O faul, Avrupa’da gündem oldu; “Xabi Alonso - De Jong” benzetmesi

16.03.2021 - 02:11 | Son Güncellenme: 16.03.2021 - 02:13

Dış haberler... Denizlispor futbolcusu Özer Özdemir, Gaziantep FK maçında Junior Morais’e yaptığı faulle Avrupa basınında gündem oldu. İkinci yarının hemen başında, Brezilyalı futbolcuya kontrolsüz biçimde giren Özer, maçın hakemi Atilla Karaoğlan tarafından direkt kırmızı kartla oyundan atılmıştı. Onun bu tekmesi, 2010 Dünya Kupası Finali’nde Nigel de Jong’un Xabi Alonso’ya yaptığı faulle bir tutuldu. İşte detaylar...

O faul, Avrupa’da gündem oldu; “Xabi Alonso - De Jong” benzetmesi

AJANSSPOR - DIŞ HABER

Ligin 30. haftasında Gaziantep FK, sahasında Denizlispor’u ağırladı. İkinci yarının hemen başında rakibine sert müdahalede bulunan Denizlispor futbolcusu Özer Özdemir; maçın hakemi Atilla Karaoğlan tarafından kırmızı kartla oyundan atıldı. Özer’in Morais’e yaptığı bu faul, Avrupa basınında gündem oldu.

Marca, “De Jong’un tekmesine benziyor”

İspanyol Marca Gazetesi, Özerin faulünü De Jong’un Xabi Alonso’ya yaptığı faule benzeterek, konuyu gündeme taşıdı. Marca’daki haberde, “Bazen şiddet içerikli şeyleri futbolda görebiliriz. Türkiye’deki faul, 2010 Dünya Kupası’nda Nigel de Jong’un Xabi Alonso’ya attığı uçan tekmeyi hatırlatıyor.” ifadelerine yer verildi.

Gaziantep FK, “Rakibin sert müdahalesiyle…”

Gaziantep FK yönetimi, bu faulden sonra Junior Morais’in kulağında kesik meydana geldiğini ve bu nedenle 7 dikiş atıldığını duyurdu. Kulüp yönetiminden yapılan açıklama metninin tam hali şu şekilde; "Denizlispor karşısında rakibinin sert müdahalesiyle sakatlanan futbolcumuz Junior Morais’in sağ kulağında kesik meydana gelmiştir. Yapılan tetkiklerin ardından oyuncumuzun kulağına 7 dikiş atılmıştır. Morais’e geçmiş olsun dileklerimizi iletiriz."

Öte yandan, Gaziantep FK - Denizlispor maçını ev sahibi ekip, Nouha Dicko (70’) ve Muhammed Demir’in (90+4) golleriyle 2-0 kazanmasını bildi. Bu sonuçla birlikte Gaziantep FK 46 puana çıkıp 7. sıradaki yerini sağlamlaştırırken; Denizlispor, 24 puanla kümeye demirledi.

Senin için hazırladığımız haberler