"Nuri Şahin, Barış Alper Yılmaz'ı transfer etmek istiyor"

10.07.2024 - 15:22 | Son Güncellenme: 10.07.2024 - 16:04

Galatasaray'ın Keçiörengücü'nden kadrosuna kattığı Barış Alper Yılmaz hakkında Ankara ekibinin başkanı Sedat Tahiroğlu, Radyospor'a özel açıklamalarda bulundu.

"Nuri Şahin, Barış Alper Yılmaz'ı transfer etmek istiyor"

Keçiörengücü başkanı Sedat Tahiroğlu, Radyospor yayınında Özgür Sancar'ın sorularını yanıtladı. Başkan Tahiroğlu, Galatasaray'ın 2021-22 sezonunda 2 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Ankara ekibinden kadrosuna kattığı milli yıldız Barış Alper Yılmaz hakkında özel açıklamalarda bulundu.

"Sonraki satıştan yüzde 20 pay alacağız"

Keçiörengücü başkanı Sedat Tahiroğlu, "Barış Alper Yılmaz için olası satışından yüzde 20 pay alacağınız ifade edildi. Bu doğru mu?" Sorusuna şu yanıtı verdi: "Evet, doğrudur. Barış, o zamanın şartlarına göre iyi para kazandırdı bu kulüübe. Ben şu anda Barış'ın para kazandırmasından ziyade Türk futbolunu iyi temsil edeceği bir kulübe gitmesini istiyorum."

"30-35 milyon Euro'lara yaklaşacağını düşünüyorum"

Başkan Tahiroğlu, Galatasaray'ınn yıldızının bonservis ücreti hakkında ise şu ifadeleri kullandı: "Bonservisi için 30 milyon Euro diye düşünüyorum ama bu 40 da olabilir. 30-35 gibi rakamlara yaklaşacağını düşünüyorum Barış Alper'in. Avrupa Şampiyonası'nda iyi oynadı. Adından çok söz ettirdi. Barış Alper, inşallah başarılı olacağı bir kulübe gider."

"Daha büyük takımlara gidebilir"

Barış Alper'in Avrupa'nın dev takımlarına gidebileceğini belirterek, "Bence Barış Avrupa'da her ligde başarılı olur. Şu anda çok iyi futbolcu ama daha da iyi olabilir. Çok güçlendi. Kendine çok şey kattı. Avrupa'da bir takıma gider daha sonra daha büyük bir takıma da gidebilir." şeklinde konuştu.

"Nuri Şahin, Barış Alper Yılmaz'ı istiyor"

Barış Alper Yılmaz'ın transferi için birçok Avrupa kulübünün basında yazıldığını belirten Sedat Tahiroğlu, Borussia Dortmund'un teknik direktörü Nuri Şahin'in milli yıldızı istediğini bildiğini söyledi.

Tahiroğlu, "Basında Liverpool, Aston Villa, Lazio diyorlar ama benim bildiğim Nuri Şahin, Barış Alper Yılmaz'ı istiyor. Nuri Şahin, Antalyaspor'un hocasıyken de Barış'ı istedi. Ama şimdi Borussia Dortmund'un hocası oldu ve ben Dortmund'un ona talip olduğunu biliyorum." ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler