Oğuzhan: "10 katı çalışmamız gerekiyor"

10.10.2017 - 00:02 | Son Güncellenme: 10.10.2017 - 00:02

AJANSSPOR- A Milli Takımımızın orta saha oyuncularından Oğuzhan Özyakup, Finlandiya ile 2-2 berabere kalınan 2018 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu 10. ve son maçının ardından yayıncı kuruluşa açıklamalar yaptı.

Oğuzhan'ın sözlerinden Ajansspor.com'un derledikleri şöyle:

"Ampute Milli Takımımızı kutluyorum, çok büyük bir iş başardılar; Avrupa Şampiyonu oldular. İzlanda maçında gruptan çıkma şansını kaybetmiştik. Galibiyet için geldik, iyi sonlandırmadık istedik. Çok da pozisyona girdik. Ben dahil iki net pozisyonu değerlendiremedik. İzlanda maçına göre daha iyi oynadık. Dediğim gibi 2020 Avrupa Şampiyonası'na hazırlanmamız gerekiyor yeni jenerasyonla. Şimdi bunları geride bıraktık. Avrupa Şampiyonası'na hazırlanmamız gerek.

Yabancı kuralıyla ilgi detaya girmek istemiyorum. Türk oyuncu olarak çok fazla çalışmamız gerekiyor. Yabancılar bir çalışıyorsa, bizim 10 katı çalışmamız gerekiyor. Kendi ligimizde oynamamız gerekiyorsa, çok çalışmamız lazım.

Çok yetenekli genç oyuncular var ama bazen sadece yetenekle olmuyor. Çok daha iyi mücadele etmemiz lazım. İzlanda çok fizikli bir takımdı. Çok daha güçlüydüler. Öğrenecek çok şeyimiz var. Doğru oyunla, 2020 Avrupa Şampiyonası'na hazırlanmalıyız.

Çok zor bir gruptaydık. Zor bir yerden döndük. Hırvatistan'ı yendik, belki de çoğu kişi beklemiyordu. İzlanda maçı çok zor geçti. Bunu geride bırakmalıyız. Takım olarak çok daha fazla çalışmamız gerekiyor. Güçlü bir şekilde, dersler çıkararak önümüzdeki döneme bakmamız gerekiyor"

Senin için hazırladığımız haberler