Oğulcan Çağlayan polemiğinde yeni perde! Fenerbahçe'den açıklama

23.01.2021 - 13:06 | Son Güncellenme: 23.01.2021 - 13:15

Çaykur Rizespor'dan Galatasaray'a transfer olan Oğulcan Çağlayan'a verilen ceza için Tahkim Kurulu kararı beklenirken Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki tartışma devam ediyor. Sarı lacivertlilerin başkanı Ali Koç, Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz'in sert sözlerine karşın konunun takipçisi olacağını söyledi. İşte ayrıntılar...

Oğulcan Çağlayan polemiğinde yeni perde! Fenerbahçe'den açıklama

AJANSSPOR - HABER

Uyuşmazlık Çözüm Kurulu'nun hatalı fesih yaptığı gerekçesiyle Oğulcan Çağlayan'a 6 maç ceza vermesinin ardından Fenerbahçe ile Galatasaray arasında yaşanan atışmalar Ali Koç'un Divan kurulu'nda yaptığı açıklamayla yeni boyut kazandı.

 

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Uyuşmazlık Çözüm Kurulu (UÇK), Oğulcan Çağlayan’ın geçen sezon Çaykur Rizespor ile sözleşmesini tek taraflı feshedip bu sezon başında Galatasaray ile sözleşme imzalaması nedeniyle  Oğulcan Çağlayan'a 6 maç ceza ve 1 milyon 200 bin Euro ceza verdi.

Yaşanan bu gelişmenin ardından  Fenerbahçe Başkanı Ali Koç yaptığı açıkamada 'Futbolcu ayartmanın bedeli vardı" diyerek Oğulcan Çağlayan'ın cezası hakkında konuştu.  Koç, 11 Ocak'ta yaptığı açıklamada şunları söyledi: 

''Yıllardır belli takımların, bilhassa bir takımın bu kuralları hep, önem vermeden diyelim... Kısacası transfer yaparken futbolcu ayartmanın bedeli vardır. Tahkim Kuruluna sesleniyorum. Fenerbahçe Spor Kulübü olarak bu konuda gözümüz üstünüzde. Nasıl bir karar vereceksiniz? Bunu hafifletecek bir karar mı vereceksiniz, bu hafta konuyu ele mi alacaksınız yoksa haftaya bırakıp oyuncu oynasın sonra bakarız mı olacak? Bilmiyorum ne karar vereceksiniz ama son dönemde aldığınız kararlar olumsuz anlamda herkesin ilgisini çekmektedir. Ama bu futbolda bir suçtur, bunun üstüne gidilmesi gerekmektedir. Buna da burada değinmek istiyorum.''

Mustafa Cengiz 'Haddini bileceksin' demişti

Bu açıklamaların ardından Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Galatasaray TV'ye çıkarak Ali Koç'a sert bir yanıt vermişti. Cengiz, şunları söylemişti:

''Fenerbahçe, çok değerli bir rakip camiamız. Her zaman saygı duyarım. Buradaki söylemlerim tümüyle Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a yönelik. Sevgili Ali Koç, sen haddini bileceksin. Yargıyı tahakküm altına alamazsın. Türkiye'nin en varlıklı insanı olabilirsin. Yargıya, mahkemelere ve tahkime hakim olamazsın. Baskı altına alamazsın. Buna, ne haddin ne de yetkin var.  Bir kulüp başkanı olarak, böyle sorumsuz ve hadsiz bir beyanat ile ilk defa karşılaştım. Burada en önemli nokta, Sayın Ali Koç'un açıklaması şu: Bizi ayartan kulüp gibi, 'Bu kulüp bunu hep ve devamlı yapıyor. Gerekli cezalar verilsin, gözüm üzerinizde ey tahkim.' diyor. Biz ayartan kulüp değiliz. Gelen 21 sayfa yazıda açıkça 'Galatasaray ayartan kulüp değildir' diyor. Galatasaray, Türkiye'de futbolun kıblesidir. Yerli ve yabancı tüm sporcular önce Galatasaray'a gelmek ister. Bu bir gerçek. Bunu kabul edeceksiniz.''

Ve Ali Koç yanıt verdi

Bu açıklamanın ardından Fenerbahçe Başkanı Ali Koç bugüne kadar konuyla ilgili bir açıklama yapmamıştı. Koç, Fenerbahçe Divan Kurulu toplantısında konuyla ilgili kendisine sorulan Oğulcan Çağlayan sorusunaşu yanıtı verdi:  "Bu bizi ve bütün takımları ilgilendiren husustur. Bizler sahada olduğu kadar transferde de mücadele ediyoruz. Pek çok kulüp oyuncu ayartma işlerinden rahatsız olduklarını dile getiriyor. Oğulcan konusu ile ilgili henüz ceza verilmedi ama takipçisi olacağız."

Senin için hazırladığımız haberler