Red Bull'da Horner ve Verstappen'den Imola GP açıklaması | Formula 1 Haberleri

Orhan Gülek
18.12.2022 - 16:28 | Son Güncellenme: 18.12.2022 - 16:50

Formula 1'in 2022 sezonunda hem pilotlarda hem de takımlarda şampiyonluk yaşayan Red Bull'da takım patronu Christian Horner, Imola GP'nin kırılma yarışı olduğunu söyledi.

Red Bull'da Horner ve Verstappen'den Imola GP açıklaması | Formula 1 Haberleri

AJANSSPOR - HABER

Geçen yıl kariyerinin ilk Formula 1 şampiyonluğunu elde eden Red Bull pilotu Max Verstappen, bu yıl kusursuz bir performans sergileyerek arka arkaya ikinci şampiyonluğunu elde etti. Bu başarının baş mimarlarından biri de Red Bull takım patronu Christian Horner.  

2022 sezonunda hem pilotlarda hem de takımlarda şampiyonluk yaşayan Red Bull'da takım patronu Christian Horner, şampiyonanın kırılma anının Imola GP olduğunu belirtti.

Horner: "İlk yarışta yolda kaldık"

Horner, Ferrari'nin 2022 sezonunun başında daha iyi bir araca sahip olduğunu ancak mesafeyi açmalarına izin vermediklerini belirterek, "Onlarla bağlantı halinde kaldık ve bu çok önemliydi. Bizim şampiyonamız 21 yarış üzerinden koşuldu çünkü ilk yarışta iki araçla birden yolda kaldık. Bu yüzden onlara yakın durmalıydık." dedi.

"Ferrari'ye kendi evinde mesaj verdik"

Şampiyonlukta dönüm noktalarından birinin İtalya Imola'daki yarış olduğunu belirten tecrübeli takım patronu, "Bana göre bizim için kritik olan yarışlardan birisi Imola'ydı. Hem sprint yarışını hem de yarışı kazandık. Sadece kazanmadık Ferrari'nin kendi evinde bu sonucu elde ederek mesaj verdik. Bu, psikolojik açıdan hem bizim hem de onlar için büyük bir olaydı" ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Audi'den flaş karar! Formula 1...
Habere Git

Verstappen: "Imola GP inanılmazdı"

Horner'in söylediklerine ek olarak Verstappen de Imola'dan itibaren şampiyonluğu kazanabileceklerini düşünmeye başladığını, özellikle Avustralya'da yarış dışı kalmasının ardından gösterdikleri reaksiyonun kritik olduğunu söylemişti. Hollandalı pilot, "Avustralya'daki zorlu hafta sonundan ardından geri dönüş şeklimiz ve Imola'da geçirdiğimiz hafta sonu inanılmazdı" şeklinde konuştu.

"Şampiyonluk için iyi bir fırsattı"

Hatta Verstappen daha sonrasında konuyu, "Çok fazla potansiyelimizin olduğunu biliyordum ancak o ana kadar yakalamamız gereken bir noktaya geldik. Sonrasında aracımızı sürekli olarak doğru bir şekilde geliştirdik ve aynı zamanda yavaş yavaş aracımız inceldi. Çok fazla inanılmaz yarışımız oldu. Tam olarak ne zaman oldu söyleyemem ancak Imola'dan sonra şampiyonluk için iyi bir fırsatımız olduğundan emindim" demişti.

Peki 2022 Imola GP'de neler yaşanmıştı?

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun 4. ayağı Emilia-Romagna Grand Prix'sini, Red Bull takımından Max Verstappen kazanmıştı. Red Bull pilotları, 2016 Malezya Grand Prix'sinden bu yana şampiyonada ilk kez "duble" yaptı.

Red Bull, Imola GP'den sonra seriye bağladı

Imola, Red Bull için art arda 6 galibiyetlik bir serinin başlangıcı oldu. Bu seri, Carlos Sainz'ın Britanya GP'de aldığı zaferle sona erdi ancak o ana kadar Verstappen, en yakın rakibi Leclerc önünde 43 puan öne geçmeyi başarmıştı.

2022 Formula 1 Pilotlar Klasmanı

  1. Max Verstappen 454 puan
  2. Charles Leclerc 308
  3. Sergio Perez 305
  4. George Russell 275
  5. Carlos Sainz Jr. 246
  6. Lewis Hamilton 240
  7. Lando Norris 122
  8. Esteban Ocon 92
  9. Fernando Alonso 81
  10. Valtteri Bottas 49
  11. Daniel Ricciardo 37
  12. Sebastian Vettel 37
  13. Kevin Magnussen 25
  14. Pierre Gasly 23
  15. Lance Stroll 18
  16. Mick Schumacher 12
  17. Yuki Tsunoda 12
  18. Guan Yu Zhou 6
  19. Alexander Albon 4
  20. Nicholas Latifi 2
Senin için hazırladığımız haberler