Nuri Şahin transferinde Beşiktaş’a rakip çıktı

Orhan Gülek
10.05.2024 - 00:36 | Son Güncellenme: 10.05.2024 - 00:42

Teknik direktörlük pozisyonu için listesinde Nuri Şahin’i bulunduran Beşiktaş'a rakip çıktı. Futbolculuk döneminde formasını giydiği takımın Nuri Şahin’i listesinde eklediği iddia edildi. İşte detaylar...

Nuri Şahin transferinde Beşiktaş’a rakip çıktı

AJANSSPOR-HABER

Ligde bu sezon Galatasaray ve Fenerbahçe’nin oldukça gerisinde kalan Beşiktaş'ta teknik direktör arayışları devam ediyor. Sezon içerisinde; Şenol Güneş, Burak Yılmaz, Rıza Çalımbay, Fernando Santos ve Serdar Topraktepe gibi isimlerle ile çalışan Beşiktaş istediği istikrarı bir türlü sağlayamadı. Yeni sezon için hoca arayışında olan Siyah-Beyazlı ekipte Borussia Dortmund ile Şampiyonlar Ligi’nde finale çıkan Nuri Şahin ismi öne çıkıyor. Nuri Şahin transferinde ise Beşiktaş’a şok bir rakip çıktı.

Eski takımından ilgi var

Hollandalı teknik direktör Arne Slot ile sezon sonunda yollarını ayırması beklenen Feyenoord, Hollanda basınında yer alan iddiaya göre bir zamanlar formasını giyen yerli teknik adam Nuri Şahin’i gündemine aldı. Geçtiğimiz günlerde Feyenoord’un şuanki teknik direktörü Arne Slot’un adı sezon sonunda Jürgen Kloop ile yollarını ayıracak olan Liverpool ile sıkça anıldı.

Formasını giydiği kulüpte teknik direktör olabilir

Teknik direktörlük için Feyenoord ile adı anılan yerli teknik adam Feyenoord forması ile Hollanda Eredivisie’de boy gösterdi. 2007-2008 sezonunda Feyenoord’un Borussia Dortmund’dan 100 bi Euro bedelle kiraladığı futbolcu kısa bir Hollanda serüvenine sahip. Feyenoord forması ile Eredivisie’de 8 maça çıkan Nuri Şahin bu maçlarda 6 gollük performans gösterdi. 

İlgini Çekebilir
Dortmund'da Nuri Şahin etkisi!
Habere Git

“Nuri Şahin çok kıymetli bir değer”

TRT Spor’a konuk olan Beşiktaş Başkanı Hasan Arat teknik direktör arayışla ilgili gelen soruya verdiği cevapta Nuri Şahin’in Borussia Dortmund ile Şampiyonlar Ligi’nde finale çıkmasına dikkat çekti. Başkan Hasan Arat: “Sergen Yalçın ve Şenol Güneş, Beşiktaş'ın çok değerli insanları. Ben her iki hocamın da her zaman Beşiktaş'ın gündeminde olacağına inanan bir insanım. Serdar Topraktepe var, önce onunla görüşeceğiz. Her şey olabilir, asla 'asla' demeyeceksin. Nuri Şahin ülkenin kıymetli bir ismi. Nuri Şahin bugün Şampiyonlar Ligi finalindeki ilk yardımcı hoca” ifadelerini kullandı.

Süper Lig’de 92 maç

Futbolculuk döneminde bedelsiz bir şekilde Antalyaspor’a Werder Bremen’den transfer olan Nuri Şahin, içerde alınan 2-1’lik Adana Demirspor mağlubiyetinden sonra dönemin Antalyaspor teknik direktörü Ersun Yanal ile yolların ayrılmasının ardından takımın başına teknik direktör olarak getirildi. Antalyaspor’un başında 92 maça çıkan yerli teknik adam bu maçlardan 38 galibiyet çıkardı. Genç teknik adam 92 maçta 31 mağlubiyet ve 23 beraberlik alırken maç başına 1.49 puan ortalaması yakaladı.

Farkını ortaya koydu

Antalyaspor’da gösterdiği performansla efsanesi olduğu Borussia Dortmund’dan gelen teklifle Sarı-Siyahlıların teknik ekibinde görev yapmaya başlayan Nuri Şahin, Alman ekibinin Şampiyonlar Ligi’ndeki performansına da olumlu etkilerde bulundu. Bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde 12 maça çıkan Borussia Dortmund bu maçlardan son altısına Nuri Şahin teknik ekipte görev alırken çıktı. Nuri Şahin’in teknik ekipte yer aldığı maçlarda yükselişe geçen istatistikler dikkatlerden kaçmadı. Radyo Gol yorumcusu Burak Manap sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Ofansif indeksteki artışın görmezden gelinmemesini söyledi.

Senin için hazırladığımız haberler