Oğuz Kağan Güçtekin Analizi

26.05.2019 - 21:01 | Son Güncellenme: 27.05.2019 - 00:01

Fenerbahçe'nin büyük umutlarla A takıma beklediği Oğuz Kağan Güçtekin kimdir, kaç yaşında, hangi mevkide oynuyor ve sözleşmesi ne zaman sona erecek, şuan hangi takımda kiralık olarak forma giymeye devam ediyor, gol ve asistleri var mı ve tüm haberler için detaylar haberimizde!

Oğuz Kağan Güçtekin Analizi

Fenerbahçe'nin yıldız adayı: 'Oğuz Kağan Güçtekin'

Oğuz Kağan Güçtekin

 

Doğum Tarihi: 6 Nisan 1999 (20)

Boy: 1.73

Mevki: Orta Saha Önlibero

Ayak: Sağ

 

Profil:

Fenerbahçe Alt yapısında futbol yaşantısına adım atan Oğuz Kağan Güçtekin geleceğin yıldız adayları arasında gösterilmektedir. Ön Libero ve Orta Saha mevkiinde forma giyen Kağan Güçtekin Fenerbahçe A Takımı ile ilk maçına 2017 sezonunda Sivasspor karşısında 86. dakika’da oyuna girerek çıkmıştır. Genç futbolcu aslen Mersin’lidir 1999 yılında Mersin’de dünyaya gelmiştir.

Bugüne kadar Türkiye U15 formasını 6, U16 formasını 9, U17 formasını 14, U18 formasını 2 ve Türkiye U19 Milli takım formasını 4 kez giymiştir.

 

Maç Başı Bazlı Performansları:

 

Her iki ayağınıda başarılı şekilde kullanan genç yetenek Oğuz Kağan bu özelliği ile Fenerbahçe alt yapısında en dikkat çeken oyuncular arasında yer alıyor. Oğuz Kağanın pas yüzdesine baktığımız zaman yaşıtlarına göre çok iyi pas yüzdesi bulunuyor. Bulunduğu konumda liderliği almış durumda. Fenerbahçenin A takımı ile sözleşmesi bulunan Oğuz Kağanın önümüzde ki sezonlarda A takım ile daha çok maçlara çıkmasını bekliyoruz. Sert oyuna devam edip bulunduğu bölgede takımın en iyisi olmayı başarıyor.

 

Fizik, fizik gücü yaşıtlarına göre iyi konumda. Aynı takımı incelediğimiz zaman fiziği ön plana çıkıyor. Çoğu kulüplerimizin aynı bölge de oynayan oyuncularına nazaran Oğuz Kağanın fiziği gayet yerinde ve A takım seviyesinde diyebiliriz. Fiziğini biraz daha geliştirirse Fenerbahçenin vazgeçilmez Orta Saha oyuncusu olabilir.

 

Birebirde rakiplerine rahat vermeyen bir yapıya sahip. Rakiplerini birebirde neredeyse boğup pozisyonu devam ettirmemelerini sağlıyor. Takım içinde uyumu ile ön plana çıkan Oğuz Kağan savaşmayı çok seven oyunculardandır.Görev adamı olmayı çok iyi biliyor. Teknik ekip ne görev verirse hiçbir şekilde burun kıvırmayarak kendisini o göreve odaklıyor ve elinden gelen her şeyi yapıyor.

 

Pozisyon alma becerisi iyi. Nerede nasıl duracağını çok iyi biliyor. Pas vermeden önce bulunduğu konumu seçer gibi pozisyonlar alıyor. Topla oynama yüzdesini biraz daha geliştirmelidir. Aldığı her topu pas, orta, oyun kurma yaparak ayağından çıkarıyor. Lakin topla biraz daha fazla oynaması onun içinde iyi olacaktır. Biraz özgüven geldiğinde topu ayakta tutmaya devam edeceğine inanıyorum lakin her topu dağıtmaya çalışması yeteneklerini kısıtlıyor.

Topu fazla ayakta tutmamasının en büyük eksikliği ise Oğuz Kağanın teknik kapasitesini görmemizi engelliyor. Teknik kapasitesi için topla oynama oranı artarsa onun içinde daha iyi olacaktır.

 

Modern 6 numara oynayabilen Oğuz Kağan fiziğini biraz daha geliştirmesi ile 6 numaranın vazgeçilmezi olabilir. Teknik yapısı 8 numara olsa da fiziğini geliştirdiği zaman daha iyi olacağını düşünüyorum. 6 numara bir oyuncu için yeterli bir fiziğe sahip değil.

 

Yaşına göre çok soğukkanlı bir oyuncu saha içinde aşırı sakin duruşu ile dikkat çekiyor. Kendini maça odaklamış şekilde duran Oğuz Kağan tam bir profesyonel olarak duruyor. Büyük oyuncu olması için her şey var ama çoğu şeyi eksik. Oğuz Kağan bu yetenekleri le çoğu Anadolu takımlarında çok rahat 11 oynayabilecek bir oyuncu. Fenerbahçe kadrosuna baktığımız zaman bu kadroda yer alması, daha sık maçlara çıkması kamp antreman maçlarında yer bulması onun için daha iyi olacaktır.

 

Pas kalitesi ile oyuna yön vermesini çok iyi biliyor. Derin toplarla rakip stoperleri kitleyen Oğuz Kağan önünde oynayacak oyuncu için istediği tüm yeteneklere sahip. Gol attırma özelliğini çok iyi kullanıyor. Topsuz alanda saha görüşü çok iyi olan Oğuz Kağan bu yapısı ile biraz daha Emre Belözoğlunu andırıyor.

 

Defansa gelip aldığı topları çok iyi kullanıyor ve nereye pas atacağını çok iyi biliyor. Oğuz Kağanın bu özelliği tamamen tecrübeye dayalı. A takım ile çıktığı antremanların meyvesini böyle böyle topluyor.

 

Maddeler

 

- Orta alana hakim olan yetenek

- Yeni taktik ve görüşlere açık.

- Top kapma yeteği var.

- Rakiplere markaj yapıyor ve boğuyor.

- Alan daraltma yaparak rakiplerin hızlı atak yapmasını engelliyor.

- Hücuma katkı sağlıyor.

- Pas yüzde oranları yüksek.

- İkili mücadelelerde oldukça başarılı.

- Sakin ve soğukkanlı

- Sorumluluk almasını biliyor.

- Futbolu aklıyla oynayan oyunculardan.

- Çalışkan bir oyuncu.

 

 

Hazırlayan : Ali Bozkurt

Yayınlanma Tarihi: 26.05.2019

 

Analizinin yapılmasını istediğiniz futbolcuların isimleri mail olarak atabilirsiniz
 
 
Mail: scout@ajansspor.com

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

 

 

 

 

Senin için hazırladığımız haberler