Nuri Şahin, Fatih Terim'i geride bıraktı!

02.10.2024 - 19:24 | Son Güncellenme: 02.10.2024 - 19:49

Borussia Dortmund'un başında çıktığı ikinci Şampiyonlar Ligi maçında Celtic'i 7-1 mağlup eden Nuri Şahin, bir rekora imza atarak Fatih Terim'i geride bıraktı.

Nuri Şahin, Fatih Terim'i geride bıraktı!

AJANSSPOR HABER

Nuri Şahin, yönetimindeki Borussia Dortmund, Şampiyonlar Ligi ikinci hafta mücadelesinde evinde Brendon Rodgers yönetimindeki İskoçya temsilcisi Celtic'i ağırladı.

Tarihi skor

Nuri Şahin komutasındaki sarı-siyahlı oyuncular, rakibini; Emre Can, Adeyemi (3), Guirassy (2) ve Nmecha'nın golleriyle 7-1 mağlup etti ve tarihi bir zafer elde etti.

Fatih Terim'i geride bıraktı

Teknik Direktörlük kariyerine Antalyaspor'da başlayan 36 yaşındaki Nuri Şahin, Şampiyonlar Ligi'inde 7-1 Celtic'i mağlup etmesinin ardından Fatih Terim'i geride bırakarak Devler Ligi'nde en farklı galibiyet alan Türk teknik direktör oldu.

Fatih Terim 3 farkla kazanmıştı

Rekoru daha önce elinde bulunduran teknik direktör Fatih Terim, 1999-2000 sezonunda Galatasaray başında Alman temsilcisi Herta Berlin'i deplasmanda 4-1 mağlup etmişti.

8 maçta 6 galibiyet

Bu sezon Nuri Şahin yönetiminde 8 maça çıkan Borussia Dortmund; 6 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet alırken 25 gol atıp kalesinde 11 gol gördü.

Şampiyonlar Ligi'nde lider

Devler Ligi'nin ilk haftasında deplasmanda Clubbe Brugge'yi 3-0 mağlup eden Borussia Dortmund, topladığı 6 puan ve 9 averaj ile ilk defa lig formatında oynanan turnuvada lider konumunda.

Senin için hazırladığımız haberler