Antalyaspor Teknik Direktörü Nuri Şahin İçin Çarpıcı Analiz

Ajansspor
20.10.2022 - 23:13 | Son Güncellenme: 21.10.2022 - 09:51

6 haftadır kazanamayan Antalyaspor'un başkan ve taraftarı Nuri Şahin'i ziyaret etti. Dr. Ersin Afacan'a göre Şahin kendini tehdit altında hissediyor.

Antalyaspor Teknik Direktörü Nuri Şahin İçin Çarpıcı Analiz

AJANSSPOR-HABER 

Futbolcu olarak başladığı geçen sezonu Fraport TAV Antalyaspor'un teknik sorumlusu olarak kapatan Nuri Şahin, yılın en iyi çıkış yapan isimlerinden biri oldu. Öyle ki Galatasaray'ın teknik direktör adayları arasına dahi girdi. Ancak günün sonunda yoluna Antalya'da devam etti. Bu sezona da iyi başladı. Son şampiyon Trabzonspor'u 5-2 ile adeta dağıttı. Ancak bu sıradışı galibiyetten sonra kendisi ve takımı da adeta dağıldı. Zira sonraki 6 maçtan sadece 1 puan çıkartabildiler.

A lisansı aldı ama maç alamadı!

Futbol takımının esame listesinde oyuncu olarak saha kenarında teknik direktör gibi takımı yöneten Nuri Şahin için ilginç bir durum daha ortaya çıktı. A lisansını aldığı yani artık takımın teknik sorumlusu olma sıfatını resmen taşıma hakkı elde ettiği süreçte bir türlü maç kazanamadı. Kötü dönemin ardından başkan ve taraftar lideri olaya el koydu! İkisi de Nuri Şahin'i ziyaret ederek sahanın içinde toplantı yaptı!

Taraftardan Şahin'e: Böyle gitmez!

Hem kulüp başkanı Aziz Çelik'in hem de 07 Gençlik Taraftarlar Derneği temsilcisinin Şahin ile verdiği fotoğraflar Mental Koç Dr. Ersin Afacan'ın dikkatini çekti. Radyospor'a bu konudaki görüşlerini aktaran Afacan'a göre başkan işaret parmağını uzatarak adeta takımı tehdit ediyor. Taraftar grubu zaten sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Teknik direktörümüz Nuri Şahin’e bu durumun daha fazla böyle devam edemeyeceğini söyleyerek gereken tedbirlerin ivedilikle alınması konusunda görüşlerimizi bildirdik" diyerek, buyurgan bir dil kullandı.

İlgini Çekebilir
Nuri Şahin'e UEFA A lisansı yaramadı
Habere Git

Şahin ziyaretlerden memnun değil

Gerek başkan gerekse taraftar lideriyle olan görüntüde Nuri Şahin'in duruşuna dikkat çeken Dr. Afacan, genç teknik adamın kollarını önünde kavuşturarak, yapılan bu ziyaretlerden durduğu memnuniyetsizliği ortaya koyduğunu söylüyor. Şahin, bu görüntüsüyle bu türden bir diyaloga ve iletişime kapalı olduğunu kollarını birbirine kavuşturarak maksadıyla, vücut diliyle ortaya koyuyor.

Taraftar liderinin elleri arkasında

Taraftarların ziyaretinde de Şahin'in kollarını kavuşturduğuna dikkat çeken Afacan, "Taraftar lideri ise ellerini arkadan kavuşturmuş. Bunlar modern futbolda olmamalı. Adı üstünde orası antrenman sahası, hesap sorma, sorgulama ya da destekleme yeri değildir. Bunlar amatör takımlar değil, toplantı salonları var. Spor kamuoyuna bu görüntülerin verilmesi de modern spor kültürü açısından yanlış tutumlar. Burada tavır ve davranış yanlışlığı var. Düşünmeden davranma durumu var" diyor.

İlgini Çekebilir
Nuri Şahin: Jesus insanı ürkütüyor
Habere Git

Başkanda tehdit görüntüsü var

Nuri Şahin'e yapılan ziyaretlerde oluşan fotoğrafları analiz eden Afacan, "Beden dili çok önemli. 
Antalyaspor Başkanı oraya geliyor ve antrenman sahasında bir konuşma yapıyor. Konuşmanın detayı da başlı başına değerlendirilmesi gereken bir durum. Fotoğrafa baktığımızda başkanın işaret parmağıyla yaptığı harekette, beden dili olarak, tehdit görüntüsü var. Bir de Nuri Şahin’in kollarını kavuşturarak rahatsızlık görüntüsü var" diyor.

Nuri Şahin tehdit altında hissediyor

Nuri Şahin'in kollarını kavuşturmasını da ayrıca yorumlayan Afacan, "Beden dili savunmaya yönelik tavır göstergesidir. Kollarını kavuşturanlar kendilerini tehdit altında hissetmelerinin işaretini verirler. Yani Nuri Şahin, bilinçli veya bilinçsiz şekilde, başkanın antrenman sahasında konuşma yapmasından rahatsız olmuştur. Bunu yapmamalıydı" diyor.

Ego değil başka bir sorun var

Türkiye'nin spor kültüründe felsefe olmadığına dikkat çeken Afacan, "Felsefe olmadığı zaman da ani tepkiler oluyor. Mesela başkan geliyor ve 'Ben konuşma yapacağım' diyor. Bütün takımlarda bunu görüyoruz. Spor kültürünün kronik sorunlarından birisi budur. Nuri Şahin'in ön plana çıkma gibi bir durumu olacağını ve futbolcuların da bundan dolayı ego savaşına girdiğini sanmıyorum. Burada başka anlamda mental sorun olabilir. Bu takımın teknik taktik sorunu yok, mental sorunu var" diyor.

Takım kampına uyku koçu getirdi

Süper Lig'de 7 puanla 16. sırada bulunan Antalyaspor'un teknik sorumlusu Nuri Şahin, sezon başında ekibine kattığı uyku koçuyla da dikkat çekmişti. Kulüpten yapılan bilgilendirmede İngiliz uyku koçu Nick Littlehales'in sezon öncesi kampta futbolculara uyku eğitimi verdi. Littlehales, verdiği eğitimde sporcuları uyku saatleri ve süresi hakkında bilgiler aktardı.

Senin için hazırladığımız haberler