Antalyaspor'un futbol sorumlusu Nuri Şahin'den Jürgen Klopp itirafı

05.01.2022 - 12:15 | Son Güncellenme: 05.01.2022 - 12:25

Antalyaspor'un futbol sorumlusu Nuri Şahin, çok değerli teknik direktörlerle çalıştığını ifade ederek kariyerindeki en önemli hocanın kim olduğunu açıkladı

Antalyaspor'un futbol sorumlusu Nuri Şahin'den Jürgen Klopp itirafı

AJANSSPOR - HABER

Katar'ın başkenti Doha'da bu akşam 20.45'TE Fraport TAV Antalyaspor, Beşiktaş ile Süper Kupa finaline çıkacak. Maçı öncesi Antalyaspor'un teknik sorumlusu Nuri Şahin, dün A Spor’a geniş bir röportaj verdi. Şahin, "Toplantılar, idmanlar, Beşiktaş analizleri vs. derken  çok yoğun geçiyor. Öncelikle sakatlıktan veya koronadan dolayı oynayamayacak tüm futbolculara geçmiş olsun diyorum. Beşiktaş’a karşı oynuyoruz. Kadro derinliği çok güçlü olan iyi bir takım. İsimlere takılmadan önceki maçlarını izleyerek maça hazırlanıyoruz" dedi.

"Süper Kupayı kazanmayı çok istiyorum"

Süper Kupa finalinin Antalyaspor için tarihi olacağını vurgulayan Şahin, "Belki diğer kulüp için değildir ama biz çok ciddi bir şekilde hazırlanıyoruz. İnşallah çok güzel bir maç olur ve sonunda da biz kazanırız. O kupayı çok istiyorum. Kendimden çok yol arkadaşlarım için bunu istiyorum. Onları mutlu görmek beni çok mutlu ediyor. İnşallah Antalya’ya kupayla döneriz. Kim daha iyi hazırlanırsa, kilit noktaları kim daha iyi oynarsa o kazansın" dedi.

"Her maçı kazanmak için sahaya çıkıyorum"

Beşiktaş'ın hocası Önder Karaveli'nin "Nuri Şahin gelecekte önemli bir teknik direktör olacak" sözlerini de değerlendiren Şahin, "Önlardan biri olmaya adayım. Önder Hoca’nın hakkımda söyledikleri beni çok mutlu etti. Söylediklerini aynen ona iade edebilirim. Maç kazanırken de futbolun güzelliklerini ve hayatın doğrularını yaşayarak, bir şeyler başarmak istiyorum" dedi.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş ikinci, Antalya ilk şampiyonluğunu istiyor! İşte Süper Kupa 11'leri...
Habere Git

"Antalyaspor 5 yıl sonra çok iyi yerlerde olacaktır"

5 yıllık bir kontrat yaptığını ve bunun Türk futbolunda çok alışılan bir durum olmadığını kaydeden Nuri Şahin, "Ama bir şeyin başarılmasını istiyorsak, bunun için planlı olmak ve emek harcamak gerekir diye düşünüyorum. Futbol ne yazık ki çok güncel bir oyun olduğu için ya da günlük zaferlerle, günlük yenilgilerle yaşanan bir oyun olduğu için bu çok kolay olmuyor. 5 yıl sonra Antalyaspor’un başında olacaksam, Antalyaspor inşallah çok iyi yerlerde olacaktır" diye konuştu.

"5 yılda stadı ful görmeyi hayal ediyorum"

Hayallerimden birinin Antalyaspor stadının tamamen dolması olduğunu kaydeden Şahin, şöyle devam etti:

"Antalyaspor’un kendi kaynağından oyuncu çıkarması gereken bir kulüp olduğunu düşünüyorum. Bu 5 yıl içinde en az bir kere bu statta full oynamak istiyorum. Dortmund’da 80 bin kişinin önünde oynamış biri olarak, Bernabeu’da, Anfield’da oynamış biri olarak, Antalyaspor stadını da full görmek istiyorum. Hayallerimden bir tanesi bu. Bu 5 sene içinde elimizde kupalı bir fotoğraf olursa ne mutlu bize. Avrupa’ya gidersek Avrupa’da oynarsak çok mutlu olurum. Bunların hepsine adayız."

İlgini Çekebilir
Shinji Kagawa'nın transfer rotası: Antalya ya da Belçika
Habere Git

"Terim de Avcı da Denizli katkı yaptı"

Yerli ve yabancı kendisine katkıta bulunan çok teknik direktör olduğunu anlatan Şahin, "Fatih Terim var, Abdullah Avcı var. Tüm hocalarım bana bir şeyler kattı. Şimdi de katıyorlar. Mesela maçlara hazırlanırken bir şeyler öğreniyorum. İlhan Palut ile karşılaştık. Mustafa Denizli’yle maç sonrası konuştuk. Onlardan da çok şey öğrendim. Mesela Tuchel’in taktiksel anlayışı, mesela onun takımını çok izliyoruz. Aynı sistemi oynamaya çalışıyoruz" dedi.

"Jurgen Klopp beni bu işe teşvik etti"

Yine de Jurgen Klopp'u ayrı bir yere koyan Nuri Şahin, "Bir isim diyemem ama birini seçecek olursam o da tabii ki Jurgen Klopp olur. Dostluğumuz, arkadaşlığımız, ağabey kardeş gibi. Mesela bu göreve gelmeden önce danıştığım nadir isimlerden biriydi. Ona sorduğumda beni çok çesaretlendirdi. Bana, 'Sen çok iyi bir insansın ve çok başarılı olacaksın' dedi. Bu beni çok teşvik etti" dedi.

"Şu anda en uygun sistem üçlü savunma"

Oyun sistemi için de konuşan Şahin, mevcut kadrosunun üçlü savunmaya uygun olduğunu belirtti:

"Futbolcularımla konuşuyorum. Onlardan fikir alıyorum. Bunları denedikten sonra meyvesini alınca futbolcu inanıyor. Onlara sadece, 'Bana şans verin sizi ikna edeceğim' dedim. Sağ olsunlar hepsi de açık yüreklilikle karşıladılar. Çok iyi idman yaptıkları, çok iyi maç oynadıkları oldu. Kötü olanlar da oldu. Ama bu uzun vadeli bir süreç sabırla devam etmeye çalışıyoruz. Üçlüdür, beşlidir, altılıdır, bakacağız" dedi.

"Sayfalarca not alıyorum, yalan söylemem"

Oyuncuyken teknik direktör futbolcu ilişkilerine dair notlar tuttuğunu belirten Antalyaspor'un hocası Nuri Şahin, sözlerini şöyle tamamladı:

"Hoca olmaya aday tecrübeli oyuncularla konuştuğunuzda, onlara yaşattırılmış şeyleri oyuncularına yaşatmak istemediklerini söylerler. Ben çok not alıyorum. Almaya da devam ediyorum. Karşımdaki insana futbolcu olarak değil, insan olarak bakmaya çalışıyorum. Hiçbir zaman yalan söyleyip onları kandırmak istemiyorum. Çok değerli bir hocamızla konuştuğumuzda, 'Bu açık yürekliliği büyük camialarda yapamayabilirsin' dedi. Ben de 'Her şeyi yaparım ama yalan söyleyemem' dedim. İnşallah hiç bu özelliği kaybetmem."

Senin için hazırladığımız haberler