N'Sakala yere yığıldı, sahadan hastaneye kaldırıldı

21.08.2021 - 23:22 | Son Güncellenme: 22.08.2021 - 11:20

Son dakika haberleri... Beşiktaş'ın sol bek oyuncusu Fabrice N'Sakala, Gaziantep FK maçının ikinci yarısında yere yığıldı. İşte detaylar...

N'Sakala yere yığıldı, sahadan hastaneye kaldırıldı

AJANSSPOR - HABER

 

Süper Lig'in 2'nci haftasında Gaziantep Futbol Kulübü ile karşılaşan Beşiktaş'ta Fabrice N'Sakala futbolseverleri korkuttu. Maçın 2'nci yarısında yere yığılan Kongolu sol bek, ambulansla hastaneye kaldırılırken; hakem Ümit Öztürk iki teknik direktörle maçın devam edip etmemesini konuştu.

İlk müdahale Necip Uysal'dan

Maçın 2'nci yarısında beklenmedik bir şekilde yere düşen Fabrice N'Sakala'ya ilk müdahaleyi takım arkadaşı Necip Uysal yaptı. N'Sakala'nın yanına maçın hakemi ve iki takım oyuncuları da geldi. Kongolu oyuncunun etrafı çevrilirken, teknik heyet ve futbolcular ambulans çağırdı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri de ambulans çağrısında bulundu. 

Hakem Öztürk teknik direktörlerle konuştu

Fabrice N’Sakala ambulansla sahanın dışına çıkartıldıktan sonra maçın orta hakemi Ümit Öztürk, iki takımın teknik direktörüyle maçın devam edip etmemesini konuştu. Hem Erol Bulut hem de Sergen Yalçın maçın devam etmesini isteyince hakem Öztürk bu talebi onayladı.

Nefes alıyor, bilinci açık

Fabrice N'Sakala hastaneye kaldırıldıktan sonra, beIN Sports muhabiri Gürler Akgün; oyuncunun nefes aldığını ve bilincinin açık olduğunu merkeze bildirdi. 

Eriksen'i hatırlattı

EURO 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası turnuvasında Danimarkalı Christian Eriksen de Finlandiya maçında yere yığılmış, uzun süre hareketsiz kalmıştı. Aradan geçen süreçte Beşiktaşlı Fabrice N'Sakala'nın da ambulansla hastaneye götürülmesi akıllara Eriksen'i getirdi.

Ajansspor ailesi olarak Fabrice N’Sakala’ya ve Beşiktaş’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Kulüplerden N'Sakala paylaşımı

Fabrice N'Sakala'nın hastaneye kaldırılmasından sonra Beşiktaş; Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'un sosyal medya hesaplarından oyuncuya yönelik geçmiş olsun paylaşımları yapıldı. İşte o gönderiler:

 

Bir gece hastanede kalıp İstanbul'a dönecek

Beşiktaş, Fabrice Nsakala'nın iyi olduğuna dair hastaneden yeni bir fotoğraf paylaştı. Yöneticilerden Emre Kocadağ da "Futbolcular ve teknik ekibin hastaneye gelmesini çok gerekli görmüyoruz, koronavirüs önlemleri var. Çok kalabalık şekilde hastaneye gelmeleri doğru olmaz zannedersem. N'Sakala da hocalarımızla birlikte burada olacak. Yarın inşallah onu da İstanbul'a getiririz" açıklamasında bulundu.

"Yaşamsal bulguları stabil ve şuuru açık"

Beşiktaş Kulübü Sağlık Kurulu Koordinatörü Kerem Ülkü, N’Sakala’nın sahada şuur kaybı yaşadığını ve müdahalelerinin ardından hastaneye kaldırıldığını belirterek, “N’Sakala sahada şuur kaybı ile bulantı ve kusma başladı. Bunu fark edince hava yolunu kontrol etmeye çalıştık. O sırada ilk müdahaleleri yaptık sonra hastaneye transfer ettik. Şu an yaşamsal bulguları stabil ve şuuru açık. Bizimle konuşuyor ve herhangi endişe edecek bir durum yok. Böyle bir durumun neden olduğunu anlamak için detaylı tetkikleri yapılıyor. Bu durumun futbol hayatını etkileyeceğini düşünmüyor. Kardiyoloji değerlendirmeleri sezon başı detaylı yapılıyor. Bu değerlendirmesi yakın zamanda yapılmıştı ve sıkıntı yoktu kendisinde. Bunun oluşmasına birçok faktör buna sebep olabilir. Bunun içinde hava koşulları ve hava koşullarında yüksek performans etki edebiliyor. Zaman zaman oyuncular bu tip sıkıntılar yaşayabiliyor, spor hayatıyla ilgili sıkıntı yaşanmaz düşüncesindeyiz. N’Sakala geceyi burada geçirecek ve gözlemler ışığında durumuna karar verilecek daha sonra da İstanbul’a transfer edeceğiz" dedi.

Tedavisine İstanbul'da devam edilecek

Beşiktaş, Fabrice N'Sakala’nın bu akşama doğru İstanbul'a geleceğini ve tedavisine burada devam edileceğini duyurdu.

 

Kulüpten yapılan açıklamada, "Futbolcumuz Fabrice N'Sakala’nın detaylı tetkikleri Gaziantep’te devam etmektedir. Kulubümüz bugün akşama doğru sporcumuzu İstanbul’a getirip kontrollerine burada devam ettirmeyi planlamaktadır" ifadelerine yer verildi.

Günay Güvenç: Sohbet ettim ve durumu gayet iyi

Gaziantep FK Kalecisi Günay Güvenç, karşılaşmanın tamamlanmasının ardından N’Sakala’yı hastanede ziyaret etti. Ziyaretin ardından konuşan Günay Güvenç, “Futboldan daha önemli şeyler var. N’Sakala’nın sağlığı gayet iyi durumda. Kendisinin yanından geldim sohbet ettim ve durumu gayet iyi. Morali de iyi kendisini iyi gördüm. Doktorlar kendisine bakıyor emin ellerde hepimize geçmiş olsun” dedi.

Erol Bulut: Bizi korkuttu

Gaziantep FK Teknik Direktörü Erol Bulut, hastanede ziyaret ettiği futbolcunun hiçbir sorunu bulunmadığını söyledi. N’Sakala’nın her zamanki gibi güldüğünü belirten Bulut, “Şu an hiçbir sorunu yok. N’Sakala zaten her zaman güldüğü gibi yine gülüyor. Kendisini gülerek tanırım. Müthiş bir karakter, müthiş bir futbolcu. Bizi korkuttu. Kendisine ve Beşiktkaş camiasına geçmiş olsun diliyorum” şeklinde konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler