O listeye Tayfun Korkut'u da aldılar!

09.06.2020 - 16:38 | Son Güncellenme: 09.06.2020 - 16:49

Teknik direktörlük kariyerine Avrupa'da devam etmek isteyen ve kendisini 'Avrupalı' olarak gören Tayfun Korkut, Hoffenheim'ın listesine girdi. Korkut, Hoffenheim'ın gelecek sezon takımın başına getirmek istediği teknik adamlar listesinde.

O listeye Tayfun Korkut'u da aldılar!

EMRAH KARALİNÇ - AJANSSPOR

Almanya Ligi takımlarından Hoffenheim'da teknik direktör Alfred Schreuder ile yollar ayrıldı. Bu yol ayrımının sebebi Almanya'da çokça konuşuluyor. Bu gelişmenin nedeninin fikir ayrılıkları olduğu açıklandı.Hoffenheim'da yeni teknik direktör kim olacak? Listede kimler var? Hangi tanıdık simayı listelerine aldılar? İşte tüm detaylar...

Alfred Schreuder ile yollar ayrıldı

Ajax'tan sonra Hoffenheim'a gelen Schreuder, hatırlanacağı gibi Julian Nagelsmann'ın yerini almıştı. Ekim 2015'ten Ocak 2018'e kadar da Hoffenheim'da yardımcı antrenör olarak çalışmıştı. Kulüp geçici olarak bir çözüm buldu. Kalan maçlarda Matthias Kaltenbach, Micheal Rechner, Timo Gross, Marcel Rapp ve Kai Herdling’den oluşan ekibin takımla ilgileneceği ifade edildi.

Tayfun Korkut da Hoffenheim için alternatiflerden biri

Hoffenheim'ın gelecek sezonki planı arasında tanıdık bir sima da var. Kulübün, gelecek sezon teknik direktörlük görevine getirmeyi düşündüğü isimler listesine Tayfun Korkut'u da aldığı öğrenildi. Listede Bundesliga'dan başka teknik adamların da olduğu belirtiliyor.

Taraftarlar olumlu karşıladı

Hoffenheim'ın U17 takımında daha önce görev yaptığı belirtilen Tayfun Korkut ile ilgili bu gelişmeyi tarafrarlar da olumlu karşıladı. Korkut, Stuttgart'ta da altyapıda çalışmıştı. 2012 Türkiye Milli Takımı'nda yardımcı antrenör olan Korkut, 2014 yılında Hannover 96'nın başına geçmişti.

Birkaç dili konuşabiliyor

Tayfun Korkut, teknik adamlık kariyerinde zirveyi aslında Bayer Leverkusen ve Stuttgart'ta yaşamıştı. 46 yaşındaki teknik adam, 4-3-1-2 sistemini tercih ediyor. Korkut, Türkçe dışında İngilizce, Almanca ve İspanyolca biliyor. Ayrıca Fransızca konusunda kendisini geliştirmeye devam ediyor.

Senin için hazırladığımız haberler