Oakland Raiders galibiyeti son dakikalarda kurtardı

07.10.2019 - 02:11 | Son Güncellenme: 07.10.2019 - 02:11

NFL'in 5. haftasında Oakland Raiders ile Chicago Bears, İngiltere'nin başkenti Londra'da, Tottenham Hotspur Stadı'nda karşılaştı.

Oakland Raiders maçın ilk hücum serisinde, gol bölgesinin 28 yard uzağına kadar geldi. Ancak Kaliforniya ekibi, rakip yarı sahasının 28 yard çizgisindeki 2. ve 3. hakkında isabetsiz pas oyunları çıkardı. 3. hak sonrasında, Raiders gardlarından Richie Incognito'ya gereksiz sertlik cezası çıkınca, 15 yard geriledi ve alan golü denemesinde bulunmayarak, son hakkını degajla tamamladı ve topu Chicago Bears'a teslim etti. Bears da ilk serisinde etkili pas oyunları çıkarmasına karşın, oyun kurucu Chase Daniel'ın çaylak savunma hattı oyuncusu Maxx Crosby tarafından sacklenmesiyle önemli bir gerileme yaşadı ve sayı bulamayacak mesafeden hücum hakkını degajla tamamlamak zorunda kaldı. İlk 15 dakikada sayı çıkmadı.
 
Raiders, önceki çeyrekten kalan seriyi sürdürerek başladığı ikinci çeyreğin ilk hücumunda touchdown yapmayı başardı. Çaylak running back Josh Jacobs, sol taraftan yaptığı 12 yardlık koşuyu gol bölgesinde bitirdi. Touchdown sonrasında ekstra gol Daneil Carlson tarafından isabetli bir şekilde atıldı ve Raiders 7-0 öne geçti. (14.55) Kaliforniya ekibi, bu sayıdan sonra savunmada da etkili oldu. Bears'ın oynadığı hücum serisindeki hücum oyununda alan savunması yapan linebacker Nicholas Morrow, Chase Daniel'ın pasını yakaladı. (13.27) Morrow interception dönüşünde 11 yard ilerleme kaydetti. (13.23) Gol bölgesine 24 yard uzaktan yeni bir hücum serisine başlayan Oakland Raiders, bir başka running back DeAndre Wahsington'ın 3 yardlık koşu oyunundan bulduğu touchdownla farkı çift hanelere çıkardı. Touchdowın ardından Daniel Carlson'ın ikinci ekstra golü de isabetli oldu ve Kaliforniya ekibi skoru 14-0'a getirdi. (9.51) Carlson, çeyreğin bitimine 1.56 dakika kala, 41 yard uzaktan attığı alan golüyle takımına 3 sayı daha kazandırdı. Raiders, devreye 17-0'lık üstünlükle girdi.
 
Chicago Bears, üçüncü çeyreğin ilk hücum serisinde başarısız 3 pas oyunu oynasa da, savunmada bunu telafi edecek hamleyi, eski bir Raiderslı Khalil Mack ile yaptı. Yıldız linebacker, eski takım arkadaşı Derek Carr'ın koşu oyununda topu aktarırken yaptığı hatada yere düşen topu aldı ve fumble sonrasında takımına yeni hücum hakları kazandırdı. (13.19) Bears, rakip yarı sahasının 14 yard çizgisinden başladığı hücumu, çaylak running back David Montgomery'nin 1 yardlık koşu touchdownıyla tamamlayarak ilk sayılarını buldu. Akabinde Eddy Pineiro, ekstra golü sayıya çevirdi ve Illinois ekibi farkı 10 sayıya indirdi. (12.43) Bears, yaklaşık 9 dakika sonra, maçtaki ikinci touchdown sayısını kaydetti. 4 yardlık pas oyununda wide receiverlardan Allen Robinson, Chase Daniel'ın kendisine attığı topu gol bölgesinde yakaladı. Bu touchdown, aynı zamanda Allen Robinson'ın bu sezonki ilk touchdownı oldu. Akabinde Eddy Pineiro'nun ekstra golü ile farkı 3 sayıya düşüren Chicago Bears, skoru 17-14'e getirdi. (3.56) Allen Robinson, kısa bir süre sonra bir touchdown pası daha yakaladı. 16 yardlık pas oyununda gelen touchdown sonrasında öne geçen Bears, Eddy Pineiro'nun üçüncü isabetli ekstra golüyle farkı 4 sayıya çıkardı. (1.16) 
 
Son 15 dakikaya 21-17 geride giren Oakland Raiders, önceki çeyrekten kalan hücum serisinde pahalıya mal olabilecek bir top kaybı yaptı. Screen pas oyununda Derek Carr'dan topu alan Trevor Davis, touchdown için gol bölgesine 1 yard kala topu elinden düşürdü. Yere düşen topu, gol bölgesi çizgisinde Bears savunmasından Prince Amukamara yakaladı ve hücum sırası Illinois ekibine geçti. (13.51) Daha sonra iki takım da hücumlarda etkili olamadı. Ancak Raiders, son hakkında, degajda bir fake oyun deneyip safetylerden Erik Harris'in koşu oyunuyla hücum hakkını tazeledi. (5.40) İlerlemeye devam eden Kaliforniya ekibi çaylak Josh Jacobs'ın 2 yardlık koşu touchdownıyla, bitime 1.57 dakika kala yeniden öne geçti. Touchdown sonrasındaki ekstra golle, fark 1 alan golü sayısına çıktı. Bears için maçı uzatma veya yeniden skor üstünlüğünü sağlama için fırsat olan hücum serisi top kaybıyla sonuçlandı. Cornerbacklerden Gareon Conley, Chase Daniel'ın uzak mesafeli pasını yakalayarak son noktayı koydu. Karşılaşmayı 24-21 kazanan Oakland Raiders, ligdeki üçüncü galibiyetini aldı.
MAÇTA ÖNE ÇIKAN İSİMLER
 
 OAKLAND RAIDERS 
 
Josh Jacobs (RB): 25 koşuda 119 yard mesafe ve 2 koşu touchdownı, 4'te 3 pas yakalamada 20 yard mesafe
 
DeAndre Washington (RB): 6 koşu oyununda 17 yard mesafe ve 1 koşu touchdownı, 3'te 3 pas yakalamada 19 yard mesafe
 
Nicholas Morrow (LB): 3 tackle, 1 interception
 
Erik Harris (S): 6 tackle 
 
Maurice Hurst (DT): 2 tackleda mesafe kaybettirme, 2 sack
 
 CHICAGO BEARS 
 
Chase Daniel (QB): 30'da 22 pas isabeti, 221 yard pas mesafesi, 2 touchdown ve 2 interception pası
 
Allen Robinson (WR): 8'de 7 pas yakalamada 97 yard mesafe ve 2 pas yakalama touchdownı
 
David Montgomery (RB): 11 koşu oyununda 25 yard mesafe ve 1 koşu touchdownı 1 pas yakalamda 11 yard mesafe
 
Prince Amukamara (CB): 4 tackle, 1 fumble recover
 
Khalil Mack (LB): 3 tackle, 1 fumble recover 

Senin için hazırladığımız haberler