O imzanın sırrı çözüldü!

09.04.2021 - 00:54 | Son Güncellenme: 09.04.2021 - 16:10

Manchester City-Borusssia Dortmund maçında Haaland’dan imza alan Rumen hakem Octavian Sovre’nin çok tartışılan davranışını niye yaptığı ortaya çıktı. İşte detaylar…

O imzanın sırrı çözüldü!

AJANSSPOR-DIŞ HABER

Şampiyonlar Ligi’nde oynanan Manchester City-Borusssia Dortmund çeyrek final ilk maçına sahadan çok soyunma odası koridorunda yaşanan bir olay damga vurdu. 

Haaland'ı hayranı gibi bekledi

Karşılaşmanın yardımcı hakemi Octavian Sovre, Erling Haaland’ı bir hayranı gibi bekleyerek kartları imzalattı. Kısa sürede basına düşen bu görüntü çok konuşuldu. Tartışmaların odağındaki Rumen hakem, Alman Bild gazetesine verdiği röportajda Norveçli golcüden neden imza aldığını anlattı. 

Her şey otizm derneği için

Sovre, ülkesindeki 18 hakemle beraber bir otizm derneğine destek verdiklerini açıkladı. Hakem, ünlü yıldıza imzalattığı sarı ve kırmızı kartları da açık arttırmayla satıp derneğe bağışlayacağını duyurdu.

Ronaldo forma, Messi 9 imza vermiş

Hatta Rumen hakeme, daha önce Cristiano Ronaldo da formasını hediye ederken, Octavian Sovre’nin Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Neymar ve Pierluigi Collina gibi futbol dünyasının ünlülerine şu ana kadar toplam 250 kart imzalattığı ortaya çıktı. Sovre ayrıca, Messi'ye tam 9 kart imzalattığını belirtti.

Hagi de derneğe yardım edenlerden

Nitekim Romanya’daki otizmliler derneğinin başkanı Simona Zlibut olay hakemi doğrularken, Galatasaray’ın unutulmaz yıldızı Gheorghe Hagi'nin de bağışçıları arasında olduğun ifade etti. 

UEFA: Hakemler onurlu olun!

Buna karşılık UEFA, yaptığı açıklamayla Octavian Sovre’nin yaptığının kabul edilemez olduğunu duyurdu ve hakemini onursuzlukla suçladı. UEFA'nın baş hakem sorumlularından Roberto Rosetti, İngiliz Sky Sports tarafından bildirilen yazışmada "UEFA, oyuncular kadar size de saygı duyulmasını sağlamaya çalıştı. Sizden atletik, komuta eden, saygılı, profesyonel ve onurlu olmanız bekleniyor" şeklinde bir yazı göndererek hakemlerinin dikkatini çekti.

Guardiola normal karşıladı

İmza olayıyla çok konuşulan maçı Manchester City 2-1 kazanmış, Borussia Dortmund’un yıldızı Erling Haaland gol atamamıştı. İngiliz ekibinin teknik direktörü Pep Guardiola ise, “Belki de Haaland’ın hayranıdır. Neden olmasın? Hakemler harikaydı. Bizim için bir sorun olmadı” ifadeleriyle olayı doğal karşılamıştı.

Romanya Federasyonu cezayı kesti

Yaşanan tüm bu gelişmelerin ardından Octavian Sovre’ye bir darbe de kendi ülkesinden geldi. Romanya Futbol Federasyonu, Sovre'ye sezon sonuna kadar maç verilmeyerek dinlendirileceğini açıkladı. 

Senin için hazırladığımız haberler