Nuri Şahin'in takımı Borussia Dortmund transferde Fenerbahçe'ye rakip oldu!

Özgür Koç
21.01.2024 - 12:46 | Son Güncellenme: 21.01.2024 - 13:19

Fenerbahçe'nin transferi için geri sayıma geçtiği Atletico Madrid forması giyen Çağlar Söyüncü'ye Nuri Şahin de teknik ekibinde yer aldığı Borrussia Dortmund talip oldu.

Nuri Şahin'in takımı Borussia Dortmund transferde Fenerbahçe'ye rakip oldu!

AJANSSPOR - HABER

Transferde Leonardo Bonucci ve Rade Krunic'i kadrosuna katan Fenerbahçe, Atletico Madrid forması giyen milli stoper Çağlar Söyüncü'nün transferi için uzun süredir uğraş veriyor.

Çağlar tamam Atletico ile görüşmeler sürüyor

Sarı lacivertliler, İspanyol ekibinde istediği forma şansını bulamayan yıldız oyuncu ile anlaşmaya varırken, Atletico Madrid ile de anlaşmaya çok yakın.

Simeno, Çağlar'ın düzenli forma giymesini istiyor

Öte yandan Atletico Madrid Teknik Direktörü Diego Simeone’nin de 27 yaşındaki savunmacının takımdan ayrılıp, düzenli olarak oynayabileceği giderek, Haziran’da yüzde yüz hazır bir şekilde takıma dönmesini istiyor.

F.Bahçe dışındaki teklifleri reddetti

Milli futbolcunun, A Milli Futbol Takımı'nın EURO 2024 kadrosunda yer alabilmek için Fenerbahçe'de oynamaya sıcak baktığı ve AC Milan, Porto, West Ham, Fulham ve Roma’dan gelen teklifleri reddettiği bildirildi.

Borussia Dortmund Çağlar'a talip oldu

Fenerbahçe milli futbolcuyu kiralık olarak kadrosuna katmak için Atletico Madrid'in son kararını beklerken, tecrübeli oyuncuya başka bir talip daha çıktı. Bundesliga ekibi Borussia Dortmund'un Çağlar Söyüncü transfer etmek istediği ileri sürüldü. 

Ruhr24.de sitesinin İspanyol basınına dayandırarak verdiği habere göre; Alman ekibi ilk yurt dışı deniyimini Freiburg forması altında yaşayan başarılı oyuncuyu kadrosuna katmak istiyor.

Haberde, Mats Hummels'in sözleşmesi sezon sonunda bitecek olması, Niklas Süle ile Nico Schlotterbeck'in inişli çıkışlı performansları ve olası sakatlıkların Borussia Dortmund'un Çağlar Söyüncü istemesinin nedenleri arasında gösterildi.

 

Bundesliga tecrübesi büyük avantaj

Çağlar Söyüncü'nün Freiburg'ta forma giymesi nedeniyle edindiği Bundesliga tecrübesinin, Borussia Dortmund'un milli futbolcuyu istemesinde önemli bir etken olduğu da kaydedildi.

Nuri Şahin'le bir araya gelebilir

Çağlar Söyüncü'nün Alman ekibine transferinin gerçekleşmesi halinde Nuri Şahin ile birlikte çalışacak. Futbolculuk kariyerinde uzun yıllar başarıyla Borussia Dortmund forması giyen Nuri Şahin teknik direktörlük deneyimine Antalyaspor'da başlamıştı. 35 yaşındaki futbol adamı bu sezon Antalyaspor'un başında 8 maça çıktıktan sonra sürpriz bir şekilde Borussia dortmun'a transfer oldu. Şahin, Alman ekibinde teknik direktör Edin Terziç'in yardımcısı oldu.  

Sözleşmesi 2027'de bitiyor

Leicester City forması altında 5 yıllık Premier Lig macerasının ardından sezon başında bedelsiz olarak Atletico Madrid'e imza adan Çağlar söyüncü İspanyol ekibiyle 2027 Haziran ayı sonuna kadar sözleşme imzaladı. 27 yaşındaki futbolcu Madrid ekibinin formasını şu ana kadar 9 maçta 212 dakika giyebildi. 

Senin için hazırladığımız haberler