Oğlu sordu, Hüseyin Göçek direksiyonda ağladı

09.03.2022 - 11:30 | Son Güncellenme: 09.03.2022 - 13:04

MHK'nın hakem klasmanları listesinde yaptığı değişiklik sonrasında üzeri çizilen 11 hakem arasında yer alan Hüseyin Göçek ile ilgili flaş bir paylaşım geldi. İşte detaylar...

Oğlu sordu, Hüseyin Göçek direksiyonda ağladı

AJANSSPOR HABER

Hakem camiasına yakınlığını ile tanınan gazeteci Ömer Faruk Ünal'dan, alınan karar sonrasında sezonun geri kalanında Süper Lig ve TFF 1. Lig'de maç yönetemeyecek olan 11 hakem arasında yer alan Hüseyin Göçek ile ilgili dikkat çekici bir paylaşım geldi.

"Baba sen suç mu işledin"

Ünal sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Hüseyin Göçek'in okuldan almaya gittiği sırada oğluyla arasında yaşanan olaya yer vererek, "Az önce bir Süper Lig hakemi, oğlunu okuldan almaya gitti. Çocuk; koşarak arabaya geldi, sınıf arkadaşları da peşinden... 'Baba senin hakemliğini bitirmişler. Sen suç mu işledin.' Hakem gözyaşlarını direksiyona akıttı. Hiçbir şey diyemedi. Riva'daki beyler mutlu musunuz?

12 maçta görev yaptı

Bu sezon 10'u Süper Lig'in 2'si TFF 1. Lig olmak üzere 12 maçta görev alan 45 yaşındaki Hüseyin Göçek, bu maçlarda 1 kez kırmızı kartına başvururken, 4 defa penaltı noktasını gösterdi.

Hüseyin Göçek Kimdir ?

Hüseyin Göçek; 1976 yılında İstanbul'da doğdu. Leventspor altyapısında futbola başlayan Göçek, Beşiktaş Spor Kulübü'nün altyapısında futbola devam etti. Göçek, O yıllarda boyunun çok uzun olmasından dolayı, Ortaköy'deki Gaziosmanpaşa ortaokulunda okul takımında basketbola başladı. Ortaokul yıllarında okul takımlarıyla başlayan basketbol hayatına Galatasaray Spor Kulübü yıldız ve genç takımlarında devam etti. Lise dönemi Kabataş Erkek Lisesi'nde geçti. O dönem hem okul takımlarında hem de kulüp takımlarında oynadı. Liseyi bitirdikten sonra Yıldız Teknik Üniversitesi'nin İnşaat Mühendisliği fakültesini kazandı. Üniversitede okurken de Ülkerspor'un genç takımlarında basketbol oynadı. Ülkerspordan sonrada basketbola sırasıyla Kurtuluşspor ve Tekelspor A takımlarında devam etti. Ailesinin yönlendirmesiyle futbol hakemliği kursuna yazıldı. 1996 senesinde, Ahmet Erdoğan'ın açtığı kursu iki haftalık bir eğitim alarak tamamladı. Daha önce basketbol ve futbol oynamasından dolayı atletik sınavından çok iyi bir dereceyle geçten Göçek, hakem oldu. 1999-2000 senesinde (11 aylık) dil eğitimi için gittiği Sussex bölgesinde hakemlik yapma fırsatı buldu. Bölgesel liglerde 50'ye yakın maç yönetti.

UEFA tarafından üst düzey müsabakalarda görevlendirilmiş, Euro 2012 grup eleme maçlarından Yunanistan-Rusya mücadelesinde 4.hakem görevini,İrlanda-İtalya,Ukrayna-İsveç ve yarı finalde İspanya-Portekiz mücadelelerinin çizgi hakemi görevini başarıyla yerine getirmiştir.

Senin için hazırladığımız haberler