Novak Djokovic geri adım atmıyor! 'Her türlü bedel ödemeye hazırım'

15.02.2022 - 13:57 | Son Güncellenme: 15.02.2022 - 15:01

Avustralya Açık öncesinde Kovid-19 aşısı yaptırmadığı ve vize sorunları nedeniyle sınır dışı edilen Novak Djokovic geri adım atmıyor. İşte detaylar...

Novak Djokovic geri adım atmıyor! 'Her türlü bedel ödemeye hazırım'

Erkek tenisinin bir numarası Novak Djokovic'in Avustralya Açık'a aşısız katılmaya kalkınca vize krizi yaşayıp Avustralya'dan sınırdışı edilmesi sonrası Grand Slam takvimindeki Wimbledon ve Fransa Açık'a (Roland-Garros) katılıp katılamayacağı merak konusu. Sırp raket, aşı olması talep edilirse, turnuvalara katılmama bedelini ödemeye hazır olduğunu söyledi.

"Aşı olmama kararım devam edecek"

Aşı olmadığını ifade eden Sırp tenisçi "Aşı olmak isteyip istememe özgürlüğüne inanıyorum ve bunu sonuna kadar destekliyorum. Daha önce aşı durumumu açıklamadım çünkü bunu gizli tutma hakkım vardı ama görüyorum ki açıklamadıkça yanlış çıkarımlar yapılıyor. Şimdiye kadar edindiğim bütün bilgilere baktım ve aşı olmamaya karar verdim. Bu kararım devam edecek" dedi.

"Her türlü bedel ödemeye hazırım"

Vücudu hakkında vereceği kararların, şampiyonluklardan veya ona benzer şeylerden daha önemli olduğunun altını çizen Novak Djokovic; "Olabildiğince vücudumla uyum içinde olmaya çalışıyorum. Her hafta başka bir ülkede oynanan global bir sporun parçasıyım. Kararımın sonuçlarını anlayabiliyorum. Bu sonuçlardan biri de Avustralya'ya gidememekti ve buna hazırdım. Bugün aşısız olduğum için çok sayıda turnuvaya gidemeyeceğimi de biliyorum. Bu, ödemeye hazır olduğum bir bedel.

İlgini Çekebilir
Djokovic, Avustralya'dan sonra Roland Garros'a da katılamayabilir
Habere Git

Grand Slam sezonunu açan Avustralya Açık'a eyalet hükümetinden aşısız katılma izni alan, ama Melbourne havaalanına indiğinde federal hükümetin emriyle gözaltına alınan ve 11 günlük vize mücadelesinin ardından 16 Ocak'ta Avustralya'dan sınırdışı edilen yıldız tenisçi yaşananları şöyle değerlendirdi:

"Avustralya'ya zorla girmedim"

"Avustralya'daki sürecin bu şekilde bitmesi beni çok üzdü. Hayal kırıklığına uğradım ama bazı yanlış yorumlar yapılıyor. Avustralya'ya zorla girmek için ayrıcalıklı statümü asla kullanmadım. Herkes gibi muamele gördüm. Takımıma gelen sirküler e-posta, hem eleme hem de ana kuralar tablodaki hem kadın hem de erkek tüm sporculara gönderildi. Yüzlerce tenisçi o e-postayı alıyor. Dolayısıyla kurallara uyduğumuzdan ve tıbbi muafiyet olasılığı olduğunda bunu kullandığımdan ben de başvurdum."

"PCR testimi, o sırada sahip olduğum yeterli antikor miktarını ortaya koydum ve iki bağımsız Avustralya tıbbi paneli tarafından kabul edildim; isimsiz olarak, bunu belirtmek önemli. Başvuruda adım yoktu."

Djokovic katılamadı, Nadal rekor kırdı

20 Grand Slam şampiyonu Sırp raketin son üç yıldır üst üste olmak üzere toplamda 9 kez kazandığı, ama aşı krizi nedeniyle bu yıl yarışamadığı Avustralya Açık'ı Rafael Nadal kazandı. İspanyol tenisçi böylece toplam 21 Grand Slam şampiyonluğuna ulaşarak tenis tarihinde bir rekor kırdı.

Senin için hazırladığımız haberler