Oğuzhan Akgün Analizi

10.04.2019 - 23:18 | Son Güncellenme: 10.04.2019 - 23:18

Oğuzhan Akgün Analizi

Beşiktaş altyapısında yetişen ve İstanbulspor'da kiralık olarak forma giyen Oğuzhan Akgün hakkında Ajansspor yazarlarından Ali Bozkurt analiz hazırladı. Peki Oğuzhan Akgün kaç yaşında, hangi mevkide oynuyor ve performans özellikleri ne?

PROFİL

Güncel Takımı: İstanbulspor

Sözleşmeli Takım: Beşiktaş 

Doğum Tarihi:  13 Temmuz 2001


Mevki: Forvet - Santrafor

Piyasa değeri: 150 bin euro

Beşiktaş ile sözleşme bitiş tarihi: 30.06.2023

Sakatlık Durumu: Tekrarlayan Sakatlığı Bulunmuyor.

Kullandığı Ayak:  Sol

Hakkında

Futbola 2016 yılında Beşiktaş altyapısında başlayan 17 yaşındaki Oğuzhan Akgün, sırasıyla 2017 yılında U17 takımına geçti. Ardından U21 takımına yükselen futbolcu, son olarak U19 takımında oynadı. Beşiktaş u15 takımı ile 25 maç 25 gol, Beşiktaş u16 ile 13 maç 21 gol Beşiktaş u17 takımı ile 12 maç 10 gol, Beşiktaş u17 takımı ve u17 elit ligde 21 maç 24 gol Beşiktaş u-19 takımı ile 16 maç 13 gol (bu sezon) Toplam 87 maç 93 gol ile performans sergiledi.(Artış olabilir)

Rapor- Analiz

Attığı gollerle Beşiktaş'ın gelecekti ki forvet oyuncusu olarak gördüğümüz Oğuzhan Akgün hakkında bilgilendirme yapalım yaptığımız analizde belirli izlenen maçlarından çıkarılmış yetenekleri bulunmaktadır.

Savunma arkasına yaptığı koşular:

Oğuzhan'ı ilk izlerken dikkat edeceğiniz en iyi özelliklerinden birincisi, savunma arkasına yaptığı koşular. Savunma arkasına yaptığı olumlu koşular ile dikkat çekmeyi başarıyor. Yaptığı koşular ile bitiriciliği üst düzeyde bir oyuncu. Bulunduğu konuma bakarsak ara sıra A takım ile maçlara çıktığı takdirde kendini göstereceğinden eminim.

Fırsatçı bir oyuncu:

Çok fırsatçı ve mücadeleci bir oyuncu. Hiç bir fırsatı kaçırmamaya çalışıyor. Bunların yanı sıra her pozisyona girmeyi başaran Oğuzhan'ın yapısı biraz da olsa Burak Yılmaz'ı anımsatıyor. Burak Yılmaz gibi rakip savunma arkasına koşuları, gelen her ortalara dokunma çabası gibi bir yeteneğe sahip.Top rakipte iken biraz daha hareketli olması lazım. Fazla direnç göstermiyor ve görevi diğer arkadaşlarına bırakıyor. Baskı kurarak kazanacağı toplar onun içinde çok olumlu olabilir.

Sol ayağını iyi kullanan Oğuzhan, ceza sahası içinde ve ceza sahası dışında sert şutlarla kalecileri boğmayı başarıyor. Düzgün ve olumlu vuruşlara sahip.Orta saha üzerinde baskı kurmak için geriye gelmese de 3. bölgede baskı kurmayı biliyor. Üstte yazdığım hareketsizliği 3. bölgede azaltıyor. Çoğu maçlar da kalecilere baskı kurmayı defansı çıkarmamaya çalışıyor ama bunu genele yayamıyor. Çünkü kenardan istek geldiği an skor, dakika önemsemiyor ve baskıyı kuruyor. Kenardan istek kadar kendi isteği ile de ara sıra devam ettirmesinde fayda var.

Oğuzhan, uzun-kalın bir fiziğe sahip. Güçlü bir oyuncu ve kendinden cüsseli rakiplerle bile boğuşabiliyor. İri fiziğine rağmen patlayıcı hızı olan bir isim. Hızını fiziğine göre iyi dengeliyor. Forvet oyuncusu için hızın ne kadar önemli olduğunu gösteriyor.

Beşiktaş'ın alt yapısından çıkaracağı en önemli isimlerden biri olabilir. Sabır ve şansa ihtiyacı var. Ozan Kabak gibi bir anda çıkış yakalayıp daha ilerilere gidebilecek yeteneklerden birisidir. Kiralık olarak gitmesinde fayda var. Yarım dönem dahil olsa kiralık olarak gidip biraz tempo kazanması lazım. Kazanacağı tempo ile kondisyonunu tam hazırda tutarsa Beşiktaş'a dönüşü çok iyi olabilir.

Hava Hakimiyeti:

İzlediğim bir kaç maçında hava toplarında neredeyse hiç yoktu yavaş yavaş geliştirmeye başlamış durumda çok iyi denilecek kadar değil ama hava toplarında biraz gelişmesi lazım. Kendine saha içinde güvenen bir oyuncu. Yaşına rağmen özgüveni gerçekten örnek alınacak derecede. Beşiktaş'ta 9 numara, Milli Takımlarda ise kanat olarak oynuyor. Oyunu iki yönlü geliştiriyor böylece. Kanat forvet ve ikinci forvet için daha uygun bir yapısı var.

Maddeler

 Hızlı bir oyuncu
 Ayaklarına hakim
 Sert şutları var.
 Uzaktan- Yakından iyi şutlar çıkarıyor.
 Defans arkasına iyi koşuları var.
 Gol koklayan bir yapıya sahip
 Topla hızlanması çok iyi.
 Motivasyonu iyi derecede
 Oyun zekâsı çok iyi derecede.
 Sezileri çok iyi.

Yazar; Ali Bozkurt

Bize analizi yapılmasını istediğiniz başka isimleri mail olarak atabilirsiniz;

scout@ajansspor.com

Hazırlayan: Ali Bozkurt

Mail : alibozkurt178@gmail.com

Yayınlanma Tarihi : 10.04.2019 

Senin için hazırladığımız haberler