O Terim'in Pargalı İbrahim'iydi

23.04.2020 - 13:23 | Son Güncellenme: 23.04.2020 - 13:36

O Terim'in Pargalı İbrahim'iydi

Galatasaray Medya Koordinatörü Hande Sümertaş görevini bıraktı. Uzun yıllardır Fatih Terim'in danışmanlığını yapan Sümertaş'ın Terim için önemi neydi?

Burhan Can TERZİ - AJANSSPOR ANALİZ

Osmanlı Devleti'nin en görkemli padişahlarından biriydi Kanuni Sultan Süleyman. 46 yıllık hükümdarlığında birçok fetih gerçekleştirmiş, Osmanlı'nın gücüne güç katmıştı. Sultan Süleyman saltanatının ilk 16 yılına kendisi kadar damga vurmuş biri daha vardı; sadrazamı Pargalı İbrahim Paşa... Dönemi boyunca devlet politikalarının beyni olarak kabul edilen İbrahim Paşa'yı, Sultan Süleyman, şehzadeliği döneminde Manisa'da tanımıştı. İbrahim'in yeteneklerinden etkilenen şehzade, bu genci hizmetine almıştı...

Tam da bu noktada Osmanlı imparatorundan Türk futbolunun imparatoru Fatih Terim'e geçelim. Terim her zaman yanında sonsuz güvenebileceği, zeki, yetenekli, çok sağlam iletişim bağı kurabileceği isimler ister. Fatih Terim Milli Takımlar Teknik Sorumlusu'yken, tıpkı Sultan Süleyman'ın, Pargalı İbrahim'i keşfettiği gibi keşfetmişti Hande Sümertaş'ı.

O dönem TFF Bünyesi'nde görev yapan, çok iyi derecede İngilizce konuşan, iletişimi güçlü ve hakimiyet gücü yüksek Sümertaş'ı danışmanı yaparken, Galatasaray'daki 3'üncü döneminde de ekibine dahil etti.

Türk futbolunun imparatoru “Büyük kızım” dediği Hande Sümertaş ile o gün bugündür hep beraber yürüdü. Terim'in tekrar Mili Takım'ın yolunu tuttuğunda da 4'üncü defa Galatasaray'ın başına geçtiğinde de yanında hep büyük kızı Hande Sümertaş vardı. Terim kendisine telefonunu teslim edecek kadar da güveniyordu. Sümertaş ve Terim Galatasaray'da birlikte 4 şampiyonluk görürken, sayısız zafer ve kupa sevincinde tecrübeli teknik adamın yanında hep Hande Sümertaş vardı.

Sağlık sorunlarından mı?

Dün Hande Sümertaş'ın görevinden ayrıldığı haberi gündeme bomba gibi düştü. Bu kararın yönetim tarafından verilmediği net. Sümertaş'ın sağlık sorunu sebebiyle görevi bıraktığını ileri sürenler de var Fatih Hoca ile anlaşmazlık yaşadığını belirtenler de ama şu bir gerçek ki Pargalı nasıl Osmanlı tarihinde iz bıraktıysa Sümertaş da Galatasaray'da bir iz bıraktı.

Teşbihte hata olmaz derler, bu manada evet, Sümertaş da Terim'in Pargalı'sıydı.

Peki o koltuğa şimdi kim oturacak?

Galatasaray'da Hande Sümertaş'ın görevi bırakmasının ardından yerine kim geçecek soruları sorulurken, şu an tüm iletişim ve medya ilişkileri görevlerini Aslı İşliel ile Eray Sözen sürdürecek.

İşliel de uzun yıllardır Terim'in iletişimcilerinden ve en güvendiği isimlerden biri olurken, Eray Sözen de bilgi birikimiyle tecrübeli teknik adamın en sevdiği profesyonellerin başında geliyor.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz. 

Senin için hazırladığımız haberler