Burak Elmas, Dursun Özbek ve Abdurrahim Albayrak zirvesinin perde arkası

Orhan Gülek
05.03.2022 - 16:56 | Son Güncellenme: 06.03.2022 - 15:44

Galatasaray'ın tüm taraflarının toplandığı akşam Fatih Terim'in mekana iştirak ettiği günde yaşananları Burak Elmas, Dursun Özbek ve Abdurrahim Albayrak buluşmasnın perde arkası.. İşte detaylar...

Burak Elmas, Dursun Özbek ve Abdurrahim Albayrak zirvesinin perde arkası

Burhan Can TERZİ - AJANSSPOR

Galatasaray camiasında herkes 4 Mart cuma günü gerçekleşen yemekte ve sonrasında neler yaşandığını merak ediyor. Sarı-kırmızılı kulüpte özellikle seçim ve genel kurullarda belirleyici faktör kişi olarak atıfta bulunulan Ahmet Yüce Ocaklı'nın öğlen Burak Elmas, akşam Fatih Terim'le toplantı yapması "Neler oluyor" sorularını artırdı. Başlayalım... Günün en başından, en sonuna kadar anlatalım...

Meşhur Balıkçı Kahraman'da toplanılıyor

Ahmet Yüce Ocaklı'nın gecesi gündüzü Galatasaray'dır. En yaşlısından, en gencine tüm Galatasaray üyelerini neredeyse sicilleriyle ezbere bilir. Günleri çoğu zaman Galatasaray üyeleriyle bir araya gelip etkinlikte bulunmakla geçer. Ahmet Yüce'nin en uğrak mekanlarından biri daha Yedigün Gazinosu'nda usta başıyken, neredeyse çocukluğundan beri tanıdığı meşhur Balıkçı Kahraman'dır. Son dönemde Fatih Altaylı, Faruk Süren, Ali Dürüst, Alper Üner gibi isimlerle "Gün" niteliğinde belirli aralıklarla Balıkçı Kahraman'da toplanılıyor. 

Başkan Burak Elmas da çağrıldı

4 Mart Günü, Kahraman'ın yine müdavimlerinden olan Fatih Altaylı, 96'dan bu yana tüm yönetim temsilcilerinin yer alacağı ve Galatasaray'ın her kesiminden üyenin de olduğu bir davet organize etti ve başkan Burak Elmas'ı da çağırdı. En azından Altaylı'nın masadaki beyanı bu, bu organizasyonu ben yaptım dedi.

İlgini Çekebilir
Galatasaray'dan transfer! İmzalar atıldı...
Habere Git

Masada neler oldu?

Rumeli Kavağı'nda 4 Mart günü kurulan masada, Faruk Süren, Fatih Altaylı, Ali Dürüst, Ahmet Ocaklı, Dursun Özbek, Abdurrahim Albayrak, Refik Arkan, Özcan Çetinsoy, Eray Yazgan gibi isimlere başkan Burak Elmas, başkan yardımcı Bikem Kanık'la katıldı. Masada Emre Akyazıcı gibi genç üyeler de vardı. 

1 - Yalan tartışması

Öncelikle baştan şunu belirteyim, masada ciddi tartışmalar oldu ancak hep Galatasaray kültürü içerisinde yapıldı. Başkan Burak Elmas'a ve makamına herhangi bir saygısızlık olmadan tartışıldı. Elmas, masada bir girizgah yaptıktan konular açıldı. Başkan Elmas, Ahmet Yüce Ocaklı'ya "Bana yalancı diyormuşsun Ahmet abi, nerede yalancılığımı gördün" diye sordu. Ahmet Ocaklı da "Evet dedim, seçim öncesi verdiğin sözleri tutmadın. Sponsorluk 100 milyon dolar dedin, Fatih Terim'le 3 sene dedin, bunları gerçekleştirmedin" diye cevap verdi.  Burak Elmas, sponsorluk konusunu 3 yıllık yönetime geldiğini, mevcut ekonomik şartların herkesin malumu olduğunu, Galatasaray'ı düzlüğe çıkaracaklarına inandıklarını, Fatih Terim konusunda da doğru karar verdiklerini düşündüklerini söyledi. Ahmet Ocaklı sonrasında "Dursun Başkan, Tudor'u getirmişti siz daha bilinmeyenini getirdiniz" diye bir çıkış yaptı. 

