O isim Terim'in yeni prensi oldu

19.02.2019 - 11:23 | Son Güncellenme: 19.02.2019 - 11:23

 Galatasaray'da ikinci yarı itibarıyla gösterdiği performansla dikkat çeken Sofiane Feghouli, teknik direktör Fatih Terim'in yeni prensi oldu.

Satılmak istendi

Sezon başı satışı gündeme gelen, Suudi Arabistan’dan gelen teklifleri Avrupa isteği sebebiyle geri çeviren hücum oyuncusu bu sezon 25 maça çıktı. Geçen sezonun aksine daha gol odaklı bir grafik sergiledi. Son altı lig maçının beşinde tabela yaptı. Ligde beş gol ve iki asisti olan Feghouli, teknik direktör Fatih Terim’in yeni prensi oldu. Toplamda yedi gol ve iki asisti bulunan yıldız oyuncu, Kasımpaşa maçında hat-trick yaparak hocasından özel tebrik aldı. Belhanda ile saha içindeki uyumu dikkat çeken sarı-kırmızılı oyuncu yeni transfer Mbaye Diagne’yi gölgede bıraktı. Deyim yerindeyse Diagne’nin oluşturduğu boş alanları iyi değerlendirip golcü kimliğini parlattı!

Feghouli, ülkesi Cezayir basınında manşetlere çıktı. Alg24 “Feghouli, Galatasaray’la ziyafet verdi” derken, Competition DZ “İstanbul’un yeni sultanı Feghouli” başlığıyla duyurduğu haberde “Soso artık olgunlaştı ve güven kazandı. Bu formunu sürdürürse Afrika Uluslar Kupası’nda millî takımın lideri olacak” ifadelerini kullandı.

Yıllık net maaşı 3 milyon 850 bin Euro

Sarı-kırmızılı takımda 2022’ye kadar mukavelesi olan ve senelik 3 milyon 850 bin avro garanti ücreti olan Feghouli, ligde beş gol iki asiste imza attı. Cimbom yıldız ismin tabelaya katkı sağladığı beş maçta dört galibiyet, bir beraberlik aldı (13 puan). Süper Lig’de galibiyete 2,6 milyon TL; beraberliğe ise 1,3 milyon TL ödeniyor.

"Benfica'yı eleyip döneceğiz"

Kasımpaşa’yı 4-1 yenerek büyük moral bulan Galatasaray, Benfica ile oynayacağı rövanş maçının hazırlıklarına başladı. Oldukça neşeli olan sarı-kırmızılı futbolcular teknik direkör Fatih Terim’e tur sözü verdi. İstanbul’daki yenilginin elendikleri anlamına gelmediğini söyleyen oyuncular “Rövanş çok farklı olacak. Benfica’yı eleyip öyle döneceğiz” dedi.

Diagne'ye tam destek

Türkiye'nin haberine göre Teknik direktör Fatih Terim, Galatasaray formasıyla sadece penaltıdan bir gol atabilen Mbaye Diagne’ye moral verdi. Kasımpaşa maçında da etkisiz bir görüntü çizen oyuncusuyla görüşen Terim “Ben senin performansından memnunum. Tenkitlere kulaklarını tıka ve işini yap” dedi.

Terim morallendi

Galatasaray’ın Kasımpaşa karşısındaki oyunu Fatih Terim’in yüzünü güldürdü. Takımın geriye düştükten sonra da oyundan düşmemesi, yüksek yüzdeyle pas yapması üzerine Terim “Bu oyunumuzu devam ettirmeliyiz. Bütün niyetimiz birbirini tamamlayan ve tanıyan on birle istikrarla devam etmek” dedi.

Senin için hazırladığımız haberler