Oğuz Çetin: Aykut hoca kadrosunu çok iyi biliyor. Oyunu risk etmeyecektir"

11.03.2018 - 22:47 | Son Güncellenme: 11.03.2018 - 22:47

Oğuz Çetin: Aykut hoca kadrosunu çok iyi biliyor. Oyunu risk etmeyecektir"

Tugay Kerimoğlu, Oğuz Çetin ve Nihat Kahveci Galatasaray - Konyaspor maçını değerlendirdi .

Açıklamalardan Ajansspor.com'un derledikleri şu şekilde:

Tugay Kerimoğlu: "Tribünler devreye girmese sonuç çok daha farklı olabilirdi"

"Hiç bitmek bilmeyen bir enerji. Rodrigues'in muhteşem oyunu, Gomis'in desteği. Ardından defansta görev dağılımı, özellikleri sorumlulkları. Herkes elini taşının altına koymuş. Çünkü kaybeden bir Başakşehir. Puanın açılacağı bir hafta, Fenerbahçe ile oynayacağı maç öncesi puan kaybetseydi sıkıntılı bir süreç geçirebilirdi. Tribünler devreye girmese sonuç çok daha farklı olabilirdi.

Her pozisyonda Galatasaray kulübesi bildiğiniz gibi herkes saha kenarındaydı. Bunu Galatasaray yapabiliyorsa Sergen'in de yapması lazım. 2-3 yersek maçı koparırdık diyor Sergen. Yüzde yüze yakın pozisyonlar var."

"Aykut hoca kadrosunu çok iyi biliyor"

"Aykut hoca kadrosunu çok iyi biliyor, ne oynaması gerektiğinide biliyor. Kendi sahasında oynamasının baskısınıda yaşayacak. Çünkü 19 yıldır kaybetmediği bir rakibe karşı oynuyor. Ama kazanmak zorunda. Risk ederek mi? Hemen orada basmak mı gerekiyor. Bana göre ikinci bölge orta saha mücadelesine sokacak ve rakibe yakın oynayacak. Zaman zaman ön bölgelerde gidecek rakipte gelecek. Aykut hoca risk etme ve geriye düşme gibi bir lüksü yok. Dikkatli oynaması lazım. Sezon başı Galatasaray gibi sürekli tempolu oynamadın ki. 13 maçtır böyle oynamadın ve kadrosuda buna uygun değil. Fenerin amacı oyunu tutmak."

"Aykut hoca risk etmeyecektir"

"Aykut hoca risk etmeyecektir. Galatasaray bu yıllar yılı alışkınlık olan Fenerbahçe maçını kazanmaya gidiyoruz. Bu maçı kazanmaya giden takım defansif önlemlerini bırakmadan daha dakika bir de bunu göstermesi gerek. Ama bu Galatasaray ne Sivas'a karşı ne Kasımpaşa'ya karşı bunu yapamadı. Karabük'te 7 gol attı ama ölçü olarak saymıyoruz."

"Sinan'dan muhteşem bir gol ve asist"

"Galatasaray uzatırsa takım boyunu Konyaspor'un etkili oyuncuları var. Konyaspor ilk yarı 2-3 farklı girebilirdi. Penaltı kaçırdı Maicon'un direkten dönen topu vardı tabii. Konyaspor'da biliğimiz konseptinden çıkmış kazanmak için oynayan bir takım vardı. İkinci yarı kazanmak için oynayan bir Galatasaray olunca işler değişti. Baskılı oynadı seyirci desteği geldi ve maçı aldı Galatasaray. Fatih hoca ilk yarı istediği oyunu görmeyince değişiikliğe gitti. Sinan Gümüş gönderilecek mi gönderilmeyecek mi denilen adam bugün maç kurtardı. Muhteşem bir asist muhteşem bir gol. Ayaını tam kesmese o top muhtemelen tribüne giderdi."

 

"Galatasaray belki kulüp tarihindeki bu sezon en önemli sezonu"

"Galatasaray belki kulüp tarihindeki bu sezon en önemli sezonu. Şampiyon olamazsa biliyor ki geri gidecek. Beşiktaş için o kadar değil Fenerbahçe için dahi öyle ama Galatasaray için çok daha önemli. Sen neredeyse bütün kadroyu değiştiriyorsun, bir sürü yabancı alıyorsun, borç içindesin sezon içi başkan değişiyor, Terim'i getiriyorsun şampiyon olmak için. Şampiyon olamazsan Galatasaray 5 sene geri atar. Taraftar o yüzden içerdeki maça geliyor ve inanılmaz detsek veriyor. 1-0'da herkes tedirgindi. Maçın içinde değildi. Sinan'ın asisti Gomis'in golü seyirci maça döndü ve taraftar maçı aldırdı."

"Galatasaray'ın 19 yıllık olduğu gibi hüsranına gider..."

"Dolayısıyla Fatih hoca da dakika 1 ben basıyorum demez o da orta saha oyunu oynayacaktır. Rakibine hissettirecektir. Tedirgin etmesi lazım. Edemezse taraftarıyla birlikte Fenerin baskısı artar. Oynayamayan bir Galatasaray görürüz. Zaman zaman gelen ama daha çok Fener ağırlıklı bir oyun görürüz. Bu da Galatasaray'ın 19 yıllık olduğu gibi hüsranına gider..."

Senin için hazırladığımız haberler