2 - Işıtan Gün tartışması

Ahmet Ocaklı, Burak Elmas'a "Sapıkça yazıları ortaya çıkan Işıtan Gün'ü neden hala kovmuyorsunuz" diye sordu. Burak Elmas ise, "Işıtan sapık falan değil. O dönem attığı tweetler için özrünü diledi. Hepiniz Işıtan'ı tanıyorsunuz" dedi. 

İlgini Çekebilir
Torrent'in Aytaç Kara raporu ortaya çıktı! Terim'i suçladı...
Habere Git

3 - Menajer tartışması

Ahmet Ocaklı, "Bu Abdurrahim Albayrak dediğiniz adam 40 bin kişiyi yanında çalıştıran adam. Bu adama menajerler üzerinden imada bulundunuz. Neden araştırmaya 5 yıllık yaptınız. 10 yıllık yapsaydınız" dedi. Bikem Kanık, "Kasadaki para ancak 5 yıllık araştırmaya" yetti dedi. 

4 - Faruk Süren: Hepimiz hata yaptık

Masadaki eski başkanlardan Faruk Süren, "Galatasaray'a her yönetim hizmet etmek için talip olur. Hepimiz hizmet etmek için göreve geldik ve hizmet de ettik. Hepimiz de hata yaptık. Dursun sen yapmadın mı? Abdurrahim sen yapmadın mı? Burak başkan da yapacak" dedi. Faruk Süren'in konuşması ortamı biraz yumuşattı. 

5 - Özcan Çetinsoy: Ben başkanın yanındayım

Masada Yiğit Şardan'ın listesinden olan Özcan Çetinsoy da var. Özcan Çetinsoy, "Başkana bu süreçte yeterli desteği vermedik. Ben başkanın yanındayım" çıkışında bulundu.

6 - Fatih Altaylı tartışmaları sonlandırdı

Kendisini masada ev sahibi olarak tanımlayan Fatih Altaylı, tartışmaları sonlandırdı. Saat 13:00 ile 17:00 arasındaki yemek sonrasında eski başkanlar masadan ayrıldı. 

7- Fatih Terim'in mekana girişi

Balıkçı Kahraman'da, Ahmet Yüce, Ali Yüce ve genç üyeler kaldı. Daha sonra masaya diğer genç isimler dahil oldu. Ekip mekanın ana bölümünden loca bölümüne geçti. Saat 18:20 sularında Serdar Güzelaydın mekana giriş yaptı. Daha sonra dışarı çıkan Güzelaydın, Fatih Terim ile mekana döndü ve Terim, Ahmet Yüce ile genç üyelerin olduğu bölüme geçti.

8  - Seçim değil genç üyelerin isteği

Öğle saatlerindeki masada seçim ve ibra konuşulmamıştı. Fatih Terim'in dahil olduğu masa da ibra meselesi ya da seçim hazırlığı amaçlı kurulmuş bir masa değildi. Genç üyeler Fatih Terim ile bir araya gelmek istiyordu. Ahmet Ocaklı da onları kıramadı ve yaklaşık 50 yıllık dostluğu bulunan Fatih Terim'i aradı, Serdar Güzelaydın'ın da koordinasyonuyla ikinci yemek yendi. 

SONUÇ:


Perşembe günü insanlar ne düşünüyorsa cuma günü yenilen yemekten sonra da onu düşünüyor. Masalarda bir anlaşma ya da bir plan yapılmadı. Serdar Güzelaydın ile Fatih Terim'in beraber poz vermesini yadırgayanlar da oldu. Dursun Özbek, Serdar Güzelaydın'ı sportif a.ş'ye atadığında tepki gösterenler olmuş ve seçim sonucunu etkilemişti. Güzelaydın, Burak Elmas ekibinin de en başında içindeydi. Hatta Elmas'ı karalamak için yapılan karikatür de Güzelaydın'a da yer verilmişti. Sonradan anlaşmazlık yaşadılar. Şimdi Güzelaydın ile Terim aynı masada... Hülasa Galatasaray'da her an her şey olabilir ama şu an masadan çıkan bir sonuç yok.

Senin için hazırladığımız haberler