Mehmet Büyükekşi: Konsesus olursa VAR kayıtları yayınlanacak

İsa Kethüda
05.01.2023 - 09:34 | Son Güncellenme: 05.01.2023 - 13:28

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, hatalı bir karar konusunda yüzde 100 konsensus sağlanırsa VAR kayıtlarının açıklanacağını söyledi.

Mehmet Büyükekşi: Konsesus olursa VAR kayıtları yayınlanacak

Sivasspor - Galatasaray ve Gaziantep FK - Beşiktaş maçında yaşanan pozisyonlar sonrası Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), bu iki karşılaşmanın VAR kayıtlarını açıklamıştı.

Süper Lig kulüpleri de bundan sonra oynanacak karşılaşmaların VAR kayıtlarının açıklanmasını istiyor.

Okan Buruk: "VAR konuşmalarını isteyen, istediği şekilde dinleyebilmeli"

Bu konuyla ilgili Galatasaray'ın Ankaragücü'nü 2-1 yendiği maç sornası bir açıklama yapan teknik direktör Okan Buruk, "Mesela Ümraniyepsor - Kayserispor maçında bir penaltı pozisyonu var. Adamın sırtına çarptı, penaltı verildi. VAR konuşmalarında acaba ne konuşuldu, merak ediyoruz. Adamın sırtına çarptığını söylediler mi? Geçmişten olanların da koyulması gerekiyor. TFF’nin sitesine koyulup bütün VAR konuşmalarını isteyen, istediği şekilde dinleyebilmeli. Hem öncesi hem sonrası otomatik olarak TFF’nin bilgisi dahilinde TFF’nin sitesinde yer almalıdır diye düşünüyorum. Böyle bir karar verildiğine göre artısını ve eksisinin düşünecek olan da TFF. Faydası mı olacak, zarar mı verecek önümüzdeki günlerde göreceğiz. Ben buna karşı değilim. TFF’yi suçlamıyorum. Bu VAR kayıtlarının bundan sonra kamuoyuna sunulması şart oldu. Koysunlar veya koymasınlar diye bir şey yok artık bence her türlü koymak zorundalar" dedi.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş'ta kılıçlar çekildi! Üyelikten atılsın
Habere Git

TFF'den VAR kayıtları açıklaması

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, VAR kayıtlarının bundan sonra açılıp açılmayacağı ile ilgili Hürriyet'e konuştu. İşte Büyükekşi'nin VAR kayıtları ile ilgili açıklamaları...

Soru: Sayın Başkan, VAR kayıtlarını bir defaya mahsus mu açıkladınız?

Cevap: Evet, sadece bir defaya mahsustu kayıtların açıklanması.

"Siyah ile beyaz kadar açık hata vardı"

Soru: Ama bundan böyle kulüpler her hatalı karardan sonra kayıtların açıklanmasını istemeyecek mi?

Cevap: Bu iki maçta siyah ile beyaz kadar açık hata vardı. 100 kişinin izleyip 100’ünün de üzerinde mutabık kaldığı hatalardı bunlar.

7 yaşındaki çocuğa bile sorsanız, onun bile göreceği türden hatalardandı.

Ama diğer kararlardaki hatalar daha farklı.

İlgini Çekebilir
Fırtına çıkış arıyor! Rakip Giresunspor...
Habere Git

"Hakemler bir karar vermeye çalışıyorlar"

Soru: Bu maçı özel kılan bu hatalar mıydı?

Cevap: Hayır sadece bu değil. İnsanların kafasında başka soru işaretleri oluştu. Bu soru işaretlerini de yayınlayarak gidermiş olduk. Hiçbir şey yok işte, gayet samimi konuşmalar, hakemler bir karar vermeye çalışıyorlar. Her şey doğal. Ama hata var o ayrı.

Soru: Tamam her maç sonrası açıklanmayacak. Ama diyelim ki, tıpkı Sivas-G.Saray maçına benzer bir maç oldu. O zaman yine yayınlayacak mısınız?

Cevap: Aynı konsensüs sağlanırsa... Ama bu aynı zamanda FIFA ve UEFA’ya da bağlı.

Soru: İzin alacaksınız o zaman?

Cevap: Biliyorsunuz, Hollanda ve İngiltere’de yayınlandı. Ama bir daha yayınlanmadı. Çocuk oyuncağı değil bu.

İlgini Çekebilir
ÖZEL - Jorge Jesus istedi, Fenerbahçe'de yeni transferin bileti kesildi
Habere Git

"Yayınlarken UEFA'dan izin almadık"

Soru: Siz yayınlarken izin aldınız mı FIFA ve UEFA’dan.

Cevap: Hayır, almadık. Ama bakın bu kültürün artık değişmesi lazım. Her maçtan sonra hakem konuşmayı bırakmalıyız. Bakın Fenerbahçe maçından sonra Nuri Şahin çok doğru bir hareket yaptı. Hakemin üzerine yürümek isteyen oyuncularının önüne geçti. Kulüpler hakemler kadar, futbolcularının ve teknik adamlarının da hatalarına baksınlar. Biz herkese eşit davranıyoruz. Hiç merak etmesinler.

Senin için hazırladığımız haberler