Çalımbay: "Avrupa maçları Sivasspor için milli davadır"

02.10.2020 - 15:28 | Son Güncellenme: 02.10.2020 - 15:28

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, UEFA Avrupa Ligi'ndeki kura çekimi hakkında neler söyledi? Çalımbay'a göre Sivasspor'un gruptan çıkma şansı ne? İşte detaylar...

Çalımbay: "Avrupa maçları Sivasspor için milli davadır"

UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcimiz Sivasspor'un rakipleri belli oldu. Rıza Çalımbay'ın öğrencileri I Grubu'nda Villarreal, Qarabağ ve Maccabi Tel-Aviv ile mücadele edecek.

Sivasspor'un teknik direktörü Rıza Çalımbay kurayı, Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programında Özgür Sancar'a değerlendirdi.

"Çok iyi bir şekilde çalışacağız"

Hedeflerinin gruptan çıkmak olduğunu söyleyen deneyimli teknik adam, "Takımların isimlerine göre konuşanlar var. Takımları tanımıyorlar. Öbür gruplara göre iyi bir kura. Bu işi çok ciddiye almamız gerekiyor. Bugünden itibaren takımları iyi bir şekilde incelememiz gerekiyor. Bunun için de çok iyi bir şekilde çalışacağız.

Önümüzdeki hafta milli ara var. Bu dönemi çok iyi geçirmeliyiz. Maçların zamanları belli olmadı. Sıkışık bir lig. Hem kupa, hem Avrupa hem de ligi bir arada götürmeye çalışacağız. Önemli olan bizim için gruptan çıkmak" dedi.

Lig takviminin sıkışık olduğunu vurgulayan Çalımbay, "Benim isteğim sakatlıklar olmasın. Şimdi alternatiflerimiz var. Önemli olan onları hazır hale getirmek" şeklinde konuştu.

"Milli maç gibi görüyoruz"

UEFA Avrupa Ligi'nde Rangers'a elenen Galatasaray'ın iyi oynadığını ifade eden Rıza Çalımbay, "Galatasaray'ın elenmesi Türk futbolu adına üzücü. Dün Galatasaray'ı ben yine de beğendim. İyi bir takımla oynadı. Avrupa maçları hem bizim için hem de Türkiye için önemli. Milli maç gibi görüyoruz" dedi.

Başakşehir'in Şampiyonlar Ligi'nde şansı var mı?

Son olarak Medipol Başakşehir'in Şampiyonlar Ligi'ndeki grubunu değerlendiren Çalımbay, "Başakşehir'in çok iyi bir kadrosu var. Her türlü imkana sahip. O kadar fark yok diğer takımlarla. Lige kötü başlanabilir" diyerek sözlerini noktaladı.

Öte yandan Başakşehir, Şampiyonlar Ligi H Grubu'nda PSG, Manchester United ve Leipzig ile mücadele edecek.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler