Obradovic gerçek bir sihirbaz

18.05.2018 - 00:09 | Son Güncellenme: 18.05.2018 - 00:09

Geçen gün Fenerbahçe Kulübü Başkan Adayı Ali Koç:   “Obradovic gibi bir antrenör ve insan futbolda yok ki!”   diye bir cümle kurdu. Bir anda sadece Türkiye’de değil,  tüm dünya “sanal aleminde,” ilk haber oldu. Gerçekten Obradovic “Eşi enderi bulunmaz teknik adam mı?” Gittiği her takımı Avrupa zirvesine taşıyan, şu anda Final-Four’da bulunan dört takımın Coachları, ya oyuncusu ya asistanı!

Peki bir de kendi gözümden Obradovic’i sizlere sunmak istiyorum. Her şeyden önce güzel sanatlar dalında önemli bir misyoner. “İnsanların daha mutlu ve iyimser olmalarına nasıl katkıda bulunabilirim” diye düşünerek yola çıktı. Sanırım bulunduğu ortam neresi olursa olsun, insanların yaşam karşısındaki çaresizliklerini vurgulayan değil, onları mutlu olmaya davet eden “eylemi-sonsuz başarıyı” ortaya koydu. Sert-acımasız-suratsız ve hırçın, kıpkırmızı yüzünü, kendine duygu denizinde omuz verenlerle paylaştı. Sıradan olmanın “kostüm” olsa bile giymenin yasak olduğu ortamlara herkesin “kalbine sürdü sevgi peylerini.”

Depremle yaşadığımız günlerin birinde; Nasuh Mahruki’ye televizyonda sordular: “ Siz dağcısınız doğa ile mücadeleye alışıksınız.” Nasuh ise “İnsanın doğa ile mücadelesi söz konusu değil, doğa size aldırmaz; doğada insan kendisi ile mücadele eder!” Obradovic bize;  “Çevremizde olan bitenlere anlam vermek için çevremizde olan bitenlere anlam vermenin bir lüks değil, bir ihtiyaç olduğunu belletti! Eskiden Bulgaristan’dan geri dönen milli ve kulüp takımlarımız, Aydın Örs’le, Ergin Ataman ile Avrupa’ya açıldıktan sonra, Obradovic sayesinde dünya takımı olmayı başardı. O dedi ki: “Dünyada yaşamayın, dünyayı yaşayın. Siz dünyayı yaşarsanız, dünya da sizi yaşar; birlikte var olursunuz.”  diyerek bol bol bu cümleyi bize ders olarak sayfalar dolusu tekrar tekrar yazdırdı!

Sadece basketbolseverler değil, yıllarca benim yazılarımı takip eden tüm dostlarım; Van Gogh gibi dünya ressamı yaşamı boyunca bir tek resmini; onu da, bir şişe şarap karşılığında satmış! Ancak bugün eşi bulunmaz bir konumda! 1954 yılında Nobel ödüllü Hemingway’in ilk romanı onlarca yayın evinden geri dönmüş! Viktor Hugo’nun kaderi de aynıdır! Hala başucu kitaplarımızdan olan eserleri aynı kaderi paylaşmış! Tarih bu tür ve buna benzer “esmer ruhlu, az karanlık” öyküler ile süslenmiştir.

Ancak Zeljko Obradovic gibi mucize bir adam için ise son söz: “NEREYE GİTTİĞİNİ GERÇEKTEN BİLEN ADAMA DÜNYA KENARA ÇEKİLİR VE YOL VERİR.

Tüm dünyanın el ele verip ülkemizi dışladığı bu günlerde, Belgrad’da Kombank Salonunun giriş  duvarında FINAL-FOUR tanıtımının ilk takımı “FENERBAHÇE DOĞUŞ’TUR” Çünkü geçen senenin ŞAMPİYONU olan Fenerbahçe yine şampiyon olmaya gelmiştir. Lütfen Obradovic’e inanın ve şampiyonluk için atkılarınızı hazırlayın. Tüm taktik ve teknik bilgiler, oyun içi istatistikler! Hayır! Bin kere hayır. Burada oyun yeniden kuruluyor. Kağıtlar dağıtıldı ve Obradovic oyuncuları ve onları destekleyenler ile birlikte, bu oyunu kazanarak hepimize yeni bir gurur kaynağı kazandıracaktır.  

 Önemli not: Yazılarımı ajansspor.com adresinden takip edebilirsiniz

 

Senin için hazırladığımız haberler