldız forvet kulüpten de gönderilmişti.
Türk futbolunun belki de en hırçın oyuncularından biri olan Caner Erkin, forma giydiği takımlarda bir hayli maç kaçırdı.
Milli futbolcu normal kart cezaları dışında tam 13 karşılaşmada, daha önce görev yaptığı Fenerbahçe’yi yalnız bırakmıştı. Caner, kariyerinin en ağır cezasını ise Beşiktaş’ta aldı ve sarı kart cezasıyla birlikte toplam 7 lig maçında sahada olmayacak.
Caner'in önceki cezaları
25 Mayıs 2015 Başakşehir-FenerBahçe: 1 maç+13 bin TL Sportmenliğe aykırı davranış 3 maç+13 bin TL hakeme hakaret
7 şubat 2015 Fenerbahçe-Trabzonspor: 1 maç+13 bin TL Sportmenliğe aykırı davranış
17 Kasım 2012 Eskişehirspor-Fenerbahçe: 2 maç+20 bin TL - Sportmenliğe aykırı davranış
25 şubat 2012 Eskişehirspor-Fenerbahçe: 3 maç- hakeme hakaret
27 ocak 2011 Fenerbahçe-Gençlerbirliği-3 maç- hakeme hakaret
Aytemiz Alanya maçından itibaren sarı kart cezasıyla birlikte 7 karşılaşmada Beşiktaş’ı yalnız bırakacak olan Caner Erkin, Tahkim Kurulu’ndan indirim gelmezse ligin 16. haftasındaki Osmanlıspor mücadelesinde formasına kavuşacak.
Maçın 17 Aralık’ta oynanacağı göz önünde bulundurulursa, Caner yaklaşık 2 ay lig maçlarında oynamayacak. İşte Türk futbolunda hakeme yönelik davranıştan dolayı verilen cezalar
Bülent Ataman (20 Maç) - 17 Mart 2007’deki Manisa- Sakarya mücadelesinde, Cüneyt Çakır’ın üzerine yürüyen, kokartını söküp küfür eden ev sahibi ekibin kalecisine 20 maç ceza gelmiş, tahkim 12’ye indirmişti.
Raul Meireles (11 Maç) - Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde oyundan atılınca yaptığı hareket sebebiyle 11 maç men alan Portekizli’nin cezası görüntüler izlenince 4’e indirilmişti.
Engin Baytar (11 Maç) - Fenerbahçe derbisinde Cüneyt Çakır’ın kararlarıyla çılgına dönen Engin Baytar’ın kontrolsüz hareketlerinin faturası 11 maç olarak açıklanmıştı.
Salih Dursun (3 Maç) 2016’daki Galatasaray- Trabzon karşılaşmasında kırmızı kartı alıp hakeme gösteren Karadeniz ekibinin savunmacısına 3 maç ceza gelmişti.
Senin için hazırladığımız haberler