NTV Spor'da flaş ayrılık!

14.03.2018 - 00:55 | Son Güncellenme: 14.03.2018 - 00:55

NTV Spor'da flaş ayrılık!

Türk spor basınına 10 yıl boyunca damgasını vuran NTV Spor, 17 Mart gecesi yayın hayatını sonlandıracak. Kaderin garip bir cilvesi olarak 17 Mart 2008’de yayına geçen NTV Spor, 10 yıl sonra aynı tarihte kapanacak.

NTV Spor’un son yayını, Fenerbahçe- Galatasaray maçının hemen ardından ekrana gelecek olan Yüzde 100 Futbol olacak. Kanalı, NTV Spor’un ekran yüzleri Murat Kosova ve Rıdvan Dilmen kapatmış olacak. Saatler 22.30’u gösterdiğinde de NTV Spor frekansını yeni kanala devredecek.

İçinden çıktığı NTV’ye dönecek olan NTV Spor için özellikle haftasonu yayın kuşakları açılacak ancak bu konuda hala büyük bir belirsizlik söz konusu. NTV’nin yeni yönetimi yeni yapılanma hakkında açıklama yapmadı ama 2 programın yayın akışına alınması büyük ölçüde netleşti.

Bu programlar Fuat Akdağ ve Mehmet Demirkol‘un sunduğu Spor Servisi ile Murat Kosova ve Rıdvan Dilmen’in yer aldığı Yüzde 100 Futbol. Mehmet Demirkol ve Rıdvan Dilmen’in sözleşmeleri devam ettiği için böyle bir kararın alınmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Başta Kırmızı Çizgi olmak üzere diğer programlarla ilgili belirsizlik ise sürüyor. CNBC-e’nin kapanması ve NTV’ye monte olmasının ardından hafta içi ekonomi programlarına ağırlık veren NTV yönetimi, spor programlarına yayın akışında yer açmakta zorlanıyor.

NTV Spor’un 80 çalışanının akıbeti de netleşmedi. Personelin bir kısmının NTV bünyesinde istisdam edileceği ama özellikle teknik servislerde tasarrufa gidilebileceği belirtiliyor.

Futbolmedya

NTV Spor’un kanalının satışı için Discovery Communications ile anlaşmaya varılmıştı. Yeni ismi ‘D-Max’ olacak. İçerik ağırlıklı olarak erkek magazin dergilerinden alıştığımız stil, moda, spor, otomotiv, lüks tüketim kalemlerini eksen alan yapımlardan oluşacak

17 Mart 2008 tarihinde yayın hayatına başlayan NTV Spor, özellikle İspanya La Liga, İngiltere Premier Ligi, NBA ve Formula 1 yayınlarıyla bir döneme damgasını vurdu.

NTV Spor, 17 Mart 2008 tarihinde yayın hayatına başlamıştır. NBA yayın haklarının Doğuş Yayın Grubu'nda olduğu dönemde bazı NBA maçlarını yayınlamıştır. Futbolda Pro League (Belçika Ligi); basketbolda Türkiye millî basketbol takımının maçlarını, Turkish Airlines Euroleague maçlarını, Basketbol Süper Ligi'nden 2-3 maç; voleybolda ise Sultanlar Ligi'nden 2-3 maç yayınlamaktadır.

Öte yandan 17 Mart'ta yayın hayatına son verecek olan NTV Spor'da flaş bir ayrılık yaşandı.

Spor Arena'nın habrine göre; NTV Spor Müdür Fuat Akdağ 2008 yılından bu yana bünyesinde bulunduğu NTV'den ayrıldı.

Fuat Akdağ ile Mehmet Demirkol, NTV Spor'da haftanın 4 günü yayınlanan Spor Servisi programıyla izleyicilerin karşısına çıkıyordu. 

FUAT AKDAĞ KİMDİR?

Fuat Akdağ, aldığı eğitimden farklı olarak iş hayatına muhabir olarak başladı. İlk olarak devletin televizyonu olan TRT’de yer aldı. 

Çok kısa sürede ismini medya sektöründe duyurdu ve bu sayede dikkatleri üzerine çekti. TRT’den sonra ATV ekranlarına transfer oldu. ATV ekranlarında kısa bir süre çalıştıktan sonra Türkiye'nin önemli haber kanallarından NTV'ye geçiş yaptı.

Fuat Akdağ, NTV'ye geçiş yaptıktan sonra bir süre bu kanalda önemli görevlerde bulundu. 2008 yılında ise NTV'nin spor kanalı olarak NTV Spor kuruldu. Spor programlarının başarılı ismi Akdağ, NTV Spor kanalı kurulur kurulmaz buraya geçiş yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler