Burak Yılmaz: 'Çeki yazdırdıysam şerefsizim' dedi ama...

25.07.2020 - 14:46 | Son Güncellenme: 25.07.2020 - 14:47

Burak Yılmaz, Beşiktaş kulübünün çekinin arkasına 'karşılıksız' mı yazdırdı? Gazeteci Ali Fuat Duatepe'nin iddiasına yıldız golcüden çok sert tepki. İşte detaylar...

Burak Yılmaz: 'Çeki yazdırdıysam şerefsizim' dedi ama...

AJANSSPOR - HABER

Beşiktaş ile yollarını ayırarak Fransa 1. Lig ekiplerinden Lille'in yolunu tutan Burak Yılmaz, siyah beyazlı kulübün çekinin arkasını yazdırdığı haberlerine sert tepki gösterdi.

Burak Yılmaz, gazeteci Ali Fuat Duatepe'nin Twitter hesabından yazdığı "Beşiktaş kaptanı kulüp çekinin arkasına 'karşılıksız' yazdırmaz" mesajının altında cevap verdi.

Sert cevap verdi

Yılmaz, "Eğer ben böyle bir şey yaptıysam şerefsizim ama yapmadıysam bu haberi sana veren de yapan da şerefsizdir" dedi.

Ancak Yılmaz, kısa bir süre sonra attığı cevap tweet'ini sildi!

'Beşiktaş ile helalleştim'

Duatepe, mesajını silen Yılmaz'ın kendisini aradığını da takipçilerine duyurdu:
"Az önce Burak Yılmaz aradı, 'Ben Beşiktaş'la helalleştim. Sıkıntılar yaşandı, bunu aksettirmedik. Beşiktaş için üstüme düşen fedakârlığı yaptığıma inanyorum' dedi."

Açtığı davanın belgesini koydu

Gazeteci Ali Fuat Duatepe ise Burak Yılmaz'ı alacakları nedeniyle Beşiktaş ile yaşadığı tüm ihtilafların belgelerini yayınladı.
Duatepe, "Sayın Burak Yılmaz: Tüm belgeler avukatınızda mevcuttur. Avukatınız Trabzonspor için dava açmış ve bunları mahkemeye sunmuştur.. Tweet yok ama cevap vermek lüzumu hasıl oldu" diye yazarak, açılan dava tutanağını paylaştı.

Konu TFF'ye de taşınmış

Duatepe, Trabzonspor tarafının Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Uyuşmazlık Çözüm Kurulu'na (UÇK) başvurduğunu da hatırlarak, "Trabzonspor tarafı, Beşiktaş'la yapılan sözleşme gereği tüm belgelerle TFF Uyuşmazlık Çözüm Kurulu’na başvurmuştur. Yani bu belgeler hem TFF’de hem de adli birimlerde bulunmaktadır. İstediğiniz takdirde avukatınız size sunabilir" dedi. Duatepe son olarak, UÇK'nın Beşiktaş'a gönderdiği yazıya da yer verdi.

Tartışma nasıl başladı?

Gazeteci Ali Fuat Duatepe, Burak Yılmaz'ın son 6 ay içinde alacakları nedeniyle kulüple çeşitli nedenlerle ihtilafa düştüğünü yazdı.
Duatepe, Yılmaz'ın Beşiktaş'ın kendisine verdiği çekleri karşılıksız çıktığı gerekçesiyle yazdırdığını belirterek, söz konusu çek olduğu iddia edilen belgeyi paylaştı.

Duatepe, Yılmaz'ın, kulüple sorun yaşayan menajeri Necdet Ergezen'i de reddettiğini ama Ergezen'in Yılmaz'ın Beşiktaş'a transferinden ötürü doğan alacakları için kulübü mahkemeye verdiğine dair belgeyi de paylaştı.  Duatepe, son 6 ayda bunlar yaşanırken Burak Yılmaz'ın kulübe üye olduğunu da hatırlattı.

Duatepe'nin paylaşımlarından sonra Burak Yılmaz da "Çeki yazdırdıysam şerefsizim" diye cevap verdi ama kısa süre sonra mesajını sildi.

Alacaklarından bir kısmından vazgeçti

Bir yılı opsiyonlu olmak üzere Beşiktaş ile 2 yıllık sözleşmesini alacaklarının bir kısmından vazgeçerek fesheden Burak Yılmaz, yıllık 2.5 milyon Euro alıyordu. Yılmaz, dün takımla vedalaşmıştı. Burak Yılmaz'ın hangi koşullarda ayrıldığına dair Beşiktaş'tan henüz resmi bir açıklama yapılmış değil.

Belgelerin tamamı

Senin için hazırladığımız haberler