Nur Demir hedef büyüttü..

15.12.2015 - 17:25 | Son Güncellenme: 15.12.2015 - 17:25

Sırbistan'ın Zrenjanin kentinde 5-6 Aralık tarihlerinde düzenlenen 17. Balkan Şampiyonası'nda bronz madalya kazanan milli tekvandocu Nur Demir, hedefinin gelecek yıl düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'na katılabilmek olduğunu bildirdi.

Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyonanın ardından çalışmalara hemen başladığını belirtti.

Sırbistan'daki şampiyonada Türkiye'yi en iyi şekilde temsil ettiğini aktaran Demir, şunları kaydetti:
"Bu daldaki amacım ilk olarak milli sporcu olabilmekti. Türkiye'deki başarılarımın ardından milli sporcu oldum ve ülkemi yurt dışında temsil etme şansı yaşadım. Amacım her yarışmada ülkemi en iyi şekilde ve dünyanın her yerinde en güzel şekilde temsil edebilmektir. Bunun için antrenmanlarımıza devam ediyoruz. Bana destek olan antrenörüm ve gençlik spor il müdürlüğü yetkililerine teşekkür ediyorum. Sırbistan'daki şampiyonada büyük bayanlar 62 kiloda üçüncü oldum, Türkiye zaten takım halinde birinci geldi. Bunun yanı sıra Türkiye'deki şampiyonaların tarihleri açıklandı, bu şampiyonalarda başarı elde ederek gelecek yıl düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'na katılmayı hedefliyorum."

17. Balkan Şampiyonası

Tekvandoda 17. Balkan Şampiyonası'na damga vuran Türkiye, toplamda 23 madalya elde ederek, gençlerde 3 kategoride birden takım halinde şampiyon oldu.

Türkiye, 9 altın, 5 gümüş ve 9 bronz olmak üzere 23 madalya kazandı. 

Senin için hazırladığımız haberler