Obradovic'ten uçuş şikayeti

30.07.2019 - 12:29 | Son Güncellenme: 30.07.2019 - 09:38

Fenerbahçe Beko Başantrenörü Obradovic takımın son durumunu değerlendirirken, ilginç bir noktaya değindi. Yoğun maç temposunda uçuş konforunun önemli olduğunu belirten Sırp çalıştırıcı, “2 metre boyunda adamlar bunlar. Ekonomi sınıfında uçmaları sakatlık riski anlamına geliyor” dedi.

Fenerbahçe Beko’nun Sırp Başantrenörü Zeljko Obradovic, ülkesinde açıklamalar yaptı. Vecernje Novosti gazetesine bir röportaj veren tecrübeli coach, bugüne kadar pek gündeme gelmeyen bir konuya değindi. Euroleague maçları için gerçekleşen seyahatler ile ilgili sıkıntıları olduğu ortaya çıkan Obradovic, yeni sezonda maç sayısının 34’e çıkacağına da dikkat çekerek bu yolculukların daha konforlu hale gelmesi gerektiğinin altını çizdi.

Obradovic şöyle devam etti: “Kulüpler oyuncularının konforu konusunda ısrar etmekte haklılar. 2 metre boyunda adamlar bunlar ve oturdukları yerde biraz açıklığa ihtiyaç duyuyorlar. Seyahatler esnasında ekonomi sınıfında uçmamaları gerekiyor. Dizleri büzülmüş şekilde saatlerce oturuyorlar ve bu sakatlık riski anlamına geliyor. Kimileri buna sahip, kimileri değil. Buna sahip olmayanlardan biri benim kulübüm. Geçen sezon yalnızca 3 charter uçuşumuz oldu. Çoğunda ekonomi sınıfında uçtuk. Aynı şartlara sahip olmak tüm kulüpler için ideal olanı olurdu. Oyuncular, teknik adamlar ve hakemler olarak… Sonuçta NBA dışındaki en iyi ligden bahsediyoruz ve bunun daha iyi bir hale gelmesini istiyoruz.”

Yeni transferlerden bahseden Obra, “Müthiş bir sezonu geride bıraktık, harika basketbol oynadık. Ancak bazı sebepler yakamızı bırakmadı. En önemli sebep sakatlıklardı. O ana kadar her şey iyi gidiyordu. Sezonun kilit noktası oldular. 4 ve 5 numaralarımızın oynayamadığı durumlara sürüklendik. Biz de bunun üzerine oyun tarzımızı değiştirdik. Sezona Westerman, Williams, Berkay ve De Colo transferleriyle giriyoruz. Oyuncunun kendi özellikleri oyunda değişiklik gerektirir. Biz de biraz zaman alacak, ama bunları yapacağız. Ben ise Fenerbahçe’de son derece mutluyum. Kulüple ve taraftarla harika bir ilişkim var” dedi. (Skorer)

Senin için hazırladığımız haberler