Nuri Şahin'den gençlere öneriler...

24.04.2019 - 13:00 | Son Güncellenme: 24.04.2019 - 16:00

Nuri Şahin'den gençlere öneriler...

Bu sezon Werder Bremen forması giyen Nuri Şahin, sosyal medya hesabından gençlere önerilerde bulundu.

30 yaşındaki deneyimli futbolcu “İyi bir futbolcu olmak için neler önerirsin?” sorusunun cevabını vermeye çalıştı.

İşte Nuri Şahin'in twitter hesabından yaptığı paylaşımlar...

 

“İyi bir futbolcu olmak için neler önerirsin?” çok fazla sorulan bir soru. Futbol dünyada çok büyük bir ekonomi. Dünya tarihinin en büyük imparatorluğu aslında. Dünyada hiç bir marka, hiç bir fikir kitlelere futbol kadar ulaşamadı. Bunun avantajları olduğu gibi bazı dezavantajları da var. Artık her şey başarı ve skor odaklı tanımlanıyor.

 

"Benim genç kardeşlerime ilk tavsiyem"

Sporu hayatlarının bir parçaları yapmaları. İlla profesyonel seviyede olmasına gerek yok. Spor yapmanın güzelliğini hissedin. Performans odaklı değil mutluluk odaklı olun. Performans yaşla beraber azalır ama mutluluk devamlıdır. 70 yaşındayken 20 yaşındaki gibi koşamazsınız ama 20 yaşındaki gibi gülebilirsiniz. O yüzden siz öncelikle mutlu olmak için spor yapın. Sporu bir meslek olarak yapma imkanı ortaya çıktığında bilin ki çok rekabetçi bir dünyanın içine gireceksiniz. Bu yüzden her anlamda hazırlıklı olmanız lazım.

 

"Çok okuyun, çok araştırın"

Vücudunuza önem verin. İyi beslenin, iyi çalışın. Antrenman bilimlerini takip edin. Artık internet sayesinde istediğiniz bilgiye ulaşabiliyorsunuz. İzleyin; sadece futboldan değil her branştan başarı hikayelerini okuyun. Değişik sporlara ilgi duyun. Her branşın size öğreteceği farklı şeyler vardır. Başarılı olmuş profillerin hayat hikayelerini araştırın. Onların doğruları ve yanlışları size önemli fikirler verecektir. Not alın, yazarak çalışın. İleride bu notlar size oldukça yardımcı olacaktır.

 

"Yabancı dil öğrenin"

Mutlaka yabancı dil öğrenin. İletişim dünyadaki en önemli şey. Her şey insanın kendisini doğru anlatabilmesiyle başlıyor. Global dünyanın her coğrafyasında yaşayabilmek için güçlü iletişiminiz olması gerekiyor.

Sadece sporla sınırlı kalmayın. Kendinizi hayatın diğer alanlarında da geliştirin. Bol bol okuyun. Sinemaya, tiyatroya, müzikale gidin. Güzel şehirler gezin, müzelere gidin. Aktif spor yaşamı bir noktada son bulur ama biriktirdikleriniz sizle kalır. Ve de en önemlisi, her alanda işin profesyonelleriyle çalışın. Alanında uzman isimlerden faydalanın. Siz saha içinde performans gösterirken markanızı, iletişiminizi ve sportif kariyerinizi yönetecek bir ekip kurun.

Senin için hazırladığımız haberler