O 'kulübe' Mehmet Topal da katıldı! Tarihe geçen 10. isim

12.07.2021 - 23:37 | Son Güncellenme: 13.07.2021 - 01:06

Daha önce Galatasaray ve Fenerbahçe’de oynayan Mehmet Topal’ın Beşiktaş’a transfer oldu. Peki Mehmet Topal gibi üç büyüklerin formasını kimler giydi?

O 'kulübe' Mehmet Topal da katıldı! Tarihe geçen 10. isim

AJANSSPOR-HABER

Beşiktaş’a transfer olan Türk futbolunun deneyimli ismi Mehmet Topal adını üç büyüklerde forma giyen futbolcular arasına yazdırdı. Mehmet Topal’dan önce üç büyüğün de formasını giyen çok özel futbolcuları derledik.  

1. Refik Osman Top: Beşiktaş - Fenerbahçe - Galatasaray

Beşiktaş'ın ilk futbolcularından Refik Osman Top, 1921'de Galatasaray'a, sonra Fenerbahçe'ye transfer oldu. 1924'te yeniden Beşiktaş'ta forma giydi.

2. Ali Soydan: Galatasaray - Fenerbahçe - Beşiktaş

1951-1957 yılları arasında Galatasaray'da oynayan Ali Soydan, 1959-1960 sezonunda Fenerbahçe'ye transfer oldu. Daha sonra 3 sezon da Karagümrük'te forma giydikten sonra futbolu 1963-64’te Beşiktaş'ta oynayarak bıraktı.

3. Saffet Sancaklı: Beşiktaş - Galatasaray - Fenerbahçe

Saffet Sancaklı, yakın dönemin üç büyükte de forma giyen ilk futbolcusu. Önce 1987'de Vefa'dan Beşiktaş'a transfer oldu. Ardından 1994'te Kocaelispor’dan Galatasaray'a geldi. 1996'da ise Ali Şen onu Fenerbahçe'ye aldı. Üç büyük kulüpte de golleriyle önemli başarılara imza atan Saffet Sancaklı halen MHP’den Kocaeli milletvekili olarak TBMM’de görev yapıyor. 

4. Ahmet Yıldırım: Fenerbahçe - Galatasaray - Beşiktaş

Ahmet Yıldırım, 1993'te çok sayıda futbolcuyla beraber transfer edildiği Fenerbahçe'de sadece 1 maçta forma giyebildi. 1999'da bu kez Galatasaray'a transfer oldu ve 2 sezon sonra Beşiktaş'a geçti. 4 yıl da bu takımda oynadı. Mircea Lucescu takımlarının önemli parçalarından biri oldu.

5. Sergen Yalçın: Beşiktaş - Fenerbahçe - Galatasaray - Trabzonspor

Türk futbolunun en özel yeteneklerinden Sergen Yalçın, dört büyükte de oynamayı başaran bir isim. Beşiktaş altyapısından A Takım’a yükselerek başladığı serüveninde 1998-1999 sezonunda Siirt Jetpa üzerinden Fenerbahçe’ye geldi. 1999 ile 2001 arasında sırasıyla Galatasaray, Trabzonspor ve tekrar Galatasaray formalarını giydi. 2002’de ise Beşiktaş’a dönüp 2006’ya kadar siyah-beyazlı takımda oynadı. Geçen sezon Beşiktaş'ı şampiyon yapan Sergen Yalçın halen siyah-beyazlı takımın teknik direktörü.

6. Emre Aşık: Fenerbahçe - Galatasaray - Beşiktaş

Emre Aşık genç milli takımlarda parlayıp 1993'te transfer olduğu Fenerbahçe'de 3 sezon kaldı. 2000 yılında İstanbulspor’dan Galatasaray'a geçti. 3 sezon da bu takımda oynadıktan sonra 2003’te Beşiktaş’ın yolunu tuttu. 2006'da Galatasaray'a dönen Emre Aşık futbolu da sarı-kırmızılı takımda bıraktı.

7. Mehmet Yozgatlı: Galatasaray - Fenerbahçe - Beşiktaş

Mehmet Yozgatlı, Galatasaray'ın 2000’de UEFA Kupası kazanan kadrosunda İstanbulspor’dan kiralık olarak yer aldı. 2004'te Fenerbahçe'ye transfer oldu. Burada 3 sezon geçirip kariyerine Beşiktaş'ta devam etti ve adını 3 büyüklere yazdıranlar arasına katıldı.

8. Burak Yılmaz: Beşiktaş - Fenerbahçe - Galatasaray - Trabzonspor

O da Sergen Yalçın gibi dört büyüklerin formasını giyerek tarihe geçen isimlerden. İlk büyük takım deneyimini Antalyaspor’dan geldiği Beşiktaş'ta yaşayan Burak Yılmaz daha sonra Manisaspor üstünden Fenerbahçe'ye gitti. Burada kariyerinin en verimsiz dönemini geçiren ünlü golcü Gökhan Ünal takası ile Trabzonspor yolunu tuttu. Bordo-mavililer ile yeniden doğan Burak sonrasında transfer olduğu Galatasaray’da da başarılı bir performansa imza attı. 

9. Caner Erkin: Galatasaray - Fenerbahçe - Beşiktaş

Üç büyüklerin son gezginlerinden Caner Erkin bonservisi CSKA Moskova'dayken Galatasaray'a kiralandı. Daha sonra Fenerbahçe bonservisini aldı. Çok kısa süren Inter macerasının ardından Beşiktaş ile anlaşan milli futbolcu, 4 sezon sonra Fenerbahçe'ye döndü ve hala sarı-lacivertli takımda oynuyor.

10. Mehmet Topal: Galatasaray – Fenerbahçe – Beşiktaş

2006-07 sezonunda Çanakkale Dardanelspor’dan geldiği Galatasaray’da milli takıma yükselen Mehmet Topal, Valencia’da da başarılı bir performansa imza attıktan sonra Türkiye’ye Fenerbahçe ile döndü. 2012’den 2019’a kadar tam 7 sezon sarı-lacivertli formayı giyen Topal buradan gittiği Başakşehir’de şampiyonluk yaşadı. 34 yaşındaki futbolcu şimdi de Beşiktaş ile kariyerinde yeni bir sayfa açmaya hazırlanıyor. Süper Lig’de 3 ayrı takımla şampiyon olan Mehmet Topal, 4 şampiyon takımda oynamanın da gururunu yaşamaya hazırlanıyor.  

İlgini Çekebilir
Beşiktaşlılar 'Topal mı Dorukhan mı' diye soruyor
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler