Obradovic: "Sonunu düşünmeden buraya geldik"

09.05.2019 - 13:51 | Son Güncellenme: 09.05.2019 - 16:51

Obradovic: "Sonunu düşünmeden buraya geldik"

Fenerbahçe Beko'da Zeljko Obradovic, kaptan Melih Mahmutoğlu ve Kostas Sloukas açıklamalarda bulundu.

Açıklamalar şu şekilde:

Zeljko Obradovic:

Sonunu düşünmeden buraya geldik. Çok güzel bir durumdayız. Tabii ki problemlerimiz var. Genç oyunculara teşekkür etmek istiyorum bize çok yardımcı oluyorlar. Taraftarlarımıza çok teşekkür ediyoruz bunu hak ediyorlar. Her zaman söylediğim gibi Fenerbahçe'de olduğum için çok mutluyum. 6 yıl önce 'burası benim evim olacak ve elimden geleni yapacağım' diye söz vermiştim. Fena da gitmiyoruz. Herkes bizim iyi olmamız için çalışıyor. Gerçekten bu ekip olmadan güzel sonuçlar elde etmek çok zor. O yüzden yukarı dönüp baktığımızda neler elde ettiğimizi görüyoruz.

İlk önce Vessely ve Klanic'in durumuna bakmamız gerekiyor. Birbirimizi çok iyi tanıyan takımız. Anadolu Efes de biz de çok kaliteliyiz. Baştan sona kadar savaşacağız. Bizim takımımızın karakteri bu. Tabii ki taktik olarak da onları şaşırtmaya çalışacağız. Her zaman sorunlarımız oluyor fakat en önemli motivasyonumuz kupayı kazanmak. 

Çok spesifik bir maç olacak. Tek maç olacak fakat oyuncularımın motivasyonları konusunda hiçbir şüphem yok. Çoğu yaşadı zaten bu tecrübeyi. Eminim hepsi yüzde 100'ünü verecek. Örnek olarak kaptanımız Melih Mahmutoğlu'nu verebilirim. Şu an en üst seviyede. Basketbol için çok önemli 2 takımın olması. Anadolu Efes'i tebrik ediyorum. Barcelona ile çok zorlu bir tur geçirdiler. Ergin Ataman'a da aynı dilekleri diliyorum.

Güzel bir sezon geçirdik. Normal sezonu lider bitirdik. Zalgiris zor bir seri oldu ama sonunda 5. kez Final-Four'a kalmayı başardık. Sakatlıklarımız oldu. Ciddi sakatlıklarımız var. Biz üzerimize düşeni sonuna kadar yerine getireceğiz. Ülkemize tekrar kazandıracağız. Tüm sezon yanımızda olan taraftarlarımıza bir kez daha teşekkür ediyoruz. Coşkulu bir şekilde yanımızda olmaya devam etsinler.

Ben olumsuz bir hava olduğuna inanmıyorum. Kimse istemezdi sakatlıklar olsun. Ama biz kendimize çok inanıyoruz. Sahaya kim çıkarsa çıksın sahada sonuna kadar savaşacaktır. Tabi gönül ister ki tam takım gidelim ama kesinlikle ortada negatif bir durum yok. Oynayan herkes elinden gelenin fazlasını verecek. Çok daha fazla savaşmamız gerekiyorsa savaşacağız. Buna da hazırız. Biz kupayı kazanmak istiyoruz. En iyi şekilde mücadele edeceğiz.

Türk halkı için çok özel bir gün. Takımdaki diğer oyuncular da bunun farkında. Tek hedefimiz 19 Mayıs'ta Türk bayrağını şanlandırmak olacaktır.

Takımımla ve arkadaşlarımla gurur duyuyorum. Tüm sezon boyunca sakatlıklar açısından sorunlar yaşadık fakat bunu bahane olarak kullanmadık ve çözüm üretmeye çalıştık. Yine aynını yapacağız ve finale çıkmak için elimizden geleni yapacağız. Sakatlıklar her zaman bizim işimizin bir parçası. Biz mentalite olarak asla bahane aramıyoruz. Biz oyuncular en büyük hedef için savaşacağız ve taraftarımızın bizimle olmasını istiyoruz.

Senin için hazırladığımız haberler