Obradovic: "Hiçbir şekilde pes etmeyen bir takımız"

07.12.2019 - 00:15 | Son Güncellenme: 07.12.2019 - 00:15

Fenerbahçe Beko, normal süresi 88-88 berabere biten maçta Almanya temsilcisi ALBA Berlin takımını uzatma sonucunda 107-102 mağlup etti ve THY Avrupa Ligi'nde üst üste 3. galibiyetini aldı.

Karşılaşma sonrası Fenerbahçe Başantrenörü Zeljko Obradovic yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

Obradovic'in açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Maça çok iyi başladık. Oyuncularıma defalarca anlatmaya çalıştım ki onlar hiçbir şekilde pes etmeyen bir takım. 2. çeyrekte çok kötüydük. Bazı noktalarda anlayamadık. ALBA'ya yakın oynamamız gerekiyordu. Çok yardım getirdik. Çok boş bıraktık bazen. Normal sürede kazanmamız gereken bir maçtı ama bu basketbol. Önemli bir galibiyet. Buraya gelen ve bizi destekleyen taraftarlara teşekkür ediyorum. ALBA da çok iyi oynadı. 

İkinci çeyrekte rakiplerinin oyununa reaksiyon gösteremediklerini aktaran Obradovic, "Maçtan önce rakibin hiçbir zaman pes etmediğini konuştuk. Maç son dakikalarda karara bağlandı. İki takımın da uzatmada kazanma şansı vardı. Rakibimizi buradaki performansından dolayı tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

Oyuncularını da ikinci çeyrek dışında gösterdiklerini performanstan ötürü kutlayan tecrübeli çalıştırıcı, "Maçın önemli noktalarında yeterli konsantrasyonumuz yoktu, bunun üzerine çalışmamız lazım. Sakatlıktan dönen oyuncularımızın biraz daha zaman ihtiyacı var. Önemli bir galibiyetti." değerlendirmesinde bulundu.

Reneses: "Maçın sonucunu serbest atış yüzdesi belirledi"

ALBA Berlin Başantrenörü Aito Garcia Reneses, maçın sonucunu serbest atış yüzdesinin belirlediğini dile getirdi.

Maça kötü başladıklarını ve enerjilerinin iyi olmadığını vurgulayan Reneses, "Kötü başladık, enerjimiz iyi değildi. Fenerbahçe Beko avantajı ele geçirdi. Daha sonra normal oynamaya başladık ama maçın sonucunu serbest atış yüzdesi belirledi." diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler