Oğuzhan Özyakup, Fortuna Sittard İle Anlaştı | Transfer Haberleri

İsa Kethüda
01.09.2022 - 10:21 | Son Güncellenme: 01.09.2022 - 11:40

Beşiktaş'tan ayrıldıktan sonra Antalyaspor Teknik Direktörü Nuri Şahin'in çok istediği Oğuzhan Özyakup, Burak Yılmaz'ın bulunduğu Fortuna Sittard'a imza atıyor.

Oğuzhan Özyakup, Fortuna Sittard İle Anlaştı | Transfer Haberleri

AJANSSPOR-HABER

Uzun yıllar süren Beşiktaş macerası sezon başında son bulan Oğuzhan Özyakup'un yeni takımı belli oldu. Oğuzhan Özyakup, Burak Yılmaz'ın bulunduğu Fortuna Sittard'a transfer oldu. Antalyaspor ile uzun süren pazarlıklarda son anda fiyat arttıran ve transferi gerçekleşmeyen futbolcu bundan sonra kariyerine Hollanda'da devam edecek.

Nuri Şahin çok istedi: Kefil olduğu tek oyuncu...

Antalyaspor Teknik Direktörü Nuri Şahin, Oğuzhan Özyakup'un kadroya katılmasını çok istemesine karşın transfer gerçekleşmedi. Nuri Şahin, 4.5 yıl önce yaptığı bir açıklamada Oğuzhan Özyakup'tan özgüyle bahsetmişti. Borussia Dortmund forması giydiği 2018’in Ocak ayında verdiği bir röportajda  Şahin,  “Çalıştığın hocalardan biri arayıp sorsa kefil olacağın bir Türk oyuncu var mı?” sorusuna şu yanıtı vermişti: “Oğuzhan Özyakup... Şu an telefon çalsın, hiç düşünmeyin hemen alın derim.” 

Hollanda'ya dönme kararı verdi

Oğuzhan Özyakup'un Beşiktaş'tan sonra Türkiye'de mi kalacağı yoksa doğduğu ülke Hollanda'ya mi döneyeceği merak konusuydu. Futbolcu, Burak Yılmaz'ın da son anda araya girmesiyle tercihini Hollanda'dan kullandı. DHA'nın haberine göre Özyakup, Fortuna Sittard ile anlaşma sağladı. Futbolcu, sağlık kontrolleri ve resmi imza için kısa süre içinde Hollanda'da olacak.

Oğuzhan Özyakup'un kariyeri

Hollanda doğumlu olan futbolcu Oğuzhan Özyakup, Zaandam Türk Spor takımında futbola başladı. AZ altyapısında yetişen Oğuzhan Özyakup 2008- 2009 sezonunda ise Arsenal altyapısına gitti. Oğuzhan Özyakup 2012- 2013 sezonunda ise Beşiktaş'a transfer oldu. 10 yıl siyah beyazlı formayı giyen Oğuzhan Özyakup kaptanlığa kadar yükseldi.  43 kez Türkiye A Milli Takımı'nda forma giyen Oğuzhan Özyakup Beşiktaş'la 310 karşılaşmaya çıktı. Bu maçlarda 35 gol atarken 62 asist yaptı. Orta saha futbolcusu, Beşiktaş dışında 6 ay kiralık olarak Feyenoord'da da  oynadı

Senin için hazırladığımız haberler