Obradovic yine eline süpürgeyi aldı

21.04.2018 - 08:26 | Son Güncellenme: 21.04.2018 - 08:26

FENERBAHÇE DOĞUŞ 95-89 BASKONİA

Büyük Camia, Büyük Kulüp olmanın belgesini isterseniz, çok uzağa gitmenize gerek yok! Olaylı ve nerede ise kazanılmış Türkiye Kupası yarı final, futbol maçı sırasında yaşanan tarihinin en tatsız ve gergin olayların üzerinden, 24 Saat geçtiği anlarda, Avrupa’nın en büyük kupası için çıktığınız “er meydanında, saçınızın rengi belli olacaktı! Tüm Türkiye merakla bekliyordu! Acaba bu maçta yine gerginlik ya da, başka şeyler, olacak mıydı? ”ÜLKER ARENA her zaman ki, gibi full çekti. Tek bir koltuğun bile boş olmadığı salonda, geçmiş günle ilgili hiç bir mesaj gelmedi! Tam tersine; herkes mucize adam: “OBRADOVİC”in elinde süpürge ile salona gireceğini düşündü! Aslında fena fikir değil, bence sadece tek bir poster salona asılmalıy dı! “ELİNDE SÜPÜRGE İLE OBRADOVİC VE BU GÜNE KADAR 3-0 YENDİĞİ TAKIMLARIN İSİMLERİ YAZILMALIYDI.”

Belki moral bozukluğundan, belki haftanın son günü olduğu için bazı seyirciler takım elbise ile gelmiş! Ancak sarı renk yine hakimdi! Tüm seyirciyi iyice takip ettim! Bu maç kaybedilse “ iki gece üst üste yaşanan kabus” olarak anılan iki gün yaftalanacaktı! Maç sonrasında Obradovic, tüm olayları bilerek iyi bir şekilde: “ Yönetim, seyirci ve sponsorlara teşekkür.” Cümlesi ile başladığı , konuşmasında dün akşam, yaşanan gerginliğin! Tribüne ve parkeye sıçrayacağından korkmuş gibi geldi! Ayrıca Bobby ve Melih hak ekmesine rağmen oynatamadığı için üzüldüğünü belirtti. Salonda küfür yoktu. Hem de hiç bir kulübe veya kuruma, karşı takım oyuncularına ellerine top aldığında, sadece “biriken ıslıklar” yollandı. Basketbol salonunda legal bağırmalar dışında beklenen, sadece sevginin karşılığı olan maçın galibiyetiydi. İlk çeyrek 25/23 geçildi, devreye 53/49 önde girildi. Üçüncü çeyrek Baskonia “ha gayret biraz sıkıştıralım, koşalım” atalım derken: 71/68 az fark olsa da, önde geçtik. Son çeyrek oyuncularını en iyi kullanan Coach, Melli ve Kalinic’i sanki sıfır km. Araba gibi devreye soktu. Thompson 1 sayı atması içime sinmedi! Hele böyle bir maçta! Melli 3/4 ile oynayarak 10 sayı attı. Bazen dört numarada, bazen ise 5 numarada gayet başarılı oynadı.Wanamaker 19 sayı, Datome 10, Sloukas 9, her zaman seyircinin gözbebeği ve her an onun spektaküler hareketleri beklenen Vesely 16 sayı ile inanılmaz katkı sağladı.

Baskonia’da ise ellerinden geldiği kadar maça asıldılar, ama ne olursa olsun evlerine 0-2 avaraj ile dönebildiler! Dileğimiz, “Obradovic , giderken süpürgesini unutmasın.” Tanin 17, Beaubois 11, Timma 11, Voigtmann 11, Poırıer 14, sayı atarken Shengia yaşından dolayı fazla bir güç gösteremedi. Coach 3. Maça sakladı sanki, sahada can alacak hareket ve sayılar atamadı! Saman alevi gibi arada parladı!

Sonunda OBRADOVİC VE SARI GİYSİLİ SEYİRCİNİN İSTEDİĞİ OLDU.

2-0 gibi önemli bir skorla İspanya’ya gidiliyor. Erken konuşmaktan nefret ederim. Nice böyle skorlardan maçlar ve turlar gitti! Ancak Obradovic asla buna müsaade etmeyecektir. Ve 3-0 süpürecektir. Maçın bitimine; 3.16 dakika kala skor 86/80 lehimize, her an rakip öne geçebilir. Ancak oyuncularımız için bazen savunma büyük zevk oluyor ve rakibimiz küçük sayıları razı gelmek mecburiyetinde kalıyor. Bazen ise savurgan savunma sonunda potamızda çuvalla sayı görüyoruz! Minik bir hatırlatma: Beaubois her şeyi ile çok iyi oyuncu. Türk Takımların onu mutlaka transfer etmeli. Poırıer ve Tanin’de iyi takım oyuncuları. Böyle kritik bir günde muhteşem sınav veren Fenerbahçe seyircisini kutlarım. Doğuş gibi önemli dev bir şirketin yaşadığı mutluluk para ile ölçülemez. Ülkemizde nice kişisel ve şirket olarak zengin olan insan var! Onlar paralarının bekçileri! Ve ülkeden aldıklarının bir bölümünü basketbol ve diğer branşlara veremediği için suçlular! İşte sponsorluğun kökeninde, okul ve spor birlikteliğini bir türlü gerçekleştiremedik! Sporu sevdirdiğimiz öğrenci çocuklar büyüdüklerinde, sahip olduğu şirketin veya Ceo oldukları şirketin spora sponsor olmalarını sağlarlar. İşte bunu bir türlü anlatamadım!

Senin için hazırladığımız haberler