Beşiktaş'ın istediği kaleci için resmi açıklama

20.11.2020 - 20:17 | Son Güncellenme: 20.11.2020 - 20:38

Son dakika spor haberleri... Yılport Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım'dan Beşiktaş'ın gündeminde yer alan Nurullah Aslan hakkında transfer açıklaması geldi. Yüksel Yıldırım, Nurullah Aslan'ın bonservis bedelini açıkladı. Başkan Yıldırım, Brice Dja Djédjé'yi de transfer ettiklerini söyledi. İşte tüm detaylar...

Beşiktaş'ın istediği kaleci için resmi açıklama

Yılport Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Radyospor'da Salim Manav'ın canlı yayın konuğu olan Yüksel Yıldırım, "Takımımızın iskeletini geçtiğimiz sezon kurmuştuk. 6 tane yabancı oyuncu aldık. Birisi kiralık olmak üzere de 3 tane de yerli futbolcu kadromuza kattık. Bu sezon alternatifli geniş bir kadro kadro ile mücadele ediyoruz. Ne yazık ki COVİD-19 belası ilk olarak bizi vurdu. Bir anda darmadağın olduk. Üzerine sakatlıklar yaşandı. Bu nedenlerden yabancı oyunculardan istediğimiz verimi alamadık. Günümüz futboluna uygun oyuncuları tercih ettik. Baktık Bayern Münih, Liverpool, Barcelona gibi dünya devleri 4-3-3 sistemi ile oynuyor. Biz de Samsun şehrine gelen rakiplerimizi bu oyun sistemi ile saha içerisinde boğalım istedik. Çok goller atan bir takımımız olsun istedik.

'Robben gibi oynayan oyuncuları transfer ettik'

Benim Samsunspor taraftarlarına bir türlü anlatamadığım bir şey var. Biz kanat oyuncusu almadık. Biz kanat-forvet aldık. Bu oyuncular dümdüz çizgiden gidip orta açsın diye alınmadılar. Topla ceza sahasına girerek şut çeken oyuncuları tercih ettik. Arjen Robben gibi oynayan oyuncuları transfer ettik. Taraftarlarımız futbolu çok iyi biliyor. Ama bu konuda derdimi bir türlü anlatamadım. Bu oyuncular sadece hücum değil defans da yapabiliyorlar. Bu oyuncular ilk defa Türkiye'de oynuyorlar. Bir alışma sürecindeler. Pandemi süreci herkesin malumu. Biz yabancı futbolcularımızı hala istediğimiz seviyede izleyemedik. Yüzde yüz performanslara ulaşabilecek kapasiteleri var. Onlara inanıyor ve güveniyoruz. Karadeniz halkı biraz acelecidir. Bunlar biraz zaman alan durumlar. Zaman bizi haklı çıkaracaktır." ifadelerini kullandı.

Ertuğrul Sağlam sözleri

Ertuğrul Sağlam'ın kariyerini riske atarak Samsunspor'u tercih ettiğini söyleyen Başkan Yıldırım, "Samsunspor olarak Hatıra Bilet kampanyası yaptık. Ancak 500 tane satabildik. Elde edilen para ile bir tane galibiyet primi ödeyemezsiniz. Stadyumun temizlik gideleri, kira bedeli hep cepten gidiyor. Localar açıldı diye loca satıyoruz. 10 tane zar zor satıyoruz. Samsunspor'un geliri yok. Ama beklenti çok. Ben gelmeden önce bu takım kapanıp gidiyordu. Kimse niye sahip çıkmadı? Ben bu takıma sahip çıkarak hata mı ettim? Sonuna kadar inandığım yolda gideceğim. Bu takımın teknik patronu Ertuğrul Sağlam'dır. Ben kendisinin raporlarına göre hareket eden bir başkanım. Taraftarların sabırlı olması gerekiyor. Ocak ayına kadar transfer yapmamız mümkün değil. Ertuğrul Sağlam kariyerini riske ederek buraya geldi. Biz Samsun şehrine bu sene Süper Lig'e çıkacağız diye söz verdik. Bu sözümünüz arkasındayız. Çıkamazsak o zaman da çıkar açıklamasını yaparız." dedi.

'Brice Dja Djedje ile anlaştık'

Brice Dja Djedje transfer ettiklerini açıklayan Yıldırım, "Brice Dja Djedje ile anlaştık. Ön protokolü imzaladık.  Devre arasına kadar daha 8 maç var. Ocak ayında en fazla 3 oyuncu transfer ederiz diye düşünüyorum. 365 gün boyunca çalışan scout çalışmamız var. Sevilla’da Monchi’nin yaratmış olduğu sistemi aynı şekilde Samsunspor’da uygulamaya çalışıyoruz. 12 kişi, 20 tane ligi takip eden ekip. Elimizde 3000 tane oyuncunun yer aldığı bir rapor var. Türkiye’de böyle bir çalışma içerisinde olan hiçbir scout ekibi yok. Böyle bir sistem ne Galatasaray’da ne de Fenerbahçe’de yok. Bu kadar iddialıyım." diye konuştu.

Nurullah Aslan'ın bonservis bedeli ne kadar?

Beşiktaş'ın transfer gündeminde yer alan Nurullah Aslan hakkında ise Yüksel Yıldırım, "Nurullah Aslan’ı bırakmayı düşünmüyorum. Süper Lig hedefimize ulaşmak için kendisine ihtiyacımız var. Yaz transfer döneminde Beşiktaş'tan teklif gelmişti. Sonrasında şu ana kadar bir teklif de gelmedi. Nurullah Aslan bizim en önemli oyuncularımızdan birisi. Maalesef diğer iki kaleci sadece rotasyonda kullanabileceğimiz isimler. Belki Ocak ayında kaleci de transfer edebiliriz. Ertuğrul Sağlam'ın raporuna bağlı olan bir durum bu. Ben asıl Nurullah Aslan’ın Süper Lig performansını merak ediyorum. Kendini orada gösterip, sınıfı geçmesi lazım. Bunu başarırsa kendisini Türkiye’de hiçbir takıma vermem. Direkt yurt dışına transfer olur. Gelişimini tamamlamadan onu göndermek ona çok zarar vermek olur. En az 2-3 sene daha kendisi ile devam etmek istiyoruz. Nurullah Aslan’ı 5-6 milyon Euro’dan aşağı satmam. Uğurcan Çakır için 20 milyon Euro istenilen bir ortamda benim bu fiyatları istemem son derece normal." açıklamasında bulundu.

Senin için hazırladığımız haberler