Nuri Şahin: Türk futbolu neden Yıldıray Baştürk’ten yararlanmıyor?

22.01.2018 - 01:14 | Son Güncellenme: 22.01.2018 - 01:14

Nuri Şahin: Türk futbolu neden Yıldıray Baştürk’ten yararlanmıyor?

Türk futbolunun önemli isimleri arasında yer alan Nuri Şahin, TRT Spor’a açıklamalarda bulundu. Milli takımı bırakma gerekçelerini anlatan deneyimli futbolcu, Türk futbolunun gelişimi için tavsiyelerde bulundu.

Nuri Şahin’in açıklamalarından öne çıkanlar:

"En büyük şansım, oynamasam da her hocamla aramın iyi olması. Hiçbir zaman bir hocaya beni neden oynatmıyorsun demedim. Hocanın verdiği kararı hiçbir zaman sorgulamam."

"Bayern Münih ile oynanacak Şampiyonlar Ligi maçı öncesi Jose Mourinho’nun kapısını çaldım. Bayern Münih’e karşı Dortmund’dayken çok iyi oynadığımı ve iki maçta da gol attığımı, kendimi de iyi hissettiğimi söyledim. Hiçbir zaman beni neden oynatmıyorsun diye sormadım. Bu yüzden Klopp aile dostumuz oldu. Bunlar benim için çok önemli şeyler."

"Bu yıl Abdullah Avcı ile aynı otelde tatil yaptık. O’na saygım sonsuz, onunla aynı otelde tatil yapmak beni biraz gerdi. Sahilde şortlayken bir anda Abdullah Hoca karşıma çıkıyor, havluyla kendimi kapatmaya çalışıyorum."

"Büyük hedefim her zaman Türkiye Milli Takımı’nın her turnuvaya katılması. Bizim şu anda İngiltere, İspanya, Almanya gibi her kupaya katılıp şampiyonluğa oynayacağız diye bir şey söz konusu olamaz. 2018 için Dünya Kupası’nı oynayıp Milli Takımı bırakmaktı, kupaya katılamadık. 7-8 aylık süreci yalan söyleyerek milli formayı giymeyi düşünmedim."

"Ülke futbolumuz nasıl daha iyi yerlere gelir onu düşündüm. Öyle bir karar aldım. Nuri Şahin olarak milli takıma gitsem, senede oynanacak 10 maçın 5’inde Nuri Şahin ismi oynayacak. Belki 1 tanesinde Okay Yokuşlu oynayacak. Peki bu oyuncu nasıl gelişecek?"

"Türk futbolu neden Yıldıray Baştürk’ten yararlanmıyor? Bu soruyu sormamız lazım. Futbolu bırakalı 5-6 sene oldu. Bu insan Ballon Dor yarışmasında ilk 10’a girmiş tek Türk futbolcu… Neden bu insan Türk futboluna katkı sağlamıyor? Futbolu bizden iyi bilen yok, inanın bana. Bir Emre Belözoğlu’nun Inter’de oynadığı futbolcuları saysak belki 10 tane Ballon Dor çıkar."

"Cenk Tosun; belki de Arda’dan, benden ve bizden öncekilerden daha büyük bir örnek. Çünkü bizim gideceğim yol belliydi. Arda’nın bir gün en büyük kulüpte oynayacağı belliydi ama Cenk, Almanya’dan Gaziantepspor’a gelerek geri adım attı. Oradan çalıştı, hiç kimsenin anlamadığı dönemlerde kendisine yatırım yaptı. İnanılmaz güzel bir hikaye, umarım bunun devamı da gelir. Türkiye’den zeytin götürmüş, Liverpool’da Türk marketi var. Bana sorsun, ben söylerim."

"Ben her zaman iyi bir baba olmak istedim, iyi bir eş olmak istedim. Çünkü futbol geçicidir. Geride kalan ailedir. Onlara iyi bir örnek olmak benim en büyük hedefim. Futboldan daha büyük hedefim. Her zaman babalarıyla gurur duymalarını isterim. Eşimle 12 yılı devirdik, umarım ömür boyu birlikte oluruz. Zirveyi gördük, beraber sakatlıklar da gördük. 2.5 sene önceki zor ameliyattan sonra başucumda sadece eşim vardı."

Senin için hazırladığımız haberler