Ofsayt kuralında radikal değişiklik! Öneri yapıldı

15.10.2021 - 18:47 | Son Güncellenme: 15.10.2021 - 18:59

Fransa-İspanya maçında Mbappe'nin attığı golle bir kez daha gündem olan ofsayt kuralı hakkında UEFA Hakem Kurulu Başkanı Roberto Rosetti’den açıklama geldi.

Ofsayt kuralında radikal değişiklik! Öneri yapıldı

Hüseyin ÖZKÖK-AJANSSPOR

Geçtiğimiz hafta sonu Fransa ile İspanya arasında oynanan Uluslar Ligi final karşılaşmasında Fransızların Mbappe ile bulduğu kupayı getiren ikinci gol ile ilgili tartışmalar güncelliğini koruyor.

Defans oyuncusu topa bilinçli müdahale edince gol sayıldı

Fransa’nın golünde Mbappe ofsayt durumunda olduğu halde yardımcı bayrak kaldırmamış ve Fransız oyuncu sahip olduğu topla takımını öne geçiren golü atmıştı. Daha sonra VAR tarafından yapılan incelemede, İspanyol savunma oyuncusunun topa bilinçli olarak müdahale ettiği ve bununla birlikte uygulamada olan kural nedeniyle ofsaytın ortadan kalktığı tespit edilerek gol geçerli sayılmıştı.

Rosetti: Ofsayt oyunun ruhuna uygun olmalı 

Bütün dünyadan tepkilerin geldiği bu uygulama konusunda son açıklama UEFA Hakem Kurulu Başkanı Roberto Rosetti’den geldi. İtalyan eski hakem şu andaki uygulamanın ofsayt kuralının ruhuna aykırı olduğunu belirterek şu açıklamayı yaptı: 

FIFA ofsayt kuralını tartışacak

“UEFA ofsayt kuralının amacına ve oyunun ruhuna daha uygun hale getirilmesinin olanak dahilinde olduğu görüşünü savunmaktadır. FIFA ve IFAB’daki meslektaşlarımla bu konu ile ilgili olarak bağlantı kurdum. Konu FIFA’nın Teknik Danışma Komitesi’nin yakında gerçekleşecek toplantısında tartışılacak. Sonuçta bir oyuncunun ofsayt pozisyonundayken kendine avantaj sağlamasının önüne geçilmesi gerekiyor. Hakem Anthony Taylor şu andaki kural ve onun uygulamasına göre doğru hareket etti. Oyuncu oynama isteği ile bilerek topa dokundu ve rakip oyuncu da oynamasına engel olmadı."

Senin için hazırladığımız haberler