Oğulcan Çağlayan yorumu: Galatasaray doğru yaptı

18.02.2021 - 15:04 | Son Güncellenme: 18.02.2021 - 16:16

Eski Tahkim Kurulu Başkanı, avukat Türker Arslan, Rizespor sözleşmesini feshedip Galatasaray'a transfer olan Oğulcan Çağlayan'a verilen 1 milyon 200 bin Euro'luk para cezasının orantısız olduğunu söyledi. Arslan, "Bence yargıda bu tazminat bedeli makul seviyeye çekilecek" ifadesini kullandı. İşte detaylar...

Oğulcan Çağlayan yorumu: Galatasaray doğru yaptı

AJANSSPOR- HABER

Çaykur Rizespor ile olan sözleşmesini fesh ederek sezon başında Galatasaray'a transfer olan Oğulcan Çaılayan ile ilgili tartışma sürüyor. Futbolcuya 3 maç ve 1 milyon 200 bin ve 500 bin TL para cezası verilmişti. İdare hukuku alanında uzman olan eski Tahkim Kurulu Başkanı Türker Aslan da konuyla ilgili olarak verilen cezayı orantısız bulduğunu söyledi.

Türker Arslan şöyle konuştu:

"Oğulcan'ın sözleşmesinin iptal edilmesiyle ilgili ceza verilmesi zaten büyük bir hata; ayrıca verilen tazminat cezası miktarı tam bir orantısızlık. 6 maç oynamadı diye transfer parası kadar tazminata hükmedilmesi çok yanlış bir uygulama. Bu karar bence yargıdan döner. Tazminat ile ilgili ihtilaflarda yargı yolu açık. Örnekleri var. Bence yargıda tazminat bedeli makul seviyeye çekilecek. Fenerbahçe'de Deniz olayı var. Yargıya gitti, oyuncunun ödeyeceği tazminat makul sevilerde oldu. Mahkemeden Oğulcan Çağlayan için de benzer bir karar çıkacak. 1.2 milyon Euro'ya transfer edilmiş, 2 yıldan fazla oynamış, sonra yine aynı transfer parası oranında ceza veriyorsunuz, sanki oynadığı yıllar hiç yokmuş gibi... Artı bir de 500 bin TL ek ceza veriyorsunuz. Adli yargıdan bu karar döner. Galatasaray, olayı yargıya taşımakla doğru yaptı."

TFF'nin kanıt ve görüntülere karşın verdiği kararları anlamakta güçlük çektiğini belirten Arslan, Galatasaray'ın suç duyurusunda bulunduğu Fenerbahçe maçıyla ilgili olarak "Derbiyle ilgili ortada bu kadar delil ve görüntü varken, TFF'nin hâlâ bir sevk yapmamasını anlamak mümkün değil" dedi.

Arda Turan'a verilen ceza

Türker Arslan, Arda Turan'a verilen cezayla ilgili uygulamanın bugüne kadar görülmediğin söyledi. Eski Tahkim Kurulu Başkanı şöyle konuştu: "Arda Turan'a ceza vermek için ya hakem raporu olacak ya da gözlemcilerin elinde bilgi, belge olacak veya yayıncı kuruluşun görüntüsü olacak. Bunlar olmadan ceza verilmesi mümkün değil. Ama buna rağmen verildi. Disiplin Kurulu kötü bir emsal oluşturdu. Disiplin ve Tahkim'in bundan böyle vereceği kararlar konusunda ciddi şüphelerim var. Soyunma odaları ile ilgili bugüne kadar bir uygulama yok."

CAS Hakemi ve Spor Hukuku Uzmanı Emin Özkurt ise daha önce Ajansspor'a yaptığı açıklamada Arda turan'a verilen cezayı doğru bulduğunu söylemişti. Özkurt, Arda Turan'ın küfür ettiği ortamın ve zamanının belli olduğunun altını çizerek, "Maç öncesi Fenerbahçe'nin stadında Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'e edilmiş küfürler var. Maç sonunda Arda Turan'ın ettiği küfre de bakılınca, muhatabın kim olduğu anlaşılıyor zaten. Arda Turan'ın Fatih Terim'e edilen küfürlere karşı bir küfürlü tezahüratla reaksiyon verdiği anlaşılıyor" diye konuşmuştu.

Senin için hazırladığımız haberler